clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Лютого 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 748

Торт-суфле «Маршмелоу» без випікання

Тортик чудово тримає форму й схожий на ніжну губку, приголомшливо пружинить і має крихітні, але помітні оком бульбашки повітря.
Тортик чудово тримає форму й схожий на ніжну губку, приголомшливо пружинить і має крихітні, але помітні оком бульбашки повітря. Фото: автора

Ще один неймовірний смаколик від мого улюбленого кондитера Андрія Рудькова. Готувати за його рецептами – це одночасно і виклик своїм кулінарним навичкам, і неабияка насолода!

 

За словами Енді, це американський десерт, адже саме в цій країні без маршмелоу не можна уявити собі жодного пікніка (скаути його смажать на багатті). Що для мене стало відкриттям, так це те, що ці білі повітряні хмаринки в мусових десертах виконують функцію желатину! А в поєднанні з шоколадом і збитими вершками ви отримуєте щось казкове. Андрій у своєму блозі каже: «Подумайте гарненько, перш ніж готувати, адже є висока ймовірність, що ви «підсядете» на цей десерт!» Зізнаюся, зі мною так і сталосяsurprisedlaughing

Тортик чудово тримає форму й схожий на ніжну губку, приголомшливо пружинить і має крихітні, але помітні оком бульбашки повітря. Його текстура дуже оксамитова, але легко ріжеться. Тут він бере краще від пташиного молока або зефіру – його стійкість і стабільність «зашкалюють», що робить цей смаколик дуже зручним для транспортування. Йому навіть спека не зашкодить! Запевняю, нічого подібного ви раніше не куштували!

Інгредієнти:

300 г шоколадного печива на кшталт «Орео» (можна навіть із кремовим прошарком, від нього основа лише виграє),

70 г вершкового масла,

400 г маршмелоу,

790 мл вершків для збивання (не менше 33%),

250 г молочного шоколаду.

Форма: 26 см в діаметрі (в автора рецепту форма 18 см і, відповідно, менша кількість інгредієнтів; для моєї маленької сім’ї з великим апетитом така порція на один зуб, тому всі складові скоригувала під більшу форму).

Приготування:

Основа: у мене ось таке печиво із білим ванільним кремом:

подрібнити в млинку разом із начинкою (так смак основи буде яскравішим і цікавішим. Але, ви можете використовувати будь-яке печиво, тільки кількість масла тоді доведеться варіювати на око).

Влити в суміш розтоплене вершкове масло й ретельно розім’яти все руками.

Бортики роз'ємної форми встелити ацетатною плівкою (так вам буде легко вийняти десерт із кільця, а боки в нього залишаться красивими та рівненькими). Висипати вологу крихту з печива та масла й рівномірно розподілити її, формуючи корж-основу. Ретельно спресувати. Прибрати в холодильник, щоб маса стабілізувалася.

Суфле: маршмелоу пересипати в скляну ємність і розтопити в мікрохвильовій печі короткими імпульсами – приблизно по 15-20 секунд (зручніше працювати з маршмелоу великого калібру, дрібне – тане набагато гірше). Перший етап – це дочекатися легкого натяку на те, що білі хмаринки почали топитися (якщо немає мікрохвильовки використовуйте водяну баню).

Вийняти з мікро й влити жирні вершки (190 мл).

Знову трохи прогріти масу, щоразу обережно перемішуючи її.

Коли маршмелоу з вершками максимально набухне й практично повністю розтопиться, додати шоколад, поламаний шматочками.

Одразу ж почати перемішувати суміш (тепла маршмелоу з вершками вистачає, аби шоколад розтанув; якщо ж у вас залишаться тверді часточки – прогрійте масу ще раз у мікрохвильовій печі. Головне – не перегріти!).

Коли майбутнє суфле стане однорідним, дати йому злегка охолонути (градусів до 40). 

Збити вершки (600 мл) до крутих піків.

У кілька етапів додати шоколадну суміш, обережно перемішуючи силіконовою лопаткою (щоб не осіли вершки й збереглися пишність та невагомість).

Спочатку відтінок буде мармуровий.

Це ознака того, що час додавати всі залишки шоколаду (має вийти гладка, яскрава й повітряна маса).

Формування: дістати форму з холодильника й перелити в неї мус. Злегка розрівняти поверхню, похитуючи форму з боку в бік (але не стукайте формою, так ви втратите легкість!). Поставити заготовку знову в холодильник до застигання (на це піде близько двох-трьох годин).

Перед подачею зняти з форми кільце й прибрати ацетатну плівку. Прикрасити на свій смак.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже вдале рішення полити тортик ганашем або глазур’ю. Задля економії, можете приготувати домашній шоколад на основі какао. Зверху не зайвим буде зробити декор із печива та маршмелоу.

Ось такий розріз:

 

торти без випікання, торт, торти, мусові торти, торт-суфле, маршмелоу, десерти, американська кухня, Рудьков Андрій, торт маршмелоу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Полуничний торт з крекерів — неймовірний смаколик без випікання
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1953
Пропоную дуже простий рецепт, із яким впорається навіть дитина.
Тришаровий торт «Деліс» із персиками
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1409
Це надзвичайно смачні ласощі, які складається з пухкого бісквіту, ароматних персиків у желе та шоколадно-вершкового суфле… І все це під шоколадним ганашем!
«Трюфельна гірка» або Фальшивий торт
торти, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1469
Якщо вам ліньки пекти справжній бісквіт, «гратися» з тістом, виготовляти тістечка для гостей, спробуйте цей смаколик – ні в кого язик не повернеться назвати це НЕ тортом!
Найніжніший торт-суфле «Пташине молоко»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1984
Цей тортик ідентичний за смаком із однойменними цукерками. Рецепт із програми «Все буде смачно».
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: