ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Гарбузовий чізкейк «Тріо» із горіховим праліне

2 Грудня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4561
Чізкейк просто приголомшливий! Сирно-гарбузова начинка на горіхово-вівсяній основі гармонійно поєднуються зі сметанною заливкою.
Чізкейк просто приголомшливий! Сирно-гарбузова начинка на горіхово-вівсяній основі гармонійно поєднуються зі сметанною заливкою. Фото: автора

Смаколик – просто як із найкращих кондитерських!

Раніше я вважала, що не люблю гарбуз… Що він не цікавий і невиразний, і що окрім гарбузової каші з нього нічого більше не приготуєш. Більше того, цей овоч викликав у мене огиду! Лише два роки тому, коли мені випала нагода скуштувати шматочок гарбузового пирога, в моєму «кулінарному світі» відбувся розрив шаблону. Тепер я обожнюю гарбуз і сміливо можу заявити: якщо комусь він не подобається – вам просто траплялися не ті рецепти! Гарбузовий чізкейк – це саме той смаколик, із якого варто розпочинати знайомство із цим помаранчевим красенемcool Сказати, що він смачний, це нічого не сказати! Дуже ніжна начинка, хрустке праліне, вершково-ванільна заливка… Такий смаколик навіть не в кожній кондитерській знайдеш! Пропорції гарбуза й сиру просто ідеальні. Мій чоловік, здається, наразі заздрить сам собіlaughing

Інгредієнти:

Для основи:

180 г мелених вівсяних пластівців,

200 мелених горіхів (я брала волоські),

100 г вершкового масла,

120 г склянки цукру,

120 г борошна,

дрібка солі.

Для начинки:

600 г жирного домашнього сиру, краще вологого (можна використовувати вершковий сир «Філадельфія», який дуже просто приготувати вдома, скориставшись ЦИМ РЕЦЕПТОМ),

100 мл сметани (20%),

200 г цукру,

3 яйця,

ванілін,

1,5 склянки (300 г)гарбузового пюре.

Заливка:

250 мл сметани (20%),

3 ст. л. цукрової пудри,

ваніль.

Праліне:

60 г мелених вівсяних пластівців,

200 г крупно подрібнених горіхів (у мене мигдаль),

120 г цукру,

дрібка солі,

50 г вершкового масла.

Форма: розємна 26 см діаметр.

Приготування:

Для праліне: духовку розігріти до 180°С. З'єднати всі інгредієнти для горіхової скоринки й перетерти їх руками, щоб вийшла крихта. Висипати її на деко, встелене пергаментом й підрум'янити протягом 15 хвилин (один раз перемішати). Вийняти з духовки й дати повністю охолонути.

Для основи: змолоти в млинку чи кавомолці всі інгредієнти.

Висипати їх у встелену пергаментом і змащену маслом форму. Добре втрамбувати й випікати протягом 20-25 хвилин.

Для начинки: збити в блендері сир з цукром, яйцями та сметаною (якщо ви використовуєте домашній сир, стежте, щоб у вас не залишилося жодної грудочки; маса має бути однорідною та трохи рідкуватою).

Додати гарбузове пюре (я готую гарбуз на парі або запікаю в духовці, зазвичай, звечора;

як зробити ідеальне гарбузове пюре, дивіться ТУТ), перемішати.

Начинку вилити в форму на основу й поставити назад у духовку випікатися ще на 20-30 хвилин.

Для заливки: міксером збити сметану з цукровою пудрою і ваніллю. Вилити суміш на гарбузову начинку й знову поставити випікатися на 5-10 хвилин.

Готовому чізкейку після випікання дати постояти в духовці з прочиненими дверцятами 15-20 хвилин (для того, щоб він не «осів»). Потім зняти з форми бортики й посипати праліне.

Поставити чіз у холодильник мінімум на 2 години, а краще – на ніч (наступного дня смаколик стає лише смачнішим!).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: чізкейк просто приголомшливий! Сирно-гарбузова начинка на горіхово-вівсяній основі гармонійно поєднуються зі сметанною заливкою. А хрустке праліне – це взагалі щось неймовірне! Поки готувала, то практично чверть з’їлаsealedlaughing Смаколик посів гідне місце в моїй чималій колекції чізів.

 

чізкейк, солодка випічка, гарбузовий чізкейк тріо, праліне, гарбуз, сир, горіхи, запіканка, сирник

Коментарі:

  Так  Ні, дякую