Гаряча тема:
- Війна
Зізнаюся чесно, спочатку мені було трішки лячно готувати за цією технологією. В голові я десятки разів намалювала собі картинку, як скляна банка вибухає у духовці, при цьому псується все — і курка, і банка, і духовка:))) Проте цікавість перемогла й тепер я безмежно радію, що таки наважилася на цей гастрономічний експеримент. Давно помітила, що в кулінарії я дослідник. Чим складніше мені уявити, яким буде кінцевий результат, тим більше вірогідності, що я таки візьмуся за приготування нової страви. Цього разу інтуїція мене не підвела. Це щось неймовірно-казково-смачнюще! Курятина виходить навіть ніжнішою та соковитішою, ніж моя улюблена Курка на солі! При цьому ви абсолютно не прикладаєте ніяких зусиль. Страва в чарівний спосіб готується сама. А всі лаври ви потім із чесною совістю зможете привласнити собі!
Інгредієнти:
Тушка курки (у мене на 1,5 кг, але підійдуть будь-які частини курятини — гомілки, крильця, філе),
5-6 зубків часнику,
2 морквини,
1 маленький корінь селери,
лавровий листок,
карі, паприка,
сіль, суміш перців мелена,
куркума,
хмелі-сунелі.
Приготування:
Курку розділити на невеликі порційні шматки (якщо у вас стегенця — то просто розрізати навпіл).
Замаринувати м’ясо в спеціях, солі та травах, додати лавровий листочок.
Овочі почистити та нарізати великими шматками довільної форми.
Перемішати овочі з курятиною.
Скласти все в чисту суху скляну банку об'ємом 1,5-2 літра (ні води, ні жиру не додавати!!!).
Кількість задіяних банок залежить від розмірів курки.
Закрити щільно горлечко банки фольгою.
Поставити в ХОЛОДНУ!!! духовку. Ввімкнути температуру 200ºС і не підходити до духовки 1,5 години. Всіх домашніх обов’язково попередити, що відчиняти дверцята духовки в жодному разі не можна, як би смачно від неї не пахло. Через 1,5 години духовку вимкнути, але ще 30-40 ХВИЛИН дверцята не відчиняти, інакше банка від перепаду температур вибухне. Виймати банку тоді, коли духовка охолоне.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: виходить рум'яна ніжна курочка у власному соку. Чимось вона навіть нагадує домашню тушонку. А в банці утворюється прозоре смачнюще желе. Трудозатрати мінімальні, проте результат перевершить усі ваші сподівання!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: