Гаряча тема:
- Війна
Наполегливо рекомендую приготувати цю страву. Рулетики виходять неймовірно смачними, соковитими й ніжними. Вони просто тануть у роті! Рецепт – мій кулінарний експеримент, який без зайвої скромності можу назвати вдалим. Як основний інгредієнт я використовувала свинину, але ніхто не забороняє вам зробити рулетки з курячого філе чи телятини. Це ж стосується і начинки: персики безболісно замінюються консервованими ананасами, а сир взагалі можна використовувати щоразу інший. Експерименти та кулінарна фантазія вітаються! Буду рада почитати про ваші варіації цієї страви.
Інгредієнти:
500 г свинячої вирізки.
Маринад:
2-3 ст. л соєвого соусу,
2 ч. л. гірчиці,
2 ч. л. меду,
1 склянка соку від персиків,
суміш перців мелена,
карі, куркума,
коріандр, майоран.
Начинка:
150 г сира Моцарела,
6-7 половинок консервованих персиків (у мене законсервовані власноруч; дивіться рецепт: "Консервовані персики половинками без стерилізації").
Приготування:
М'ясо нарізати скибочками, трохи відбити кожен шматочок (але не до дірок!). Скласти в широку миску.
Маринад: додати в миску з відбивними всі рідкі інгредієнти, всипати спеції й улюблені трави (у мене майоран; солі я не додавала, соєвого соусу цілком достатньо!).
Ретельно розмішати м'ясо з маринадом (він має повністю покривати всі шматочки!). Залишити маринуватися мінімум на дві години (в ідеалі на ніч; за цей час м'ясо вбере практично весь сік).
Начинка: дрібно нарізати персики.
Натерти на грубій тертці сир. Ретельно змішати складові.
М’ясо вийняти з маринаду й на кожен шматочок із одного боку покласти трохи начинки.
Щільно згорнути рулетиком.
Скласти крученички в керамічну чи скляну форму – щільно один до одного (так вони не розгортатимуться під час запікання).
Поставити в духовку, нічим не накриваючи. Запікати протягом 30-40 хвилин при 200°С (в процесі виділиться ще більше соку, але його зливати не потрібно! Він практично весь сам випарується і тільки потім рулетики почнуть підрум'янюватися. Вони зменшаться в розмірах, стануть акуратними й триматимуть форму. Під кінець приготування аромат стоїть дуже спокусливий!!!).
Ідеальний гарнір – картопля, локшина, рис… Але все на ваш розсуд. Презентувати з овочами та листям салату.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в результаті виходить надзвичайно смачне й абсолютно не жирне м'ясо! Легке, соковите, ніжне! І ніякого смаження! Якщо замість нежирної вирізки ви візьмете, до прикладу, свинячий ошийок, результат буде теж чудовим, просто рулетики будуть жирнішими й соковитішими. Що мені особливо подобається – це м'ясо навіть наступного дня залишається м'яким, воно буквально розпадається на волокна. І немає важких майонезних маринадів.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: