clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
16 Травня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 846

Качка з гарніром, запечена в банці

При такому способі запікання м’ясо буде соковитим та м’яким. Хоч ми й не додаємо ані води, ані бульйону, в банці утворюється велика кількість смачнючого соку.
При такому способі запікання м’ясо буде соковитим та м’яким. Хоч ми й не додаємо ані води, ані бульйону, в банці утворюється велика кількість смачнючого соку. Фото: автора

Страва з категорії «два в одному» для зайнятих леді, які не звикли довго стояти біля плити.

Качку більшість господинь запікає в рукаві або в гусятниці, але я пропоную зробити це... в банці! М'ясо, приготоване в такий спосіб, стане ніжним і м'яким, а картопелька просочиться усіма соками й ароматами! Проте головний плюс цієї страви в тому, що при мінімумі зусиль на виході ви матимете аж дві страви — і м’ясну, і гарнір. Крім того не доведеться мити духовку й гусятницю та довго стояти біля плити. Якщо ж роздобути тушку качки вам не вдалося, можете спробувати приготувати в аналогічний спосіб Курку в банці.

Інгредієнти:

Тушка качки (в мене на 1200 г),

10-12 картоплин,

2 морквини,

5-6 зубків часнику,

сіль та чорний мелений перець,

сухий часник (за бажанням),

хмелі-сунелі,

карі, куркума,

лавровий листок.

Приготування:

Випатрану качку помити й просушити за допомогою паперового рушника. Розрізати на невеликі порційні шматочки. М'ясо посолити й поперчити до смаку, посипати спеціями та травами.

Всі овочі почистити від шкірки. Картоплю нарізати невеликими скибочками.

Моркву — кружальцями, часник — пластинками. Все змішати.

На дно чистої трилітрової банки викласти частину суміші овочів. Трохи посолити, поперчити, додати лавровий листок та посипати сухим часником.

Зверху скласти шматочки качки (першим шаром краще викладати пісні шматочки тушки — грудки, крильця).

Потім знову картопля з морквою та часником, а на овочі — качка. Так заповнити банку майже до верху (обов'язково залишайте зверху порожнє місце!).

Щільно обгорнути горлечко банки вдвічі складеною фольгою.

Поставити банку з качкою і картоплею в ХОЛОДНУ духовку (я ставлю на деко для страховки, якщо соку буде забагато й він витікатиме, то не горітиме на дні духовки; хоча, якщо банку не затрамбовувати до самого верху така прикрість не повинна трапитися).

Запікати качку перші 30 хвилин при температурі 150°С, потім збільшити температуру до 180°С і готувати ще 1-1,5 години (готове м'ясо має легко відділятися від кістки, проте перевірити це ви зможете лише після того, як духовка трішки прохолоне. Раніше відчиняти дверцята в жодному разі НЕ МОЖНА, щоб банка не тріснула!). Вимкнути духовку й зачекати хвилин 15-20, лише тоді дістати качку.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: не варто хвилюватися, що при такому способі запікання м’ясо буде сухим та жорстким. Хоч ми й не додаємо ані води, ані бульйону, в банці утворюється велика кількість смачнючого соку. Але не поспішайте його виливати! Він згодиться як підливка до каші чи рису, а наступного дня сік перетвориться на желе.

Смачного!

запечена курка, страви з птиці, качка, м`ясо та субпродукти, качка в банці, запікання в банці, запечена качка, птиця,

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Курочка з ароматом кави
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1476
Неймовірно смачні й ніжні курячі гомілки з незвичайним варіантом соусу.
Курка, запечена на солі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1654
Дієтичний рецепт із кулінарної книги Дарії Донцової, який можна назвати рятівною чарівною паличкою.
Курка в банці — рецепт і для лінивих господинь, і для справжніх гурманів
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1998
Той приємний момент, коли страва готується буквально сама по собі! Рецепт із категорії «горщику, вари!»
Домашня курка в духовці з вишнею: соковита та м’яка
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1973
Завдяки кислій ягоді та спеціальній технології волокна м’яса птиці стають ніжними й буквально самі відстають від кісток!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: