clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Березня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1169

Суп із «ледачими» пельменями

Можна подати суп із «ледачими» пельменями зі сметаною, сухариками, часником – в будь-якому випадку дуже смачно!
Можна подати суп із «ледачими» пельменями зі сметаною, сухариками, часником – в будь-якому випадку дуже смачно! Фото: автора

Смачна, ситна і, водночас, не важка перша страва.

 

Давно хочу зварити суп «Чучвара», але все ніяк не наважуся (лінь пельмені ліпити). Цей рецепт – чудова альтернатива, адже формувати вироби з тіста, беручи кожен у руки, не потрібно. Технологія проста й швидка, а в результаті пельмені виходять нічим не гіршими, ніж класичні.

Інгредієнти:

На каструлю 6 л:

3-4 л м'ясного бульйону (у мене курячий),

300-400 г фаршу (краще свинячо-яловичого),

2 морквини,

2 цибулини,

5-6 картоплин,

2 томати (у мене заморожені),

1 болгарська перчина (також можна використовувати заморожену),

лавровий листок, чорний перець,

хмелі-сунелі, карі,

сіль, зелень.

Для тіста:

0,5 склянки газованої води,

1 маленьке яйце,

по дрібці солі та цукру,

2 ст. л. олії,

2 склянки борошна.

Приготування:

Тісто: зі всіх інгредієнтів замісити тісто й залишити його на 20-30 хвилин (детальніше дивіться у рецепті «Тісто для вареників на мінералці»).

Фарш: перемелене на м’ясорубці м’ясо змішати з натертою цибулею, посолити, поперчити й ретельно вимісити.

На сковорідці обсмажити другу цибулину, потім додати терту моркву, злегка присмажити. Додати нарізані кубиками помідори та смужки болгарського перцю. Тушкувати 2 хвилини, поперчити та посолити, присмачити спеціями.

Залити бульйоном, за необхідності додати воду й дати закипіти. Покласти лавровий листок. Картоплю натерти на великій тертці й додати в суп. Варити до напівготовності картоплі.

Розкачати тісто в тонкий, прямокутний пласт

(товщина має бути приблизно такою, як на фото):

Викласти зверху фарш і рівномірно розподілити його по всій поверхні.

Скачати в рулет (намагайтеся скручувати його щільно).

Згорнутий рулет нарізати шматочками.

Складати на обробну дошку, притрушену борошном.

Кинути їх у киплячий суп і варити до спливання (але краще спробувати на готовність). Наприкінці закинути дрібно посічену зелень.

Дати постояти 10 хвилин і подавати, посипавши свіжою зеленню.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна подати суп із «ледачими» пельменями зі сметаною, сухариками, часником – в будь-якому випадку дуже смачно!

перші страви, супи, суп з ледачими пельменями, страви з фаршу, ледачі пельмені, тісто, суп, чучвара

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Грибна юшка – національна родзинка Карпат
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 46238
Завдяки різноманітності карпатської кухні, ароматний і насичений суп з білих грибів може готуватися по-різному навіть в одному й тому ж селищі.
Суп на реберцях із сирними галушками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 4413
Хто сказав, що суп — це одноманітність та буденність? Якщо трішки пофантазувати, то можна зі звичайної першої страви зробити а-ля ресторанну!
Морквяно-імбирний крем-суп із часником та рум’яними грінками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1454
По-справжньому зимова, дуже смачна і легка в приготуванні перша страва з легким імбирним смаком.
Тертюха – традиційний білоруський супчик із картоплі
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 2022
Дуже швидкий, дуже легкий і дуже смачний! Коли зовсім немає часу, ця перша страва – просто чарівна паличка.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: