ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Французькі булочки Сінабон (Cinnabon rolls)

13 Січня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 120875
Подавати булочки Сінабон теплими, так вони смакують найкраще. Хоча і в холодному вигляді вони пречудові!
Подавати булочки Сінабон теплими, так вони смакують найкраще. Хоча і в холодному вигляді вони пречудові! Фото: автора

Нереально смачнюча, просто наркотична випічка! Важко зупинитися на одній штуці, рука сама тягнеться за наступним смаколиком!

Сінабон – це всесвітньо відомий бренд булочок із корицею, який має мережу 1100 кафе-пекарень по всьому світу й представлений уже в 54 країнах. Класичний Сінабон – це теплий рол, тісто якого наповнене смаком та ароматом кориці та залитий помадкою із вершкового сиру. Дуже смачна, ніжна, повітряна випічка! З такими булочками навіть торт непотрібний! Рецепт ідеальний, все вивірено до тонкощів, вийде у всіх з першого разу.

Інгредієнти:

Для тіста:

250 мл теплого молока,

1 яйце,

65 г масла вершкового,

3 ст. л. теплої води,

1 пакетик ванільного цукру,

3,5 склянки (200 мл) борошна,

сіль,

3 ст. л. цукру,

2 ч. л. сухих дріжджів.

Для начинки:

1 склянка цукру,

4 ч. л. меленої кориці,

50 г вершкового масла кімнатної температури

(я додала ще родзинки).

Для глазурі:

180 г вершкового крем-сиру («Філадельфія», «Buka», «Almette»; у мене недорогий крем-сир «Президент», але можна приготувати крем-чіз вдома: «Домашній сир «Філадельфія»),

150 г цукрової пудри,

1-2 ст. л. лимонного соку,

1-2 ст. л. вершків.

Приготування:

Для початку слід зробити опару – змішати половину молока, воду, столову ложку цукру й дріжджі. Залишити на 10-15 хвилин. Разом змішати вінчиком масло, 2 ст. л. цукру, яйце. Додати молоко, яке залишилося, сіль, борошно, ванілін, опару й ретельно все вимісити до однорідного стану. Після цього накрити суміш кухонним рушником і залишити хвилин на 45 в теплому місці. Тісто має збільшиться вдвічі-втричі, тільки після цього можна приступати до наступного кроку.

Змішати ложкою всі інгредієнти для начинки, щоб суміш стала схожою на вологий пісок. Тісто, яке піднялося, розділити на дві половини й кожну розкачати у великий прямокутник. Розкласти рівномірно начинку.

Починаючи з широкого краю, згорнути тісто в дуже щільний рулет. Нарізати його скибочками, завширшки приблизно 4 см.

Отримані булочки викласти у велику круглу форму (слід намагатися, щоб між ними ще було ще трішки місця).

Залишити форму з майбутніми булочками на якийсь час – вони повинні збільшитися в розмірах і заповнити собою вже всю форму й практично усі прогалини. Розігріти духовку до 180-190°С. Коли булки «роздуються», поставити їх у духовку. Пекти близько 20-30 хвилин, поки випічка не підрум'яниться.

Приготувати глазур-заливку: змішати вершковий сир із цукровою пудрою, додати трохи лимонного соку й злегка розбавити вершками. Отриману суміш збити міксером. За консистенцією повинно вийти щось схоже на рідку нежирну сметану.

Готові булочки дістати з духовки й одразу залити глазур'ю.

Подавати теплими, так вони смакують найкраще.

Хоча і в холодному вигляді вони пречудові!

дріжджове тісто, булочки, булки, булочка, солодка випічка, дріжджова випічка, сінабон, французькі булочки, французька кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую