ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Горіхові кекси з грушами та в’яленою вишнею (пісні)

25 Жовтня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 9277
Кекси виходять дуже пухкими, пористими й не сухими. Тісто просто розкішне!
Кекси виходять дуже пухкими, пористими й не сухими. Тісто просто розкішне! Фото: автора

У цій випічці вдало поєднується солодкість горіхового тіста, соковитість фруктів та кислинка ягід.

Тісто не містить яєць і молочних продуктів, тому кекси чудово підійдуть вегетаріанцям і тим, хто постить.

Інгредієнти:

2 склянки борошна,

1 ч. л. розпушувача,

1 склянка цукру,

ванільний цукор,

1 склянка мелених горіхів (у мене волоські, але підійдуть фундук чи мигдаль),

3/4 склянки олії без запаху,

200 мл води.

Начинка:

5-6 груш,

100 г в‘яленої вишні (або журавлини).

для прикраси:

цілі половинки горіщків, 

цукрова пудра.

Склянка = 250 мл.

Вихід: 10 великих та 12 середніх кексиків.

Приготування:

Цукор, ваніль, підсмажені й змелені горіхи, борошно й розпушувач змішати. Додати воду й олію.

Все ретельно перемішати вінчиком до однорідної не густої маси.

Грушу почистити від шкірки та насіння, нарізати кубиками та додати до тіста.

Покласти щедру жменю в‘яленої вишні.

Заповнити тістом формочки на 3/4.

Зверху викласти половинки горіхів.

Випікати в розігрітій до 180°С духовці 30-35 хвилин.

Акуратно вийняти з формочок і присипати цукровою пудрою.

Кекси виходять дуже пухкими, пористими й не сухими. Тісто просто розкішне!

І такі кексики в розрізі:

 

кекс, капкейки, маффіни, кекси, солодка випічка, горіхова випічка, горіхові кекси, груща в`ялена вишня, волоські горіхи, пісні страви, піст, пісна трапеза

Коментарі:

  Так  Ні, дякую