ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Суп із «ледачими» пельменями

11 Березня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5782
Можна подати суп із «ледачими» пельменями зі сметаною, сухариками, часником – в будь-якому випадку дуже смачно!
Можна подати суп із «ледачими» пельменями зі сметаною, сухариками, часником – в будь-якому випадку дуже смачно! Фото: автора

Смачна, ситна і, водночас, не важка перша страва.

 

Давно хочу зварити суп «Чучвара», але все ніяк не наважуся (лінь пельмені ліпити). Цей рецепт – чудова альтернатива, адже формувати вироби з тіста, беручи кожен у руки, не потрібно. Технологія проста й швидка, а в результаті пельмені виходять нічим не гіршими, ніж класичні.

Інгредієнти:

На каструлю 6 л:

3-4 л м'ясного бульйону (у мене курячий),

300-400 г фаршу (краще свинячо-яловичого),

2 морквини,

2 цибулини,

5-6 картоплин,

2 томати (у мене заморожені),

1 болгарська перчина (також можна використовувати заморожену),

лавровий листок, чорний перець,

хмелі-сунелі, карі,

сіль, зелень.

Для тіста:

0,5 склянки газованої води,

1 маленьке яйце,

по дрібці солі та цукру,

2 ст. л. олії,

2 склянки борошна.

Приготування:

Тісто: зі всіх інгредієнтів замісити тісто й залишити його на 20-30 хвилин (детальніше дивіться у рецепті «Тісто для вареників на мінералці»).

Фарш: перемелене на м’ясорубці м’ясо змішати з натертою цибулею, посолити, поперчити й ретельно вимісити.

На сковорідці обсмажити другу цибулину, потім додати терту моркву, злегка присмажити. Додати нарізані кубиками помідори та смужки болгарського перцю. Тушкувати 2 хвилини, поперчити та посолити, присмачити спеціями.

Залити бульйоном, за необхідності додати воду й дати закипіти. Покласти лавровий листок. Картоплю натерти на великій тертці й додати в суп. Варити до напівготовності картоплі.

Розкачати тісто в тонкий, прямокутний пласт

(товщина має бути приблизно такою, як на фото):

Викласти зверху фарш і рівномірно розподілити його по всій поверхні.

Скачати в рулет (намагайтеся скручувати його щільно).

Згорнутий рулет нарізати шматочками.

Складати на обробну дошку, притрушену борошном.

Кинути їх у киплячий суп і варити до спливання (але краще спробувати на готовність). Наприкінці закинути дрібно посічену зелень.

Дати постояти 10 хвилин і подавати, посипавши свіжою зеленню.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна подати суп із «ледачими» пельменями зі сметаною, сухариками, часником – в будь-якому випадку дуже смачно!

перші страви, супи, суп з ледачими пельменями, страви з фаршу, ледачі пельмені, тісто, суп, чучвара

Коментарі:

  Так  Ні, дякую