Гаряча тема:
- Війна
У цього печива дуже смачна начинка – м'яка, з насиченим смаком шоколаду, а тісто при цьому крихке, хрустке та розсипчасте. Смаколиків виходить дуже багато, але вони ніколи не залежуються. Чимось печиво нагадує тістечко «Сочники» - і за зовнішнім виглядом, і способом формування, і за смаком, але дуже віддалено. Начинка тут особлива. Її, до речі, можна робити й без какао, додавши замість нього корицю (1 ч. л.). Так на виході ви матимете два абсолютно різні десерти.
Інгредієнти:
Для тіста:
200 г вершкового масла,
180 мл сметани (20% жирність),
0,5 ч. л. соди,
600 г борошна ,
ванілін.
Для начинки:
200 г жирного сиру,
1/2 склянки борошна,
1 склянка цукру,
1 ст. л. какао,
1,5 ст. л. вершкового масла.
Цукрова пудра - для посипання.
Приготування:
Тісто: посікти вершкове масло з борошном, перетерти на крихту. Додати сметану, соду та ванілін. Швидко замісити однорідне тісто. Загорнути його в харчову плівку й прибирати в холодильник на 20 хвилин.
Начинка: змішати сир, цукор, какао, розтоплене вершкове масло до однорідності. Додати борошно й ретельно вимішати ще раз. Теж поставити охолоджуватися в холодильник.
Формування печива: тісто розділити на 32 рівні частинки, скатати кульки (у мене вийшло 36 штук) і відправити їх в холодильник ще на 20 хвилин (головний секрет ніжності цього печива полягає в тому, щоб тісто весь час було холодним і в духовку воно має потрапити саме в холодному вигляді, інакше ви можете отримати жорсткий й не розсипчастий смаколик).
За цей час розігріти духовку до 180°С. Дістати з холодильника перші 6 кульок, розкачати їх качалкою, щоб вийшов невеличкий коржик як на вареник (тісто дуже слухняне, не липне ні до качалки, ні до столу, тому я більше не підсипала борошно).
Покласти на серединку кожного близько 1 ч. л. начинки.
Скласти навпіл, щоб вийшов півмісяць (власне, наш вареник).
Заліпити краї, надаючи форму пиріжків (я ще фігурно обрізала заготовки коліщатком для нарізання піци).
Сховати шість готових «вареничків» у холодильник і дістати наступних шість кульок. Коли вся партія буде сформована, швидко викласти печиво на деко, встелене пергаментом (я нічим не змащувала, жодне не прилипло до паперу!).
Відправити випікатися в духовку на 20-25 хвилин.
Коли печиво підрум'яниться, обережно викласти його на тацю.
Ще гарячим посипати цукровою пудрою.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна експериментувати не лише з начинкою печива. Якщо матимете час і бажання, спробуйте вмочити кожен «вареничок» у розтоплений шоколад, викладіть на фольгу та відправте в холодильник для застигання.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: