clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 5198

Абрикосовий джем: швидкий і смачний рецепт

За цим рецептом виходить неймовірно смачний, ароматний, густий і в міру солодкий абрикосовий джем.
За цим рецептом виходить неймовірно смачний, ароматний, густий і в міру солодкий абрикосовий джем. Фото: автора

Традиційне, смачне й корисне домашнє частування до чаю та незамінний чудовий компонент для приготування тістечок, печива й інших дуже смачних кондитерських виробів.

За цим рецептом виходить неймовірно смачний, ароматний, густий і в міру солодкий абрикосовий джем. Він чудово підходить як начинка до пирогів та пиріжків, а також для перемащування бісквіту. До прикладу, для  торту «Захер». А ще його можна додавати у сир зі сметанкою чи викладати на морозиво. Повірте, взимку таке сонечко в банці обов’язково смакуватиме всім вашим домашнім!

Інгредієнти:

На 1 кг абрикосів без кісточки:

0,5 кг цукру,

0,5 ч. л. лимонної кислоти.

Приготування:

Абрикоси помити, видалити кісточки.

Скласти в каструлю для варіння прошаровуючи цукром.

Так заповнити всю ємність до верху. Залишити на декілька хвилин, щоб абрикосові часточки пустили сік (можна почавити їх трішки дерев’яною лопаткою).  

Потім поставити на вогонь і варити, постійно помішуючи, 10 хвилин після закипання. Знімати піну.

Зняти з плити й збити суміш блендером до однорідності (можна протерти крізь сито, позбавляючись від шкірки абрикосів).

Повернути джем на плиту й додати лимонну кислоту, розчинену в 1 ст. л. води. Варити ще 20-30 хвилин (залежить від бажаної густини; чим менше ви варитимете джем, тим світлішим та прозорішим він буде).

Готовність перевірити, крапнувши ложку варення на охолоджену тарілочку. Якщо краплина не розтікається, то заготовка готова.

Потім одразу ж розлити джем в стерильні банки й закрити металевими кришами. Пепревернути догори дном та вкутати. Залишити джем в такому положені до повного охолодження.

Взимку матимете шматочок літа в баночці!

Заготовка чудово зберігається в темному місці при кімнатній температурі.

варення, джем, заготовки на зиму, домашні заготовки, абрикоси, абрикосовий джем, конфітюр, джем з абрикосів

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Зелений динний конфітюр із агрусовим желе
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1372
або Друге смачне життя несмачної дині.
Пряне сливове варення з імбиром та корицею
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2229
Для багатьох господинь гаряча пора консервування триває. Щоб чарівна казка літа не закінчувалася та Карлсон завжди повертався, готуємо хіт сезону – варення зі слив.
Черешневий джем із корицею та бад’яном
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1241
Розкішний смаколик із пряною ноткою глінтвейну.
Желе з порічок «Вісьмихвилинка» від Елізабет Девід
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 21930
Елізабет Девід – матір сучасної британської кулінарії та автор багатьох кулінарних книг. Натрапила на її рецепт варення тоді, коли шукала щось швидке, не клопітке, але смачне.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: