clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
6 Лютого 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1001

Курячі крильця «Персиково-м’ятний рай»

Подавати крильця обов’язково з гарніром, поливаючи його зверху соусом.
Подавати крильця обов’язково з гарніром, поливаючи його зверху соусом. Фото: автора

Курятина чудово поєднується з будь-якими фруктами та ягодами. Проте в такій «компанії», вона набуває незвичного, проте дуже оригінального смаку!

Ось ще один цікавий варіант для приготування курячих крилець: персики, горіхи та м’ята! І вся ця краса запікається у ніжному вершковому соусі. В результаті м’ясо стає ніжним і дуже соковитим. До речі, в такий спосіб можна готувати будь-які частини курки. Смачно буде однозначно! Окремі оди можна співати соусу. Повірте, жодна краплина не пропаде у вас даремно. Ним можна поливати пасту (що ми й зробили). Доповнить він рис та картопляне пюре. А можна просто вмочувати в нього свіженький тбіліський хлібчик-паляничку.

Якщо вам подобається поєднання курятини з ананасами або сухофруктами, то раджу обов’язково спробувати цю страву!

Інгредієнти:

10 курячих крилець,

1 банка консервованих персиків (у мене домашні, з власноруч приготованих заготовок - 500 г),

250 мл вершків,

м'ята свіжа (близько 10 листочків),

2 ст. л. волоських горіхів,

1 ст. л. вершкового масла,

1 ч. л. меленого імбиру,

сіль та перець.

Для маринаду:

персиковий сік,

суміш перців мелена,

карі, куркума,

2 ч. л. гірчиці,

сушена м’ята,

сіль.

Приготування:

Змішати всі інгредієнти для маринаду. Крила помити, обсушити, покласти в маринад і залишити маринуватися (краще на 3-4 години).

Викласти крила у форму для запікання, полити маринадом.

Духовку розігріти до 200°С, запікати близько 30 хвилин.

Персики нарізати кубиками (залишити декілька часточок для оздоблення). Подрібнити на крихту волоські горіхи (попередньо обсмажити на сухій сковорідці). Промити м'яту й порвати листочки руками.

На сковорідку покласти шматочок масла, трішки розтопити й додати персики. Карамелізувати декілька хвилин.

Додати подрібнену м’яту. Перемішати й готувати ще 1-2 хвилини.

Посипати горіховою крихтою, меленим імбиром, залити вершками. Посолити та поперчити. Дати покипіти протягом 7-10 хвилин і вимкнути вогонь.

Крила дістати із духовки (за цей час вони мають повністю вкритися рум’яною скоринкою, а маринад – випаруватися майже повністю).

Залити готовим соусом і відправити в духовку ще на 15 хвилин.

Подавати крильця обов’язково з гарніром, поливаючи його  зверху соусом.

м`ясо та субпродукти, курка, курятина, страви з курятини, крильця, крила, курячі крильця, крильця персиково-м`ятний рай, консервовані персики

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Курка в кефірі – експрес-рецепт для зайнятих господинь
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1568
На цей простий, проте неймовірно смачний, рецептик натрапила на одному з кулінарних форумів. Після перегляду склалося таке враження, що лише ледачий не готує курку в кефірі!
Курочка з ароматом кави
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1478
Неймовірно смачні й ніжні курячі гомілки з незвичайним варіантом соусу.
Гомілки із сюрпризом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1544
Рецептів приготування курячих ніжок дуже багато. Я ж пропоную вам ще один цікавий варіант цієї неймовірно смачної страви.
Французькі «жаб’ячі лапки» з курячої грудки
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1871
Українська інтерпретація всесвітньовідомого делікатесу.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: