Гаряча тема:
- Війна
Ось ще один цікавий варіант для приготування курячих крилець: персики, горіхи та м’ята! І вся ця краса запікається у ніжному вершковому соусі. В результаті м’ясо стає ніжним і дуже соковитим. До речі, в такий спосіб можна готувати будь-які частини курки. Смачно буде однозначно! Окремі оди можна співати соусу. Повірте, жодна краплина не пропаде у вас даремно. Ним можна поливати пасту (що ми й зробили). Доповнить він рис та картопляне пюре. А можна просто вмочувати в нього свіженький тбіліський хлібчик-паляничку.
Якщо вам подобається поєднання курятини з ананасами або сухофруктами, то раджу обов’язково спробувати цю страву!
Інгредієнти:
10 курячих крилець,
1 банка консервованих персиків (у мене домашні, з власноруч приготованих заготовок - 500 г),
250 мл вершків,
м'ята свіжа (близько 10 листочків),
2 ст. л. волоських горіхів,
1 ст. л. вершкового масла,
1 ч. л. меленого імбиру,
сіль та перець.
Для маринаду:
персиковий сік,
суміш перців мелена,
карі, куркума,
2 ч. л. гірчиці,
сушена м’ята,
сіль.
Приготування:
Змішати всі інгредієнти для маринаду. Крила помити, обсушити, покласти в маринад і залишити маринуватися (краще на 3-4 години).
Викласти крила у форму для запікання, полити маринадом.
Духовку розігріти до 200°С, запікати близько 30 хвилин.
Персики нарізати кубиками (залишити декілька часточок для оздоблення). Подрібнити на крихту волоські горіхи (попередньо обсмажити на сухій сковорідці). Промити м'яту й порвати листочки руками.
На сковорідку покласти шматочок масла, трішки розтопити й додати персики. Карамелізувати декілька хвилин.
Додати подрібнену м’яту. Перемішати й готувати ще 1-2 хвилини.
Посипати горіховою крихтою, меленим імбиром, залити вершками. Посолити та поперчити. Дати покипіти протягом 7-10 хвилин і вимкнути вогонь.
Крила дістати із духовки (за цей час вони мають повністю вкритися рум’яною скоринкою, а маринад – випаруватися майже повністю).
Залити готовим соусом і відправити в духовку ще на 15 хвилин.
Подавати крильця обов’язково з гарніром, поливаючи його зверху соусом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: