clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
1 Грудня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 735

М’ясні рулетики з консервованими персиками, запечені в духовці

Надзвичайно смачне й абсолютно не жирне м'ясо! Легке, соковите, ніжне!
Надзвичайно смачне й абсолютно не жирне м'ясо! Легке, соковите, ніжне! Фото: автора

Моя авторська фантазія на тему «два в одному»: крученики & відбивна по-французьки в "одному флаконі".

Наполегливо рекомендую приготувати цю страву. Рулетики виходять неймовірно смачними, соковитими й ніжними. Вони просто тануть у роті! Рецепт – мій кулінарний експеримент, який без зайвої скромності можу назвати вдалим. Як основний інгредієнт я використовувала свинину, але ніхто не забороняє вам зробити рулетки з курячого філе чи телятини. Це ж стосується і начинки: персики безболісно замінюються консервованими ананасами, а сир взагалі можна використовувати щоразу інший. Експерименти та кулінарна фантазія вітаються! Буду рада почитати про ваші варіації цієї страви.

Інгредієнти:

500 г свинячої вирізки.

Маринад:

2-3 ст. л соєвого соусу,

2 ч. л. гірчиці,

2 ч. л. меду,

1 склянка соку від персиків,

суміш перців мелена,

карі, куркума,

коріандр, майоран.

Начинка:

150 г сира Моцарела,

6-7 половинок консервованих персиків (у мене законсервовані власноруч; дивіться рецепт: "Консервовані персики половинками без стерилізації").

Приготування:

М'ясо нарізати скибочками, трохи відбити кожен шматочок (але не до дірок!). Скласти в широку миску.

Маринад: додати в миску з відбивними всі рідкі інгредієнти, всипати спеції й улюблені трави (у мене майоран; солі я не додавала, соєвого соусу цілком достатньо!).

Ретельно розмішати м'ясо з маринадом (він має повністю покривати всі шматочки!). Залишити маринуватися мінімум на дві години (в ідеалі на ніч; за цей час м'ясо вбере практично весь сік).

Начинка: дрібно нарізати персики.

Натерти на грубій тертці сир. Ретельно змішати складові.

М’ясо вийняти з маринаду й на кожен шматочок із одного боку покласти трохи начинки.

Щільно згорнути рулетиком.

Скласти крученички в керамічну чи скляну форму – щільно один до одного (так вони не розгортатимуться під час запікання).

Поставити в духовку, нічим не накриваючи. Запікати протягом 30-40 хвилин при 200°С (в процесі виділиться ще більше соку, але його зливати не потрібно! Він практично весь сам випарується і тільки потім рулетики почнуть підрум'янюватися. Вони зменшаться в розмірах, стануть акуратними й триматимуть форму. Під кінець приготування аромат стоїть дуже спокусливий!!!).

Ідеальний гарнір – картопля, локшина, рис… Але все на ваш розсуд.  Презентувати з овочами та листям салату.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в результаті виходить надзвичайно смачне й абсолютно не жирне м'ясо! Легке, соковите, ніжне! І ніякого смаження! Якщо замість нежирної вирізки ви візьмете, до прикладу, свинячий ошийок, результат буде теж чудовим, просто рулетики будуть жирнішими й соковитішими. Що мені особливо подобається – це м'ясо навіть наступного дня залишається м'яким, воно буквально розпадається на волокна. І немає важких майонезних маринадів.

 

відбивні, рулетики, крученики, м`ясо та субпродукти, м`ясні рулетики з персиками, консервовані персики, персик, страви зі свинини, свинина

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

М’ясні рулетики з сухофруктами у гірчичному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 909
Це не просто святкова страва, це страва, заради якої можна влаштувати свято!
Печінкові рулетики із сирно-овочевою начинкою
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 13369
Ці печінкові млинчики виходять тонкими, м’якенькими та ніжними. А цікава начинка робить їх неймовірно смачними
Кишеньки зі свинини з начинкою із бринзи та зелені
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1241
Це один із варіантів приготування відбивних кишеньок зі свинини. Начинка з бринзи та зелень надає цій страві оригінальний смак.
Відбивна по-аргентинськи під сиром із соусом «Бешамель» (Milanesa a la Suiza)
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 797
Рецептом та особливостями приготування зі мною поділилася одна знайома з кулінарного форуму, яка якийсь час жила в Кордові. За її словами міланеса – це справжній місцевий кулінарний культ!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: