Гаряча тема:
- Війна
Лазанья – такий же гастрономічний конструктор, як і будь-яка паста. Кожна італійська господиня знає десятки видів приготування цієї запіканки, найпростіший і найпоширеніший із яких – з томатно-м'ясним соусом Болоньєзе. Нині я розкажу вам, як готується лазанья з телятиною із додаванням болгарського перцю, цибулі та кабачків. Якщо ж ви не встигли придбати листки для лазаньї, то можете спробувати приготувати їх власноруч, скориставшись рецептом цим посиланням: Готуємо тісто для лазаньї власноруч. Особисто я, вже давно не купую цей вид пасти в магазині, оскільки домашня і смачніша, і економніша.
Інгредієнти:
200-250 г листів для лазаньї (як вже згадувала вище, у мене домашні листки для лазаньї),
1 кг молодої телятини,
500 г помідорів,
2 великих цибулини,
150 г болгарського перцю,
1 невеличкий кабачок цукіні (можна замінити на баклажан, гарбуз та навіть броколі),
3-4 зубки часнику,
1 л молока,
100 г вершкового масла,
100 г борошна,
300 г твердого сиру,
50 г пармезану,
мускатний горіх,
сіль, перець, дрібка цукру,
орегано, базилік.
Приготування:
Соус Болоньєзе: телятину перекрутити через м’ясорубку. Цибулю нарізати кубиками, часник розчавити ножем та подрібнити. Перець та кабачок нарізати невеличкими шматочками. Помідори надрізати навхрест, залити окропом.
Потім зняти шкірку, м'якоть подрібнити в блендері, натерти на тертці або нарізати дрібно ножем.
Цибулю й часник обсмажити на олії.
Додати фарш, посолити, поперчити.
Тушкувати до готовності (приблизно 20-25 хвилин). Додати кабачки.
Потім – перець.
Коли овочі приготуються наполовну, додати помідори. Присмачити дрібкою цукру та посипати базиліком та оре гано. Перемішати та тушувати ще 10 хвилин.
Соус Бешамель: масло розтопити в сотейнику. Додати борошно, добре перемішати. Злегка обсмажити. Потім тонкою цівкою влити молоко, ретельно розмішуючи суміш вінчиком, щоб не було грудочок. Присмачити мускатним горіхом, сіллю та цукром. Довести до кипіння й варити доти, поки соус не стане за консистенцією нагадувати рідку сметану (головне швидко та постійно мішати вінчиком, щоб не утворилися грудочки).
В прямокутну порцелянову чи скляну форму для запікання викласти декілька ложок Бешамель й розмастити його по дну.
Викласти листки лазаньї (уважно прочитайте інструкцію на упаковці, деякі фірми пропонують їх спочатку проварити, деякі – використовувати сухими; свої домашні я не відварюю, вони добре протушковуються за рахунок соусу).
На листки – соус Болоньєзе.
Потім – щедрий шар Бешамель. Посипати сумішшю тертих сирів (твердий натерти на середній тертці, пармезан – на дрібній) і знову накрити листками лазаньї.
Шари повторювати доти, поки не заповниться форма. Завершити формування страви сиром.
Поставити в духовку й запікати при температурі 180°С протягом 40-45 хвилин. Готову лазанью вийняти, посипати ще трохи тертим сиром і поставити в духовку на 5-10 хвилин.
Страва подається гарячою у тій самій формі, в якій запікалася.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: