clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
21 Жовтня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 811

Лазанья з телятиною та овочами по-середземноморськи

Лазанья – такий же гастрономічний конструктор, як і будь-яка паста.
Лазанья – такий же гастрономічний конструктор, як і будь-яка паста. Фото: автора

Некласичний варіант класичної популярної італійської страви.

Лазанья – такий же гастрономічний конструктор, як і будь-яка паста. Кожна італійська господиня знає десятки видів приготування цієї запіканки, найпростіший і найпоширеніший із яких – з томатно-м'ясним соусом Болоньєзе. Нині я розкажу вам, як готується лазанья з телятиною із додаванням болгарського перцю, цибулі та кабачків. Якщо ж ви не встигли придбати листки для лазаньї, то можете спробувати приготувати їх власноруч, скориставшись рецептом цим посиланням: Готуємо тісто для лазаньї власноруч. Особисто я, вже давно не купую цей вид пасти в магазині, оскільки домашня і смачніша, і економніша.

Інгредієнти:

200-250 г листів для лазаньї (як вже згадувала вище, у мене домашні листки для лазаньї),

1 кг молодої телятини,

500 г помідорів,

2 великих цибулини,

150 г болгарського перцю,

1 невеличкий кабачок цукіні (можна замінити на баклажан, гарбуз та навіть броколі),

3-4 зубки часнику,

1 л молока,

100 г вершкового масла,

100 г борошна,

300 г твердого сиру,

50 г пармезану,

мускатний горіх,

сіль, перець, дрібка цукру,

орегано, базилік.

Приготування:

Соус Болоньєзе: телятину перекрутити через м’ясорубку. Цибулю нарізати кубиками, часник розчавити ножем та подрібнити. Перець та кабачок нарізати невеличкими шматочками.  Помідори надрізати навхрест, залити окропом.

Потім зняти шкірку, м'якоть подрібнити в блендері, натерти на тертці або нарізати дрібно ножем.

Цибулю й часник обсмажити на олії.

Додати фарш, посолити, поперчити.

Тушкувати до готовності (приблизно 20-25 хвилин). Додати кабачки.

Потім – перець.

Коли овочі приготуються наполовну, додати помідори. Присмачити дрібкою цукру та посипати базиліком та оре гано. Перемішати та тушувати ще 10 хвилин.

Соус Бешамель: масло розтопити в сотейнику. Додати борошно, добре перемішати. Злегка обсмажити. Потім тонкою цівкою влити молоко, ретельно розмішуючи суміш вінчиком, щоб не було грудочок. Присмачити мускатним горіхом, сіллю та цукром. Довести до кипіння й варити доти, поки соус не стане за консистенцією нагадувати рідку сметану (головне швидко та постійно мішати вінчиком, щоб не утворилися грудочки).

В прямокутну порцелянову чи скляну форму для запікання викласти декілька ложок Бешамель й розмастити його по дну.

Викласти листки лазаньї (уважно прочитайте інструкцію на упаковці, деякі фірми пропонують їх спочатку проварити, деякі – використовувати сухими; свої домашні я не відварюю, вони добре протушковуються за рахунок соусу).

На листки – соус Болоньєзе.

Потім – щедрий шар Бешамель. Посипати сумішшю тертих сирів (твердий натерти на середній тертці, пармезан – на дрібній) і знову накрити листками лазаньї.

Шари повторювати доти, поки не заповниться форма. Завершити формування страви сиром.

Поставити в духовку й запікати при температурі 180°С протягом 40-45 хвилин. Готову лазанью вийняти, посипати ще трохи тертим сиром і поставити в духовку на 5-10 хвилин.

Страва подається гарячою у тій самій формі, в якій запікалася.

паста, лазанья, крупи та страви з борошна, італійська кухня, лазанья з телятиною, болоньєзе, бешамель, запіканка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Лазанья Болоньєзе – традиційна страва італійської кухні
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1922
Класична лазанья складається з п'яти шарів, але якщо у вас вийде лише три, в цьому немає нічого страшного.
Капустяна лазанья з куркою для струнких гурманів
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1143
Вона готується без пасти, а смакує навіть краще, ніж її класична «сестричка».
Готуємо тісто для лазаньї власноруч
крупи та страви з борошна, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1090
Якщо ви часто або хоча б періодично готуєте лазанью, то є сенс навчитися робити тісто для неї своїми руками. Тим більше, що це досить просто!
Паста із запеченими помідорами чері
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 995
Такий томатний соус – ідеальний спосіб зробити прості буденні макаронні вироби перлиною вашої вечері.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: