clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
2 Грудня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 950

Гарбузовий чізкейк «Тріо» із горіховим праліне

Чізкейк просто приголомшливий! Сирно-гарбузова начинка на горіхово-вівсяній основі гармонійно поєднуються зі сметанною заливкою.
Чізкейк просто приголомшливий! Сирно-гарбузова начинка на горіхово-вівсяній основі гармонійно поєднуються зі сметанною заливкою. Фото: автора

Смаколик – просто як із найкращих кондитерських!

Раніше я вважала, що не люблю гарбуз… Що він не цікавий і невиразний, і що окрім гарбузової каші з нього нічого більше не приготуєш. Більше того, цей овоч викликав у мене огиду! Лише два роки тому, коли мені випала нагода скуштувати шматочок гарбузового пирога, в моєму «кулінарному світі» відбувся розрив шаблону. Тепер я обожнюю гарбуз і сміливо можу заявити: якщо комусь він не подобається – вам просто траплялися не ті рецепти! Гарбузовий чізкейк – це саме той смаколик, із якого варто розпочинати знайомство із цим помаранчевим красенемcool Сказати, що він смачний, це нічого не сказати! Дуже ніжна начинка, хрустке праліне, вершково-ванільна заливка… Такий смаколик навіть не в кожній кондитерській знайдеш! Пропорції гарбуза й сиру просто ідеальні. Мій чоловік, здається, наразі заздрить сам собіlaughing

Інгредієнти:

Для основи:

180 г мелених вівсяних пластівців,

200 мелених горіхів (я брала волоські),

100 г вершкового масла,

120 г склянки цукру,

120 г борошна,

дрібка солі.

Для начинки:

600 г жирного домашнього сиру, краще вологого (можна використовувати вершковий сир «Філадельфія», який дуже просто приготувати вдома, скориставшись ЦИМ РЕЦЕПТОМ),

100 мл сметани (20%),

200 г цукру,

3 яйця,

ванілін,

1,5 склянки (300 г)гарбузового пюре.

Заливка:

250 мл сметани (20%),

3 ст. л. цукрової пудри,

ваніль.

Праліне:

60 г мелених вівсяних пластівців,

200 г крупно подрібнених горіхів (у мене мигдаль),

120 г цукру,

дрібка солі,

50 г вершкового масла.

Форма: розємна 26 см діаметр.

Приготування:

Для праліне: духовку розігріти до 180°С. З'єднати всі інгредієнти для горіхової скоринки й перетерти їх руками, щоб вийшла крихта. Висипати її на деко, встелене пергаментом й підрум'янити протягом 15 хвилин (один раз перемішати). Вийняти з духовки й дати повністю охолонути.

Для основи: змолоти в млинку чи кавомолці всі інгредієнти.

Висипати їх у встелену пергаментом і змащену маслом форму. Добре втрамбувати й випікати протягом 20-25 хвилин.

Для начинки: збити в блендері сир з цукром, яйцями та сметаною (якщо ви використовуєте домашній сир, стежте, щоб у вас не залишилося жодної грудочки; маса має бути однорідною та трохи рідкуватою).

Додати гарбузове пюре (я готую гарбуз на парі або запікаю в духовці, зазвичай, звечора;

як зробити ідеальне гарбузове пюре, дивіться ТУТ), перемішати.

Начинку вилити в форму на основу й поставити назад у духовку випікатися ще на 20-30 хвилин.

Для заливки: міксером збити сметану з цукровою пудрою і ваніллю. Вилити суміш на гарбузову начинку й знову поставити випікатися на 5-10 хвилин.

Готовому чізкейку після випікання дати постояти в духовці з прочиненими дверцятами 15-20 хвилин (для того, щоб він не «осів»). Потім зняти з форми бортики й посипати праліне.

Поставити чіз у холодильник мінімум на 2 години, а краще – на ніч (наступного дня смаколик стає лише смачнішим!).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: чізкейк просто приголомшливий! Сирно-гарбузова начинка на горіхово-вівсяній основі гармонійно поєднуються зі сметанною заливкою. А хрустке праліне – це взагалі щось неймовірне! Поки готувала, то практично чверть з’їлаsealedlaughing Смаколик посів гідне місце в моїй чималій колекції чізів.

 

чізкейк, солодка випічка, гарбузовий чізкейк тріо, праліне, гарбуз, сир, горіхи, запіканка, сирник

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Гарбузовий чізкейк із корицею
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1372
Найніжніший чіз із цікавим багатим смаком та яскравим сонячним забарвленням. Для похмурого дощового дня ця випічка справжній антидепресант.
Карамельний чізкейк+рецепт приготування домашнього сира Філадельфія
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1195
Дуже ніжний і неймовірно смачний десерт — ще одна варіація на тему «чізів»!
Домашній вершковий сир «Філадельфія»
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 2165
Цей рецепт не лише хороша альтернатива магазинному вершковому сиру, а й чудова база для безлічі десертів та інших страв.
Сирник «Капучіно» — антидепресант по-львівськи
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2756
Цей смаколик під час випічки пахне на весь дім, створюючи ту саму неповторну атмосферу домашнього затишку, притаманну кав’ярням Львова.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: