Гаряча тема:
- Війна
Сінабон – це всесвітньо відомий бренд булочок із корицею, який має мережу 1100 кафе-пекарень по всьому світу й представлений уже в 54 країнах. Класичний Сінабон – це теплий рол, тісто якого наповнене смаком та ароматом кориці та залитий помадкою із вершкового сиру. Дуже смачна, ніжна, повітряна випічка! З такими булочками навіть торт непотрібний! Рецепт ідеальний, все вивірено до тонкощів, вийде у всіх з першого разу.
Інгредієнти:
Для тіста:
250 мл теплого молока,
1 яйце,
65 г масла вершкового,
3 ст. л. теплої води,
1 пакетик ванільного цукру,
3,5 склянки (200 мл) борошна,
сіль,
3 ст. л. цукру,
2 ч. л. сухих дріжджів.
Для начинки:
1 склянка цукру,
4 ч. л. меленої кориці,
50 г вершкового масла кімнатної температури
(я додала ще родзинки).
Для глазурі:
180 г вершкового крем-сиру («Філадельфія», «Buka», «Almette»; у мене недорогий крем-сир «Президент», але можна приготувати крем-чіз вдома: «Домашній сир «Філадельфія»),
150 г цукрової пудри,
1-2 ст. л. лимонного соку,
1-2 ст. л. вершків.
Приготування:
Для початку слід зробити опару – змішати половину молока, воду, столову ложку цукру й дріжджі. Залишити на 10-15 хвилин. Разом змішати вінчиком масло, 2 ст. л. цукру, яйце. Додати молоко, яке залишилося, сіль, борошно, ванілін, опару й ретельно все вимісити до однорідного стану. Після цього накрити суміш кухонним рушником і залишити хвилин на 45 в теплому місці. Тісто має збільшиться вдвічі-втричі, тільки після цього можна приступати до наступного кроку.
Змішати ложкою всі інгредієнти для начинки, щоб суміш стала схожою на вологий пісок. Тісто, яке піднялося, розділити на дві половини й кожну розкачати у великий прямокутник. Розкласти рівномірно начинку.
Починаючи з широкого краю, згорнути тісто в дуже щільний рулет. Нарізати його скибочками, завширшки приблизно 4 см.
Отримані булочки викласти у велику круглу форму (слід намагатися, щоб між ними ще було ще трішки місця).
Залишити форму з майбутніми булочками на якийсь час – вони повинні збільшитися в розмірах і заповнити собою вже всю форму й практично усі прогалини. Розігріти духовку до 180-190°С. Коли булки «роздуються», поставити їх у духовку. Пекти близько 20-30 хвилин, поки випічка не підрум'яниться.
Приготувати глазур-заливку: змішати вершковий сир із цукровою пудрою, додати трохи лимонного соку й злегка розбавити вершками. Отриману суміш збити міксером. За консистенцією повинно вийти щось схоже на рідку нежирну сметану.
Готові булочки дістати з духовки й одразу залити глазур'ю.
Подавати теплими, так вони смакують найкраще.
Хоча і в холодному вигляді вони пречудові!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: