clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
24 Липня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 842

Шифоновий кекс із малиною

Шифоновий кекс — це американський вид пісного бісквіта, який отримав свою назву завдяки ніжній і повітряній текстурі.
Шифоновий кекс — це американський вид пісного бісквіта, який отримав свою назву завдяки ніжній і повітряній текстурі. Фото: автора

Неймовірно ніжна, ароматна та легка випічка, яка в усьому світі вважається гастрономічним шедевром.

Шифоновий кекс — це американський вид пісного бісквіта, який отримав свою назву завдяки ніжній і повітряній текстурі. Шифоновий кекс винайшов Гаррі Бейкер, голлівудський страховий агент. Він вперше спік цей смаколик ще в 1927 році, а 20 років тому продав свій фірмовий рецепт. З того часу шифонові бісквіти та кекси можна знайти в супермаркетах по всьому світу! Тісто цієї випічки настільки смачне, що пречудово смакує без усіляких додатків. Проте, якщо приготувати кекс із ягодами чи фруктами від цього він лише виграє. Я вже готувала американський кекс з абрикосами, але цього разу у мене малина!

Інгредієнти:

Тісто:

4 яйця,

175 г цукру,

120 мл рафінованої олії (без запаху),

175 г борошна з розпушувачем,

30 г крохмалю,

120 мл будь-якого соку (апельсинового, персикового, яблучного тощо),

ванілін.

Начинка:

300 г малини,

1 ст. л. крохмалю.

Приготування:

Духовку розігріти до 160ºС. Яйця збити до світлої маси, поступово додаючи цукор (в три прийоми). Тонкою цівкою влити олію, продовжуючи збивати. Потроху влити сік. Обережно розмішати.

Всипати просіяне борошно з крохмалем, перемішати лопаткою.

Форму для кексу змастити вершковим маслом та присипати панірувальними сухарями.

Вилити тісто.

Свіжу малину запанірувати в крохмалі.

Викласти підготовлені ягоди в тісто, злегка «притоплюючи» їх.

Випікати протягом 50 хвилин до зарум’янювання та сухої шпажки. 

Готовий кекс вийняти із форми та повністю охолодити на решітці.

Прикрасити за бажанням. У мене згущене молоко та свіжі ягоди:

Проте можна просто посипати кекс цукровою пудрою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: кекс виходить неймовірно нижнім і в міру солодким, не нудотним і не сухим. Як на мене, кислинка малини цілком компенсується солодкістю кексу. Але ласуни можуть сміливо збільшити кількість цукру.

 

кекси, кекс, шифоновий кекс, шифоновий бісквіт, солодка випічка, американська кухня, американський кекс, мафіни, малина, кекс із малиною

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Кекс «Корівка» з фініками та горіхами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1511
Цей смаколик нереально смачний, а на його карамельно-горіховий аромат збіжаться навіть сусіди.
Американський шифоновий кекс з абрикосами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 859
Легка, м’яка, здобна, пишна та дуже ніжна випічка.
Бюджетний ягідний кекс у мультиварці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1397
Легко готувати, продукти найпростіші, результат гідний.
Сирно-шоколадний кекс «Маркіза»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1440
Дуже цікаве поєднання сиру, какао та кави, смак навіть чимось схожий на сирний батончик у шоколадній глазурі.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: