Гаряча тема:
- Війна
Тільки я визначилася із рецептом найсмачніших реберець у своїй кулінарній скарбничці ("Реберця у ягідному соусі"), як натрапила на новий – смачніший найсмачнішого! Маринад до них неймовірний! Пікантний і в той же час солодкуватий. Ребра настільки ніжні, що буквально тануть у роті!
Інгредієнти:
1 кг свинячих ребр,
Для маринаду:
1 ст. л. ямайської суміші приправ (сухий часник, кайенський перець, чебрець, петрушка, паприка, запашний, чорний та червоний перці, мускатний горіх, кориця),
2 ч. л. меду,
2 ч. л. гірчиці,
2 ст. л. соку апельсина + цедра половинки апельсина,
сіль,
200 мл темного рому (можна використовувати будь-який міцний ароматний алкоголь, проте автентичний рецепт передбачає саме ром).
Приготування:
Ребра зачистити від жиру та плівок, обсушити паперовим рушником. Приправити столовою ложкою ямайських спецій. Вилити в невелику ємність ром, додати до нього всі інші складові маринаду, перемішати. Залити цією сумішшю ребра й ретельно їх «промасажувати».
Щільно затягнути миску харчовою плівкою й залишити маринуватися в холодильнику на декілька годин – чим довше, тим краще (я залишала на ніч).
Нагріти духовку до 180°С. Ребра викласти на фольгу, складену в два-три шари (можна навіть налити трохи маринаду, в якому ребра маринувалися).
Краї фольги щільно згорнути й розмістити заготовку на деко.
Запікати в духовці 1,5-2 години. Потім вийняти, фольгу розгорнути.
Відправити назад у духовку й готувати до зарум’янювання (10-15 хвилин, режим – «гриль»).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати реберця з улюбленим соусом, кільцями цибульки-порей та зеленню (дуже смачно змішати соус «Барбекю» та шматочки консервованого ананасу).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: