ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Брауні «Червоний оксамит» («Red Velvet») із вишнею

13 Лютого 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3488
Перед Днем всіх закоханих пропоную спробувати здивувати своїх коханих не класичним його варіантом, а шоколадним-пришоколадним «Червоним оксамитом» на честь кольору кохання — червоного.
Перед Днем всіх закоханих пропоную спробувати здивувати своїх коханих не класичним його варіантом, а шоколадним-пришоколадним «Червоним оксамитом» на честь кольору кохання — червоного. Фото: автора

Це поєднання двох моїх найулюбленіших смаколиків — брауні та бісквіту «Червоний оксамит». В результаті вийшло дуже смачне тістечко, з насиченим шоколадним смаком та красивим червоним відтінком!

 

Брауні — це американська класика, приблизно як у нас яблучна шарлотка. Неймовірно смачна шоколадна випічка, яка може бути у вигляді тістечка, торту, печива або кексу. Чим більший відсоток вмісту какао в шоколаді, тим яскравішим виходить смак брауні. Перед Днем всіх закоханих пропоную спробувати здивувати своїх коханих не класичним його варіантом, а шоколадним-пришоколадним «Червоним оксамитом» на честь кольору кохання — червоного, із кисленькими острівцями соковитої вишні, тонкою скоринкою і класичною вологою серединкою.

Інгредієнти:

Брауні:

200 г чорного шоколаду (70-95% какао),

100 г вершкового масла,

20 г какао,

150 г цукру,

3 яйця,

100 г борошна,

300 г вишні без кісточок (можна замороженої),

1-2 ч. л. червоного харчового гелевого барвника,

0,5 ч. л. розпушувача.

Крем:

300 мл вершків для збивання (не менше 33%),

150 мл згущеного молока (не вареного!).

Приготування:

Шоколад із вершковим маслом покласти у сотейник із товстим дном.

Розтопити на паровій бані.

Додати цукор і какао. Перемішати.

Додати гелевий барвник та ввести по одному яйця, щоразу збиваючи вінчиком.

Вишню повністю розморозити, відкинути на сито, щоб добре стік сік. Додати у тісто й знову перемішати.

Просіяти борошно з розпушувачем, ретельно перемішати.

Надібрати 3-4 ст. л. тіста (без ягід!) для приготування декору (нам потрібна буде крихта для посипання брауні). З фольги, складеної вдвічі-втричі, зробити формочку на кшталт міні-дека з невисокими бортиками. Встелити всередину шматочок пергаменту. Розмастити по заготовині тісто рівним тонким шаром.

Відправити його у духовку на 5-7 хвилин (запікати до хрускоту, але слідкуйте, щоб не згоріло!). Після охолодження розім’яти спечений коржик качалкою, або просто розтерти руками на дрібну крихту.

Основне тісто перелити у форму для запікання (якщо це смаколик до Дня закоханих, то бажано у формі сердечка; якщо такої у вас не має, то підійде розміром 20×20 см). Металеву попередньо трохи змастити маслом, силіконову – не потрібно! Розрівняти та відправити у розігріту духовку.

Випікати при 180°С протягом 30-35 хвилин (на готовому брауні має утворитися зверху тонка скоринка, а при натисканні пальцем він пружинить; шпажка виходить з тіста трішки волога – так і має бути, оскільки правильна структура цього десерту волога й не суха, вона більше нагадує цукерки, ніж бісквіт). Важливо не пересушити брауні, бо це вже буде зовсім інший смаколик, більше схожий на бісквіт!

Охолодити випічку й вийняти із форми.

Збити охолоджені вершки зі згущеним молоком до стійких піків (кількість згущеного молока корегуйте на свій смак, від нього залежить солодкість крему).

Змастити кремом готове охолоджене брауні, добре промащуючи боки й верх.

Зверху посипати крихтою, яку ми заготовили раніше.

Прикрасити за бажанням – вершками та вишнею.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: яким би високим не вийшов брауні, він ніколи не виходить сухим. Тому цей десерт не потребує ані просочення, ані перемащування кремом. Тому розрізати його на коржі немає сенсу. Він навіть без усілякого декору й крему смакує пречудово.

 

червоний оксамит, брауні, солодка випічка, тістечко, американська кухня, брауні з вишнею, шоколад, вишні, шоколадний бісквіт

Коментарі:

  Так  Ні, дякую