clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Квітня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1067

Вареники зі сливами з медово-сметанним соусом

Коли відкушуєш або надрізаєш вареник, із нього витікає справжня лава із густого й ароматного сливового соусу.
Коли відкушуєш або надрізаєш вареник, із нього витікає справжня лава із густого й ароматного сливового соусу. Фото: автора

Слива дуже добре поєднуються зі сметаною, медом, горішками та корицею. Передати смак готової страви дуже важко – це треба скуштувати!

Нічого особливого, скажете ви? І глибоко помиляєтеся! Це щось неймовірне! Зовсім не схоже на звичайні вареники. Це, швидше, варені фруктові пиріжки, абсолютно вишуканий делікатес! Спробувавши їх раз, ви вже ніколи не забудете їхній смак. Коли відкушуєш або надрізаєш вареник, із нього витікає справжня лава із густого й ароматного сливового соусу. Заінтригувала? Тоді готуємо!

Інгредієнти:

 0,5 кг слив (я робила із заморожених половинок, попередньо повністю розморозивши їх; але найкраще підходить свіжа слива – влітку обов’язково спробую і доповню цей пост),

600-800 г готового тіста (за звичайним вашим улюбленим рецептом; можете скористатися Ідеальне тісто для вареників на мінералці – воно не липне до столу й качалки та ніколи не розварюється),

1-2 ст. л. олії,

сіль.

Для подачі:

цукрова пудра,

вершкове масло,

кориця,

смажені волоські горіхи.

Для соусу:

сметана і мед (змішати на свій смак).

Приготування:

Попередньо замішане й відстояне протягом 30 хвилин під рушничком тісто викласти на робочу поверхню (якщо потрібно - притрусити борошном).

Якщо сливи свіжі, відокремити м'якоть від кісточок і розрізати на дві частини. Морожені фрукти необхідно покласти в друшляк, щоб стікала рідина, яка буде виділятися в процесі розморожування. Тісто розділити на кілька шматків. Кожен тонко розкачати качалкою до товщини 3 мм. За допомогою чашки або склянки вирізати кружальця. На кожне викласти шматочок сливи (можна трішки посипати борошном, щоб не витікав сік; я не посипала). З'єднати краї тіста й добре заліпити (цукор у начинку не додаємо, бо розліпляться! Солодкості цілком буде достатньо після посипання пудрою готових вареників).

Вареники можна одразу ж варити, а можна заморозити «про запас». В останньому випадку у вас на столі завжди буде швидка та неймовірно смачна вечеря (в мене на фото саме заморожені варенички).

Для приготування потрібна велика каструля. Воду в ній слід довести до кипіння й злегка підсолити та влити 1-2 ст. л. олії. Вареники варити протягом 10-12 хвилин (після спливання вони повинні покипіти 5-7 хвилин).

Викладати готові вареники на обробну дошку чи тацю й ще гарячими притрусити цукровою пудрою.

Подавати одразу ж, поки не охололи, порційно. В кожну тарілочку покласти шматочок вершкового масла й притрусити зверху сумішшю мелених горіхів, кориці та цукрової пудри.

Окремо подати соус: змішати мед зі сметаною у довільній пропорції (орієнтуйтеся на свій смак). Так, кожен сам собі вирішуватиме скільки соусу йому взяти й чи брати його взагалі. Оздобити страву ягодами та шматочком м’яти.

вареники, крупи та страви з борошна, десерти, вареники зі сливами, солодкі вареники, українська кухня, слива

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Вареники з лівером у цибуляно-сметанному соусі + рецепт тіста на сметані
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 2032
Смачна соковита начинка, багато підливки та неймовірно ніжне тісто – вони просто тануть у роті!
Суп із «ледачими» пельменями
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1462
Смачна, ситна і, водночас, не важка перша страва.
Равіолі з сиром та шпинатом
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 2449
Вареники в італійському стилі від відомого шеф-кухаря й зірки кулінарних передач Ектора Хіменеса-Браво.
Картопляні ньокки з грибами та сиром — якщо по-простому, то італійські галушки
гриби, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1853
Їх ще називають «ледачими картопляними варениками» або «картопляними італійськими кльоцками».
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: