clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
25 Березня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 433

Свинячі ребра по-ямайськи у ромово-медовому маринаді «Барбекю»

Подавати реберця з улюбленим соусом, кільцями цибульки-порей та зеленню
Подавати реберця з улюбленим соусом, кільцями цибульки-порей та зеленню Фото: автора

Пікантні, соковиті й трішки солодкуваті, м’ясо буквально можна їсти губами, а зверху рум’яна апетитна скоринка!

Тільки я визначилася із рецептом найсмачніших реберець у своїй кулінарній скарбничці ("Реберця у ягідному соусі"), як натрапила на новий – смачніший найсмачнішого! Маринад до них неймовірний! Пікантний і в той же час солодкуватий. Ребра настільки ніжні, що буквально тануть у роті!

Інгредієнти:

1 кг свинячих ребр,

Для маринаду:

1 ст. л. ямайської суміші приправ (сухий часник, кайенський перець, чебрець, петрушка, паприка, запашний, чорний та червоний перці, мускатний горіх, кориця),

2 ч. л. меду,

2 ч. л. гірчиці,

2 ст. л. соку апельсина + цедра половинки апельсина,

сіль,

200 мл темного рому (можна використовувати будь-який міцний ароматний алкоголь, проте автентичний рецепт передбачає саме ром).

Приготування:

Ребра зачистити від жиру та плівок, обсушити паперовим рушником. Приправити столовою ложкою ямайських спецій. Вилити в невелику ємність ром, додати до нього всі інші складові маринаду, перемішати. Залити цією сумішшю ребра й ретельно їх «промасажувати».

Щільно затягнути миску харчовою плівкою й залишити маринуватися в холодильнику на декілька годин – чим довше, тим краще (я залишала на ніч).

Нагріти духовку до 180°С. Ребра викласти на фольгу, складену в два-три шари (можна навіть налити трохи маринаду, в якому ребра маринувалися).

Краї фольги щільно згорнути й розмістити заготовку на деко.

Запікати в духовці 1,5-2 години. Потім вийняти, фольгу розгорнути.

Відправити назад у духовку й готувати до зарум’янювання (10-15 хвилин, режим – «гриль»).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати реберця з улюбленим соусом, кільцями цибульки-порей та зеленню (дуже смачно змішати соус «Барбекю» та шматочки консервованого ананасу).

 

 

 

 

 

 

реберця, м`ясо та субпродукти, свинина, ребра, страви зі свинини, ямайська кухня, ребра по-ямайськи, ромово-медовий маринад

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Свинячі реберця в хмелі-сунелі, запечені з картоплею
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1244
Фантазія на тему грузинської кухні.
Реберця під соусом «Барбекю»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1150
Рум'яні, хрусткі, з апетитною скоринкою... Їх готують на природі, вдома на грилі або в духовці, а подають як другу страву з овочами й картоплею!
Суп із зеленого горошку з копчениною та часниковими грінками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1880
Пряна та ароматна перша страва. Особливо вона смакуватиме, якщо готувати її на реберцях.
Свинячі реберця у ягідному соусі - м'які, соковиті й абсолютно не жирні
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1152
Завдяки ягідному соусу м’ясо набуває солодкуватого смаку, дивовижного кольору й аромату.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: