clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Листопада 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 970

Салат із броколі, огірка й кукурудзи

Салат із категорії «гості на порозі» - швидкий, смачний та корисний.
Салат із категорії «гості на порозі» - швидкий, смачний та корисний. Фото: автора

Страва чудово підійде до шашлику й грилю.

До цього часу ніколи не їла сиру броколі, тому була дуже здивована наскільки це смачно. І навіщо я раніше цю капусту піддавала термічній обробці? Як на мене, в неї смак навіть кращий, ніж у білоголовкової. Салат однозначно мій! З категорії «гості на порозі». Там і готувати особливо немає чого. Хіба-що майонез домашній зробити. Дуже сподобався! На все-про-все пішло буквально кілька хвилин, зі столу його змели приблизно за такий же проміжок часу, а вже хвалили мене потім до кінця вечора!:)

Інгредієнти:

2 капустини броколі,

2 свіжих огірка,

1 банка консервованої кукурудзи,

жменя насіння соняшника,

сіль, перець,

домашній майонез (я використовувала «майонез без яєць за 1 хвилину», якщо ж цей варіант вам не підходить, можете скористатися одним із рецептів, наведених у «секрети приготування домашнього майонезу»).

Приготування:

Сиру броколі розібрати на суцвіття (бажано дрібно, всі «стовпчики» на яких тримаються зелені «кучері» капусти видалити, тобто використовувати самі верхівки).

Огірок нарізати подовгастою соломкою.

З кукурудзи злити сік та додати у салат.

Посолити та поперчити, заправити майонезом і ретельно перемішати.

Бажано дати салату настоятися близько години.

Перед самою подачею додати обсмажене насіння соняшника й знову перемішати (якщо салат готуєте для гостей і потрібна красива подача, то насіння не перемішувати із салатом, а просто посипати зверху).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо вас вже зовсім не приваблює думка їсти сиру броколі, можете відварити її протягом декількох хвилин на парі. Салатик теж непогано смакуватиме, хоча й буде трохи іншим.

броколі, салати, салат, салат з броколі огірком та кукурудзою, кукурудза, огірок, соняшникове насіння

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Цвітна капуста із соусом каррі — прихильникам індійської кухні присвячується
закуски, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 4004
Така капустка виходить ніжною, з приємною помідорною кислинкою. А який колір і аромат від прянощів!
Салат із запеченою морквою, броколі та бринзою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 894
Вітамінний салат з освіжаючим смаком свіжої зелені й тонким ароматом запеченої моркви.
Цвітна капуста в сирному соусі
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1169
Капустка під таким пікантним соусом виходить неймовірно смачнючою! До речі, в такий спосіб також можна готувати і броколі. Виходить яскравіше та контрастніше.
Салат з броколі, селерою та соняшниковим насінням
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1385
Легка, швидка, соковита, пікантна та дуже корисна страва.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: