clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 4827

Абрикосовий джем: швидкий і смачний рецепт

За цим рецептом виходить неймовірно смачний, ароматний, густий і в міру солодкий абрикосовий джем.
За цим рецептом виходить неймовірно смачний, ароматний, густий і в міру солодкий абрикосовий джем. Фото: автора

Традиційне, смачне й корисне домашнє частування до чаю та незамінний чудовий компонент для приготування тістечок, печива й інших дуже смачних кондитерських виробів.

За цим рецептом виходить неймовірно смачний, ароматний, густий і в міру солодкий абрикосовий джем. Він чудово підходить як начинка до пирогів та пиріжків, а також для перемащування бісквіту. До прикладу, для  торту «Захер». А ще його можна додавати у сир зі сметанкою чи викладати на морозиво. Повірте, взимку таке сонечко в банці обов’язково смакуватиме всім вашим домашнім!

Інгредієнти:

На 1 кг абрикосів без кісточки:

0,5 кг цукру,

0,5 ч. л. лимонної кислоти.

Приготування:

Абрикоси помити, видалити кісточки.

Скласти в каструлю для варіння прошаровуючи цукром.

Так заповнити всю ємність до верху. Залишити на декілька хвилин, щоб абрикосові часточки пустили сік (можна почавити їх трішки дерев’яною лопаткою).  

Потім поставити на вогонь і варити, постійно помішуючи, 10 хвилин після закипання. Знімати піну.

Зняти з плити й збити суміш блендером до однорідності (можна протерти крізь сито, позбавляючись від шкірки абрикосів).

Повернути джем на плиту й додати лимонну кислоту, розчинену в 1 ст. л. води. Варити ще 20-30 хвилин (залежить від бажаної густини; чим менше ви варитимете джем, тим світлішим та прозорішим він буде).

Готовність перевірити, крапнувши ложку варення на охолоджену тарілочку. Якщо краплина не розтікається, то заготовка готова.

Потім одразу ж розлити джем в стерильні банки й закрити металевими кришами. Пепревернути догори дном та вкутати. Залишити джем в такому положені до повного охолодження.

Взимку матимете шматочок літа в баночці!

Заготовка чудово зберігається в темному місці при кімнатній температурі.

варення, джем, заготовки на зиму, домашні заготовки, абрикоси, абрикосовий джем, конфітюр, джем з абрикосів

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Сілт — шведське королівське ягідне варення
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2630
Технологія приготування цієї домашньої заготовки дозволяє зберегти вітаміни, колір ягід, і надає ласощам консистенцію желе.
Пряне сливове варення з імбиром та корицею
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1868
Для багатьох господинь гаряча пора консервування триває. Щоб чарівна казка літа не закінчувалася та Карлсон завжди повертався, готуємо хіт сезону – варення зі слив.
Зелений динний конфітюр із агрусовим желе
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1250
або Друге смачне життя несмачної дині.
Черешневий джем із корицею та бад’яном
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1078
Розкішний смаколик із пряною ноткою глінтвейну.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: