clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Листопада 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1343

Солодка лазанья з сиром та ягодами

Ця страва нагадує смак улюблених вареників із солодким сиром, але готувати її набагато швидше й зручніше. Можна експериментувати з будь-якими ягідками.
Ця страва нагадує смак улюблених вареників із солодким сиром, але готувати її набагато швидше й зручніше. Можна експериментувати з будь-якими ягідками. Фото: автора

Неймовірно смачний, ароматний і ніжний десерт, який більше нагадує листковий пиріг чи запіканку.

Це мій експеримент із листками тіста для лазаньї, який вдався на славу. Навіть не очікувала, що буде так смачно! Ця страва нагадує смак улюблених вареників із солодким сиром, але готувати її набагато швидше й зручніше. Можна експериментувати з будь-якими ягідками. Ми випробували варіанти з вишнею, полуницею, ожиною і чорницею, але так і не зрозуміли, який же найсмачніший… А солодкий Бешамель – це взагалі щось неймовірне! Якось потрібно буде спробувати його застосувати в інших десертах. Мінімум часу й брудного посуду – максимум користі й задоволення!

Інгредієнти:

листки лазаньї (у мене домашні, рецепт приготування тут),

ягоди (цього разу в мене заморожена полуниця).

Для сирного крему:

2-3 ст. л. сметани,

1 пачка пудингу (у мене полуничний, упаковка 40 г),

500-600 г домашнього сиру,

4-5 ст. л. цукру.

Для соусу Бешамель:

100 г вершкового масла,

4 ст. л. борошна,

1 л молока,

2-3 ст. л. меду (або цукру),

мускатний горіх, кориця.

Приготування:

Соус Бешамель: масло й борошно покласти в сотейник із товстим дном, обсмажити до зміни кольору на кремовий. Потім поступово влити молоко, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Додати мед та спеції. Варити до загущення на маленькому вогні, постійно помішуючи.

Сирний крем: сир збити в блендері зі сметаною та цукром. У однорідну пастоподібну суміш висипати пакетик пудингу та розмішати до однорідності.

Формування: на дно керамічної форми покласти декілька ложок соусу Бешамель, рівномірно розподілити його по всій площині.

Зверху вселити на нього листки лазаньї.

На них – половину сирного крему.

Розрівняти та викласти в хаотичному порядку напіврозморожені ягоди полуниці.

Залити все Бешамелем.

Повторити всі шари в аналогічному порядку. Завершити формування листками лазаньї та залити соусом Бешамель.

 

Запікати в духовці 20-30 хвилин при 180С.

ПОРАДА: листки лазаньї слід викладати хрестоподібно – у першому шарі в горизонтальному напрямку, потім після шарів начинки, у вертикальному. Тобто хрестоподібно стосовно до попереднього шару листків. Такий спосіб формування зробить вашу лазанью міцнішою, і при розрізанні вона не буде розвалюватися на частини, що дозволить вам подати її рівним, красивим шматком.

Дати декілька хвилин охолонути й нарізати на порції.

Прикрасити за бажанням ягодами, будь-яким ягідним соусом чи топінгом.

 

паста, запіканка, лазанья, десерти, крупи та страви з борошна, італійська кухня, сир, Бешамель, солодка лазанья з сиром та ягодами

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Паста в горіховому соусі — швидка а-ля італійська вечеря
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 7298
Готувати 15 хвилин, а від тарілки й за вуха не відтягнути!
Лазанья з телятиною та овочами по-середземноморськи
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1374
Некласичний варіант класичної популярної італійської страви.
«Ледача» лазанья з лавашем
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1405
Неймовірно смачна, ніжна, соковита й ситна страва, яка абсолютно не поступається своїй класичній «сестричці» із пастою.
Капустяна лазанья з куркою для струнких гурманів
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1403
Вона готується без пасти, а смакує навіть краще, ніж її класична «сестричка».
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: