clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Жовтня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1086

Готуємо тісто для лазаньї власноруч

Ви здивуєтеся, наскільки насправді просто зробити тісто для лазаньї.
Ви здивуєтеся, наскільки насправді просто зробити тісто для лазаньї. Фото: автора

Якщо ви часто або хоча б періодично готуєте лазанью, то є сенс навчитися робити тісто для неї своїми руками. Тим більше, що це досить просто!

Лазанья – одна з найвідоміших і найпопулярнших страв Італії. Кожен регіон готує її по-своєму. Та що там регіон, кожна господиня має свій секрет приготування і вважає його єдино правильним. Але є у всіх варіантів цієї страви один інгредієнт, без якого лазанья неможлива – це листки з тіста. Їх можна купити в супермаркеті, але набагато дешевше приготувати в домашніх умовах. Ви здивуєтеся, наскільки насправді просто це зробити. Все, що вам знадобиться – це якісна оливкова олія першого холодного віджиму (extra virgin), звичайне пшеничне борошно вищого гатунку, яйця і сіль. В домашнього тіста для лазаньї є кілька очевидних переваг:

дешевизна – потрібні найдоступніші й прості інгредієнти, які знайдуться в кожному будинку;

зручність – не в кожного вдома є спеціальна форма для лазаньї, а листки, зазвичай, продаються прямокутної форми. Зробивши заготовку вдома, ви можете зробити її будь-якої нестандартної конфігурації – овальної, круглої і навіть трикутної;

простота – тісто готується легко, і зробити його простіше, ніж вийти в магазин і знайти ці листки на полицях.

Інгредієнти:

400 г борошна,

4 яйця.

сіль,

4-5 ст. л. оливкової олії.

Приготування:

Борошно просіяти на столі (так воно збагачується киснем), зробити поглиблення, куди вибити яйця. Влити декілька ложок олії.

Тісто потрібно ретельно вимішувати (це може зайняти 15-20 хвилин, воно стає еластичним і не прилипає до рук). Якщо воно виходить занадто крутим, то можна додати трішки води, буквально декілька ложок. Після замішування залишити тісто на 30-40 хвилин, нехай воно трохи відпочине.  

Після відстоювання, ще раз ретельно вимісити. Розділити на необхідну кількість частин.

Розкочувати тісто дуже тонко, це принципово важливо.

Проте листки не повинні надто просвічуватися.

Я робила це за допомогою дуже зручного кухонного гаджету – локшинорізки.

Щоб листки були однаковими, бажано зробити трафарет з картону. З ним ви дуже зручно та швидко наріжете тісто.

Залишіть листки на присипаній борошном поверхні, щоб вони трохи підсушилися.

Якщо є бажання, то перед складанням лазаньї їх можна проварити у воді з додаванням олії і солі (я не проварювала, а одразу ж готувала). Далі все як завжди – листки перешаровуються обраною начинкою і заливаються соусом «Бешамель» - докладніше про це написано в рецептах "Лазанья Болоньєзе", "Ледача лазанья" і "Капустяна лазанья".

З цієї порції у мене вийшло заготовок на дві лазаньї. Зайві листки можна заморозити, а потім використовувати за необхідності.

паста, лазанья, крупи та страви з борошна, італійська кухня, тісто для лазаньї, листки для лазаньї, порадник

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ідеальне тісто для вареників та пельменів робиться на мінералці
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 18122
Воно завжди виходить повітряним, еластичним та м’якеньким, а також не липне ні до рук, ні до столу. Крім того, тісто на мінеральній воді не рветься, а вареники після варіння не злипаються. А це чи не найголовніше?
Лазанья Болоньєзе – традиційна страва італійської кухні
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1922
Класична лазанья складається з п'яти шарів, але якщо у вас вийде лише три, в цьому немає нічого страшного.
Вареники з лівером у цибуляно-сметанному соусі + рецепт тіста на сметані
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1246
Смачна соковита начинка, багато підливки та неймовірно ніжне тісто – вони просто тануть у роті!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: