clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
1 Грудня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1014

М’ясні рулетики з консервованими персиками, запечені в духовці

Надзвичайно смачне й абсолютно не жирне м'ясо! Легке, соковите, ніжне!
Надзвичайно смачне й абсолютно не жирне м'ясо! Легке, соковите, ніжне! Фото: автора

Моя авторська фантазія на тему «два в одному»: крученики & відбивна по-французьки в "одному флаконі".

Наполегливо рекомендую приготувати цю страву. Рулетики виходять неймовірно смачними, соковитими й ніжними. Вони просто тануть у роті! Рецепт – мій кулінарний експеримент, який без зайвої скромності можу назвати вдалим. Як основний інгредієнт я використовувала свинину, але ніхто не забороняє вам зробити рулетки з курячого філе чи телятини. Це ж стосується і начинки: персики безболісно замінюються консервованими ананасами, а сир взагалі можна використовувати щоразу інший. Експерименти та кулінарна фантазія вітаються! Буду рада почитати про ваші варіації цієї страви.

Інгредієнти:

500 г свинячої вирізки.

Маринад:

2-3 ст. л соєвого соусу,

2 ч. л. гірчиці,

2 ч. л. меду,

1 склянка соку від персиків,

суміш перців мелена,

карі, куркума,

коріандр, майоран.

Начинка:

150 г сира Моцарела,

6-7 половинок консервованих персиків (у мене законсервовані власноруч; дивіться рецепт: "Консервовані персики половинками без стерилізації").

Приготування:

М'ясо нарізати скибочками, трохи відбити кожен шматочок (але не до дірок!). Скласти в широку миску.

Маринад: додати в миску з відбивними всі рідкі інгредієнти, всипати спеції й улюблені трави (у мене майоран; солі я не додавала, соєвого соусу цілком достатньо!).

Ретельно розмішати м'ясо з маринадом (він має повністю покривати всі шматочки!). Залишити маринуватися мінімум на дві години (в ідеалі на ніч; за цей час м'ясо вбере практично весь сік).

Начинка: дрібно нарізати персики.

Натерти на грубій тертці сир. Ретельно змішати складові.

М’ясо вийняти з маринаду й на кожен шматочок із одного боку покласти трохи начинки.

Щільно згорнути рулетиком.

Скласти крученички в керамічну чи скляну форму – щільно один до одного (так вони не розгортатимуться під час запікання).

Поставити в духовку, нічим не накриваючи. Запікати протягом 30-40 хвилин при 200°С (в процесі виділиться ще більше соку, але його зливати не потрібно! Він практично весь сам випарується і тільки потім рулетики почнуть підрум'янюватися. Вони зменшаться в розмірах, стануть акуратними й триматимуть форму. Під кінець приготування аромат стоїть дуже спокусливий!!!).

Ідеальний гарнір – картопля, локшина, рис… Але все на ваш розсуд.  Презентувати з овочами та листям салату.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в результаті виходить надзвичайно смачне й абсолютно не жирне м'ясо! Легке, соковите, ніжне! І ніякого смаження! Якщо замість нежирної вирізки ви візьмете, до прикладу, свинячий ошийок, результат буде теж чудовим, просто рулетики будуть жирнішими й соковитішими. Що мені особливо подобається – це м'ясо навіть наступного дня залишається м'яким, воно буквально розпадається на волокна. І немає важких майонезних маринадів.

 

відбивні, рулетики, крученики, м`ясо та субпродукти, м`ясні рулетики з персиками, консервовані персики, персик, страви зі свинини, свинина

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Рулетики з баклажанів, фаршировані овочевою начинкою
закуски, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1889
Рецепт смачної холодної закуски для свята та буднів.
Курячі рулетики з яблуком та сиром
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1673
Поєднання курячого м'яса та яблук виграшно в будь-якій страві. Ці ж апетитні рулетики не залишать байдужими жодного кулінарного естета, а для гурманів стануть джерелом радості й насолоди.
Печінкові рулетики із сирно-овочевою начинкою
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 18526
Ці печінкові млинчики виходять тонкими, м’якенькими та ніжними. А цікава начинка робить їх неймовірно смачними
Кордон блю - м'ясний шніцель із начинкою з шинки і сиру
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1772
Історія кулінарії передбачає, що рецепт цієї смачної другої страви прийшов до нас зі швейцарської кухні.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: