Гаряча тема:
- Війна
Давно хочу зварити суп «Чучвара», але все ніяк не наважуся (лінь пельмені ліпити). Цей рецепт – чудова альтернатива, адже формувати вироби з тіста, беручи кожен у руки, не потрібно. Технологія проста й швидка, а в результаті пельмені виходять нічим не гіршими, ніж класичні.
Інгредієнти:
На каструлю 6 л:
3-4 л м'ясного бульйону (у мене курячий),
300-400 г фаршу (краще свинячо-яловичого),
2 морквини,
2 цибулини,
5-6 картоплин,
2 томати (у мене заморожені),
1 болгарська перчина (також можна використовувати заморожену),
лавровий листок, чорний перець,
хмелі-сунелі, карі,
сіль, зелень.
Для тіста:
0,5 склянки газованої води,
1 маленьке яйце,
по дрібці солі та цукру,
2 ст. л. олії,
2 склянки борошна.
Приготування:
Тісто: зі всіх інгредієнтів замісити тісто й залишити його на 20-30 хвилин (детальніше дивіться у рецепті «Тісто для вареників на мінералці»).
Фарш: перемелене на м’ясорубці м’ясо змішати з натертою цибулею, посолити, поперчити й ретельно вимісити.
На сковорідці обсмажити другу цибулину, потім додати терту моркву, злегка присмажити. Додати нарізані кубиками помідори та смужки болгарського перцю. Тушкувати 2 хвилини, поперчити та посолити, присмачити спеціями.
Залити бульйоном, за необхідності додати воду й дати закипіти. Покласти лавровий листок. Картоплю натерти на великій тертці й додати в суп. Варити до напівготовності картоплі.
Розкачати тісто в тонкий, прямокутний пласт
(товщина має бути приблизно такою, як на фото):
Викласти зверху фарш і рівномірно розподілити його по всій поверхні.
Скачати в рулет (намагайтеся скручувати його щільно).
Згорнутий рулет нарізати шматочками.
Складати на обробну дошку, притрушену борошном.
Кинути їх у киплячий суп і варити до спливання (але краще спробувати на готовність). Наприкінці закинути дрібно посічену зелень.
Дати постояти 10 хвилин і подавати, посипавши свіжою зеленню.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна подати суп із «ледачими» пельменями зі сметаною, сухариками, часником – в будь-якому випадку дуже смачно!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: