Гаряча тема:
- Війна
Нещодавно отримала від колеги зауваження: «Чому це ти викладаєш такі замудрі та складні рецепти? Розкажи, як готувати щось просте, близьке серцю кожного українця… Пельмені, до прикладу, чи голубці!» Так і виникла у мене ідея поділитися із вами рецептом, який вже давно прижився на нашій кухні, і яким, як мені здавалося раніше, нікого не здивуєш. Пропоную досить просту, не калорійну, проте ситну страву – «не голубці». Саме так її називає мій син. Ледачі «не голубці» у моїх домашніх навіть популярніші, ніж їхні братики класичні оригінальні голубці, оскільки виходять набагато соковитішими й ароматнішими. Приготування найпростіше – результат здивує! (Вовчику, спеціально для тебе!)
Інгредієнти:
300 г свинячого фаршу,
250 г рису (відварити, але не промивати!),
половина головки капусти,
1 велика цибулина,
1 морквина,
сіль, перець, хмелі-сунелі.
Для засмажки:
2 болгарські перчини (можна й без них, але мені більше подобається з перцем),
1 цибулина,
1 морквина,
3 ст. л. томатної пасти,
паприка солодка мелена, сіль, перець,
1 ст. л. цукру,
3-4 ст. л. сметани,
томатний сік (або вода).
Приготування:
Капусту дрібно нашаткувати.
Облити окропом та ретельно розім’яти із сіллю та дрібкою цукру. Відкинути на сито, щоб стік зайвий сік.
Рис відварити та охолодити. Змішати у великій мисці фарш із рисом.
На сковорідці спасерувати подрібнену кубиками цибулю та натерту на тертці моркву.
Додати у фарш засмажку.
Присмачити сіллю, спеціями та травами. Додати капусту. Все ретельно змішати й практично вибити, як на люля-кебаб (від цього залежатиме, як голубчики триматимуть форму!).
Сформувати невеличкі циліндрики з тупими краями на кшталт голубців. Викласти їх на змащене олією деко щільно один до одного.
Відправити в духовку при 180°С на 15 хвилин, щоб схопилися і злегка припеклися.
Приготувати засмажку: підсмажити на сковорідці терту моркву та подрібнену цибулю, додати нарізаний кубиками болгарський перець.
Коли овочі будуть напівготовими, додати томатну пасту.
Смажити все разом 2 хвилини й влити сметану. Посолити та поперчити суміш, додати паприку та цукор.
Наприкінці влити томатний сік чи воду.
Залити томатно-сметанним соусом голубці.
Запікати в духовці ще 30 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: до таких «не голубців» навіть гарніру не потрібно! Тільки зелень і трохи сметанки!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: