clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Березня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1557

Суп із «ледачими» пельменями

Можна подати суп із «ледачими» пельменями зі сметаною, сухариками, часником – в будь-якому випадку дуже смачно!
Можна подати суп із «ледачими» пельменями зі сметаною, сухариками, часником – в будь-якому випадку дуже смачно! Фото: автора

Смачна, ситна і, водночас, не важка перша страва.

 

Давно хочу зварити суп «Чучвара», але все ніяк не наважуся (лінь пельмені ліпити). Цей рецепт – чудова альтернатива, адже формувати вироби з тіста, беручи кожен у руки, не потрібно. Технологія проста й швидка, а в результаті пельмені виходять нічим не гіршими, ніж класичні.

Інгредієнти:

На каструлю 6 л:

3-4 л м'ясного бульйону (у мене курячий),

300-400 г фаршу (краще свинячо-яловичого),

2 морквини,

2 цибулини,

5-6 картоплин,

2 томати (у мене заморожені),

1 болгарська перчина (також можна використовувати заморожену),

лавровий листок, чорний перець,

хмелі-сунелі, карі,

сіль, зелень.

Для тіста:

0,5 склянки газованої води,

1 маленьке яйце,

по дрібці солі та цукру,

2 ст. л. олії,

2 склянки борошна.

Приготування:

Тісто: зі всіх інгредієнтів замісити тісто й залишити його на 20-30 хвилин (детальніше дивіться у рецепті «Тісто для вареників на мінералці»).

Фарш: перемелене на м’ясорубці м’ясо змішати з натертою цибулею, посолити, поперчити й ретельно вимісити.

На сковорідці обсмажити другу цибулину, потім додати терту моркву, злегка присмажити. Додати нарізані кубиками помідори та смужки болгарського перцю. Тушкувати 2 хвилини, поперчити та посолити, присмачити спеціями.

Залити бульйоном, за необхідності додати воду й дати закипіти. Покласти лавровий листок. Картоплю натерти на великій тертці й додати в суп. Варити до напівготовності картоплі.

Розкачати тісто в тонкий, прямокутний пласт

(товщина має бути приблизно такою, як на фото):

Викласти зверху фарш і рівномірно розподілити його по всій поверхні.

Скачати в рулет (намагайтеся скручувати його щільно).

Згорнутий рулет нарізати шматочками.

Складати на обробну дошку, притрушену борошном.

Кинути їх у киплячий суп і варити до спливання (але краще спробувати на готовність). Наприкінці закинути дрібно посічену зелень.

Дати постояти 10 хвилин і подавати, посипавши свіжою зеленню.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна подати суп із «ледачими» пельменями зі сметаною, сухариками, часником – в будь-якому випадку дуже смачно!

перші страви, супи, суп з ледачими пельменями, страви з фаршу, ледачі пельмені, тісто, суп, чучвара

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Суп із зеленого горошку з копчениною та часниковими грінками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 2052
Пряна та ароматна перша страва. Особливо вона смакуватиме, якщо готувати її на реберцях.
Суп на реберцях із сирними галушками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 4756
Хто сказав, що суп — це одноманітність та буденність? Якщо трішки пофантазувати, то можна зі звичайної першої страви зробити а-ля ресторанну!
Солянка збірна м’ясна: рятуємо продукти після свят
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 3373
У приготуванні цієї першої страви слід дотримуватися трьох головних правил – вона має бути наваристою, гостренькою, солоненькою та кисленькою.
Суп із зеленого горошку з часниково-сирними рулетиками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1983
Дуже незвичайна, але напрочуд смачна перша страва.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: