Гаряча тема:
- Війна
За цим рецептом виходить неймовірно смачний, ароматний, густий і в міру солодкий абрикосовий джем. Він чудово підходить як начинка до пирогів та пиріжків, а також для перемащування бісквіту. До прикладу, для торту «Захер». А ще його можна додавати у сир зі сметанкою чи викладати на морозиво. Повірте, взимку таке сонечко в банці обов’язково смакуватиме всім вашим домашнім!
Інгредієнти:
На 1 кг абрикосів без кісточки:
0,5 кг цукру,
0,5 ч. л. лимонної кислоти.
Приготування:
Абрикоси помити, видалити кісточки.
Скласти в каструлю для варіння прошаровуючи цукром.
Так заповнити всю ємність до верху. Залишити на декілька хвилин, щоб абрикосові часточки пустили сік (можна почавити їх трішки дерев’яною лопаткою).
Потім поставити на вогонь і варити, постійно помішуючи, 10 хвилин після закипання. Знімати піну.
Зняти з плити й збити суміш блендером до однорідності (можна протерти крізь сито, позбавляючись від шкірки абрикосів).
Повернути джем на плиту й додати лимонну кислоту, розчинену в 1 ст. л. води. Варити ще 20-30 хвилин (залежить від бажаної густини; чим менше ви варитимете джем, тим світлішим та прозорішим він буде).
Готовність перевірити, крапнувши ложку варення на охолоджену тарілочку. Якщо краплина не розтікається, то заготовка готова.
Потім одразу ж розлити джем в стерильні банки й закрити металевими кришами. Пепревернути догори дном та вкутати. Залишити джем в такому положені до повного охолодження.
Взимку матимете шматочок літа в баночці!
Заготовка чудово зберігається в темному місці при кімнатній температурі.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: