ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Багатошарові листкові тістечка з сьомгою, ікрою та авокадо

31 Січня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3296
Замість авокадо можна використовувати огірок, а замість сьомги – форель чи горбушу.
Замість авокадо можна використовувати огірок, а замість сьомги – форель чи горбушу. Фото: автора

Яскрава святкова закуска, яка прикрасить будь-який стіл і порадує чудовим смаком.

Я використовувала готове листкове тісто, нарізане на прямокутники 17×10 см. Замість авокадо можна використовувати огірок, а замість сьомги – форель чи горбушу.  Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 4-8 порцій.

Інгредієнти:

300 г листкового тіста (дріжджового або прісного),

200 г малосольної сьомги,

200 г сирного сиру (Альметте, Хохланд, Філадельфія; у мене домашня Філадельфія),

2 авокадо,

4-5 ст. л. ікри,

сік лимона.

Приготування:

Деко змастити встелити папером для випічки. Викласти тісто.

Поставити в розігріту до 180°С духовку. Випікати протягом 10-15 хвилин. Охолодити.

У заготовок рівненько обрізати краї. Рибу тонко нарізати. Авокадо почистити, видалити кісточку, тонко нарізати. Скропити соком лимона, щоб не потемніло.

Корж змастити сирним сиром (відкласти близько 3 ст. л. сиру для бортиків). Викласти сьомгу.

На неї – ще один корж. Його також змастити сиром і викласти авокадо.

Накрити третім коржем. Змастити сиром. За допомогою кондитерського шприца зробити із сиру бортики. В серединку викласти ікру.

Дати просочитися протягом декількох годин.

Перед подачею або уже за столом розрізати на 4 або 8 частин.

 

закуски, солона випічка, закусочний торт, тортик із листкового тіста, листкове тісто, закусочний торт із сьомгою і авокадо, ікра, сьомга, авокадо

Коментарі:

  Так  Ні, дякую