clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
5 Березня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1479

Курка в банці — рецепт і для лінивих господинь, і для справжніх гурманів

Виходить рум'яна ніжна курочка у власному соку.
Виходить рум'яна ніжна курочка у власному соку. Фото: автора

Той приємний момент, коли страва готується буквально сама по собі! Рецепт із категорії «горщику, вари!»

Зізнаюся чесно, спочатку мені було трішки лячно готувати за цією технологією. В голові я десятки разів намалювала собі картинку, як скляна банка вибухає у духовці, при цьому псується все — і курка, і банка, і духовка:))) Проте цікавість перемогла й тепер я безмежно радію, що таки наважилася на цей гастрономічний експеримент. Давно помітила, що в кулінарії я дослідник. Чим складніше мені уявити, яким буде кінцевий результат, тим більше вірогідності, що я таки візьмуся за приготування нової страви. Цього разу інтуїція мене не підвела. Це щось неймовірно-казково-смачнюще! Курятина виходить навіть ніжнішою та соковитішою, ніж моя улюблена Курка на солі! При цьому ви абсолютно не прикладаєте ніяких зусиль. Страва в чарівний спосіб готується сама. А всі лаври ви потім із чесною совістю зможете привласнити собі!

Інгредієнти:

Тушка курки (у мене на 1,5 кг, але підійдуть будь-які частини курятини — гомілки, крильця, філе),

5-6 зубків часнику,

2 морквини,

1 маленький корінь селери,

лавровий листок,

карі, паприка,

сіль, суміш перців мелена,

куркума,

хмелі-сунелі.

Приготування:

Курку розділити на невеликі порційні шматки (якщо у вас стегенця — то просто розрізати навпіл).

Замаринувати м’ясо в спеціях, солі та травах, додати лавровий листочок.

Овочі почистити та нарізати великими шматками довільної форми.

Перемішати овочі з курятиною.

Скласти все в чисту суху скляну банку об'ємом 1,5-2 літра (ні води, ні жиру не додавати!!!).

Кількість задіяних банок залежить від розмірів курки.

Закрити щільно горлечко банки фольгою.

Поставити в ХОЛОДНУ!!! духовку. Ввімкнути температуру 200ºС і не підходити до духовки 1,5 години. Всіх домашніх обов’язково попередити, що відчиняти дверцята духовки в жодному разі не можна, як би смачно від неї не пахло. Через 1,5 години духовку вимкнути, але ще 30-40 ХВИЛИН дверцята не відчиняти, інакше банка від перепаду температур вибухне. Виймати банку тоді, коли духовка охолоне.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: виходить рум'яна ніжна курочка у власному соку. Чимось вона навіть нагадує домашню тушонку. А в банці утворюється прозоре смачнюще желе. Трудозатрати мінімальні, проте результат перевершить усі ваші сподівання!

курка, страви з курятини, м`ясо та субпродукти, курка в банці, запечена курка, курятина, рецепти для лінивих

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Курка в кефірі – експрес-рецепт для зайнятих господинь
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1333
На цей простий, проте неймовірно смачний, рецептик натрапила на одному з кулінарних форумів. Після перегляду склалося таке враження, що лише ледачий не готує курку в кефірі!
Курочка у вині, фарширована яблуками та лимонами
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 899
Для розкішного святкового столу — чудовий варіант.
Курка, запечена на солі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1499
Дієтичний рецепт із кулінарної книги Дарії Донцової, який можна назвати рятівною чарівною паличкою.
Курочка з ароматом кави
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1345
Неймовірно смачні й ніжні курячі гомілки з незвичайним варіантом соусу.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: