Гаряча тема:
- Війна
Раніше я вважала, що не люблю гарбуз… Що він не цікавий і невиразний, і що окрім гарбузової каші з нього нічого більше не приготуєш. Більше того, цей овоч викликав у мене огиду! Лише два роки тому, коли мені випала нагода скуштувати шматочок гарбузового пирога, в моєму «кулінарному світі» відбувся розрив шаблону. Тепер я обожнюю гарбуз і сміливо можу заявити: якщо комусь він не подобається – вам просто траплялися не ті рецепти! Гарбузовий чізкейк – це саме той смаколик, із якого варто розпочинати знайомство із цим помаранчевим красенем Сказати, що він смачний, це нічого не сказати! Дуже ніжна начинка, хрустке праліне, вершково-ванільна заливка… Такий смаколик навіть не в кожній кондитерській знайдеш! Пропорції гарбуза й сиру просто ідеальні. Мій чоловік, здається, наразі заздрить сам собі
Інгредієнти:
Для основи:
180 г мелених вівсяних пластівців,
200 мелених горіхів (я брала волоські),
100 г вершкового масла,
120 г склянки цукру,
120 г борошна,
дрібка солі.
Для начинки:
600 г жирного домашнього сиру, краще вологого (можна використовувати вершковий сир «Філадельфія», який дуже просто приготувати вдома, скориставшись ЦИМ РЕЦЕПТОМ),
100 мл сметани (20%),
200 г цукру,
3 яйця,
ванілін,
1,5 склянки (300 г)гарбузового пюре.
Заливка:
250 мл сметани (20%),
3 ст. л. цукрової пудри,
ваніль.
Праліне:
60 г мелених вівсяних пластівців,
200 г крупно подрібнених горіхів (у мене мигдаль),
120 г цукру,
дрібка солі,
50 г вершкового масла.
Форма: роз’ємна 26 см діаметр.
Приготування:
Для праліне: духовку розігріти до 180°С. З'єднати всі інгредієнти для горіхової скоринки й перетерти їх руками, щоб вийшла крихта. Висипати її на деко, встелене пергаментом й підрум'янити протягом 15 хвилин (один раз перемішати). Вийняти з духовки й дати повністю охолонути.
Для основи: змолоти в млинку чи кавомолці всі інгредієнти.
Висипати їх у встелену пергаментом і змащену маслом форму. Добре втрамбувати й випікати протягом 20-25 хвилин.
Для начинки: збити в блендері сир з цукром, яйцями та сметаною (якщо ви використовуєте домашній сир, стежте, щоб у вас не залишилося жодної грудочки; маса має бути однорідною та трохи рідкуватою).
Додати гарбузове пюре (я готую гарбуз на парі або запікаю в духовці, зазвичай, звечора;
як зробити ідеальне гарбузове пюре, дивіться ТУТ), перемішати.
Начинку вилити в форму на основу й поставити назад у духовку випікатися ще на 20-30 хвилин.
Для заливки: міксером збити сметану з цукровою пудрою і ваніллю. Вилити суміш на гарбузову начинку й знову поставити випікатися на 5-10 хвилин.
Готовому чізкейку після випікання дати постояти в духовці з прочиненими дверцятами 15-20 хвилин (для того, щоб він не «осів»). Потім зняти з форми бортики й посипати праліне.
Поставити чіз у холодильник мінімум на 2 години, а краще – на ніч (наступного дня смаколик стає лише смачнішим!).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: чізкейк просто приголомшливий! Сирно-гарбузова начинка на горіхово-вівсяній основі гармонійно поєднуються зі сметанною заливкою. А хрустке праліне – це взагалі щось неймовірне! Поки готувала, то практично чверть з’їла Смаколик посів гідне місце в моїй чималій колекції чізів.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: