clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
1 Лютого 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 3217

Ледачі «не голубці» - швидка модернізація класичного рецепта

До таких «не голубців» навіть гарніру не потрібно! Тільки зелень і трохи сметанки!
До таких «не голубців» навіть гарніру не потрібно! Тільки зелень і трохи сметанки! Фото: автора

Експрес-спосіб приготування улюбленої всіма страви.

Нещодавно отримала від колеги зауваження: «Чому це ти викладаєш такі замудрі та складні рецепти? Розкажи, як готувати щось просте, близьке серцю кожного українця… Пельмені, до прикладу, чи голубці!» Так і виникла у мене ідея поділитися із вами рецептом, який вже давно прижився на нашій кухні, і яким, як мені здавалося раніше, нікого не здивуєш. Пропоную досить просту, не калорійну, проте ситну страву – «не голубці». Саме так її називає мій син. Ледачі «не голубці» у моїх домашніх навіть популярніші, ніж їхні братики класичні оригінальні голубці, оскільки виходять набагато соковитішими й ароматнішими. Приготування найпростіше – результат здивує! (Вовчику, спеціально для тебе!)laughingwink

Інгредієнти:

300 г свинячого фаршу,

250 г рису (відварити, але не промивати!),

половина головки капусти,

1 велика цибулина,

1 морквина,

сіль, перець, хмелі-сунелі.

Для засмажки:

2 болгарські перчини (можна й без них, але мені більше подобається з перцем),

1 цибулина,

1 морквина,

3 ст. л. томатної пасти,

паприка солодка мелена, сіль, перець,

1 ст. л. цукру,

3-4 ст. л. сметани,

томатний сік (або вода).

Приготування:

Капусту дрібно нашаткувати.

Облити окропом та ретельно розім’яти із сіллю та дрібкою цукру. Відкинути на сито, щоб стік зайвий сік.

Рис відварити та охолодити. Змішати у великій мисці фарш із рисом.

На сковорідці спасерувати подрібнену кубиками цибулю та натерту на тертці моркву.

Додати у фарш засмажку.

Присмачити сіллю, спеціями та травами. Додати капусту. Все ретельно змішати й практично вибити, як на люля-кебаб (від цього залежатиме, як голубчики триматимуть форму!).

Сформувати невеличкі циліндрики з тупими краями на кшталт голубців. Викласти їх на змащене олією деко щільно один до одного.

Відправити в духовку при 180°С на 15 хвилин, щоб схопилися і злегка припеклися.

 

Приготувати засмажку: підсмажити на сковорідці терту моркву та подрібнену цибулю, додати нарізаний кубиками болгарський перець.

Коли овочі будуть напівготовими, додати томатну пасту.

Смажити все разом 2 хвилини й влити сметану. Посолити та поперчити суміш, додати паприку та цукор.

Наприкінці влити томатний сік чи воду.  

Залити томатно-сметанним соусом голубці.

Запікати в духовці ще 30 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: до таких «не голубців» навіть гарніру не потрібно! Тільки зелень і трохи сметанки!

капуста, швидкі рецепти, експрес-рецепти, голубці, м`ясо та субпродукти, страви з капусти, рис, ледачі не голубці, страви з фаршу, фарш

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Молода капуста, тушкована з грибами, м'ясом та сиром «Янтар»
м`ясо та субпродукти, гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 2141
Чи любите ви капусту так, як люблю її я? Якщо так, то ви потрапили за правильною адресою! Якщо ж ні, то я на сто відсотків гарантую, що ви раз і назавжди зміните про неї свою думку!
Смажена манка — бюджетний рецепт для тих, хто не любить манну кашу
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1488
Готовий гарнір більше нагадує новомодний кус-кус, аніж обридлу в дитинстві манку.
Перець половинками, фарширований та запечений в духовці
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 2678
Перець стає ніжним та м’яким, а фарш – дуже соковитим.
Піци-равлики з листкового тіста – експрес-метод приготування
солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2365
Дуже швидкий і смачний рецепт, за яким страву можна готувати з різними начинками.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: