clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Листопада 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 824

Печиво «Варенички» з сиром та какао

Смаколиків виходить дуже багато, але вони ніколи не залежуються.
Смаколиків виходить дуже багато, але вони ніколи не залежуються. Фото: автора

Ніжне, розсипчасте тісто й ароматна в міру солодка начинка! Продукти звичайнісінькі, а результат несподівано розкішний!

У цього печива дуже смачна начинка – м'яка, з насиченим смаком шоколаду, а тісто при цьому крихке, хрустке та розсипчасте. Смаколиків виходить дуже багато, але вони ніколи не залежуються. Чимось печиво нагадує тістечко «Сочники» - і за зовнішнім виглядом, і способом формування, і за смаком, але дуже віддалено. Начинка тут особлива. Її, до речі, можна робити й без какао, додавши замість нього корицю (1 ч. л.). Так на виході ви матимете два абсолютно різні десерти.

Інгредієнти:

Для тіста:

200 г вершкового масла,

180 мл сметани (20% жирність),

0,5 ч. л. соди,

600 г борошна ,

ванілін.

Для начинки:

200 г жирного сиру,

1/2 склянки борошна,

1 склянка цукру,

1 ст. л. какао,

1,5 ст. л. вершкового масла.

Цукрова пудра - для посипання.

Приготування:

Тісто: посікти вершкове масло з борошном, перетерти на крихту. Додати сметану, соду та ванілін. Швидко замісити однорідне тісто. Загорнути його в харчову плівку й прибирати в холодильник на 20 хвилин.

Начинка: змішати сир, цукор, какао, розтоплене вершкове масло до однорідності. Додати борошно й ретельно вимішати ще раз. Теж поставити охолоджуватися в холодильник.

Формування печива: тісто розділити на 32 рівні частинки, скатати кульки (у мене вийшло 36 штук) і відправити їх в холодильник ще на 20 хвилин (головний секрет ніжності цього печива полягає в тому, щоб тісто весь час було холодним і в духовку воно має потрапити саме в холодному вигляді, інакше ви можете отримати жорсткий й не розсипчастий смаколик).

За цей час розігріти духовку до 180°С. Дістати з холодильника перші 6 кульок, розкачати їх качалкою, щоб вийшов невеличкий коржик як на вареник (тісто дуже слухняне, не липне ні до качалки, ні до столу, тому я більше не підсипала борошно).

Покласти на серединку кожного близько 1 ч. л. начинки.

Скласти навпіл, щоб вийшов півмісяць (власне, наш вареник).

Заліпити краї, надаючи форму пиріжків (я ще фігурно обрізала заготовки коліщатком для нарізання піци).

Сховати шість готових «вареничків» у холодильник і дістати наступних шість кульок. Коли вся партія буде сформована, швидко викласти печиво на деко, встелене пергаментом (я нічим не змащувала, жодне не прилипло до паперу!).

Відправити випікатися в духовку на 20-25 хвилин.

Коли печиво підрум'яниться, обережно викласти його на тацю.

Ще гарячим посипати цукровою пудрою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна експериментувати не лише з начинкою печива. Якщо матимете час і бажання, спробуйте вмочити кожен «вареничок» у розтоплений шоколад, викладіть на фольгу та відправте в холодильник для застигання.

 

печиво, печиво варенички, печиво з сиром та какао, сирна випічка, сирна начинка, какао, випічка з сиром, пісочне тісто, сочники

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Хрустке печиво на пиві - економ-варіант без яєць
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1146
Смачне, багатошарове та майже невагоме.
Американське традиційне печиво «Melting moments»
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1051
Ніжне, м'яке, крихке та розсипчасте печиво, яке просто тане у роті!
«Сочники», як у моєму дитинстві
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1113
Ці солодкі пиріжки з сирною начинкою ідентичні тим, які продавали в радянських їдальнях за 10 копійок.
Рогалики із сирного тіста з горішками, корицею та родзинками
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 974
Смаколики виходять ароматними, в міру солодкими, трохи маслянистими, багатошаровими.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: