ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат із селери, консервованих персиків та адигейського сиру

5 Грудня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2939
Подавати салат краще порційно в бокалі чи піалі.
Подавати салат краще порційно в бокалі чи піалі. Фото: автора

Яскравий смак, цікаве поєднання компонентів та мінімум калорій.

Люблю салатики з фруктами. Вони свіжі й ароматні. А ще дуже легкі. Саме тому я вирішила цього разу пофантазувати й поєднати їх із коренем селери. Саме цей овоч не лише корисний, а ще й дуже універсальний. Його можна додавати до птиці, інших овочів, м'яса, фруктів і горіхів. Пряний свіжий смак селери лише підкреслює ці інгредієнти. В такі салатики не потрібно додавати багато солі, не «просять» вони майонезу. А тому вони стануть незамінними для прихильників здорового харчування.

Інредієнти:

100 г адигейського сиру,

1 кисло-солодке яблуко,

1 корінь селери,

2 морквини,

3-4 консервовані персики,

кунжут.

Заправка:

1 ст. л. соку лимона,

3 ст. л. оливкової олії,

1 ч. л. меду,

2 ч. л. французької гірчиці в зернах,

сіль, суміш перців мелена.

Приготування:

Почистити від шкірки яблука, вирізати насіння, натерти на тертці для корейської моркви, скропити лимонним соком. Цю ж процедуру повторити з селерою.

Моркву також натерти, але соком лимона не збризкувати.

Консервовані персики нарізати тонкими скибочками.

Адигейський сир подрібнити соломкою або кубиками.

Заправка: змішати всі інгредієнти, дати суміші настоятися 5-10 хвилин. Полити салат і ретельно перемішати.

Подавати краще порційно.

В бокал на ніжці або в піалу викласти листя салату, потім безпосередньо сам салат із селери. Притрусити все підсмаженим кунжутом.

селера, салати без майонезу, салат, салати, салат з селерою, салати з фруктами, селера, салат з селерою персиками та адигейським сиром, адигейський сир, персики

Коментарі:

  Так  Ні, дякую