ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат «Східний базар»

9 Серпня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3696
Салат можна готувати, як з виноградом, так і з зернами гранату. В обох варіантах він виходить дуже смачним, незвичним й оригінальним.
Салат можна готувати, як з виноградом, так і з зернами гранату. В обох варіантах він виходить дуже смачним, незвичним й оригінальним. Фото: автора

Ця страва — справжній калейдоскоп кольору, смаку та аромату.

Один із найулюбленіших салатів у нашій родині, готую його і на святковий стіл, і для сімейної трапези. Цікаво, що його можна готувати, як з виноградом, так і з зернами гранату. В обох варіантах він виходить дуже смачним, незвичним й оригінальним. М’ясо також можете обирати на свій смак. Підходить і телятина, і свинина, і курятина. Єдина порада – використовуйте свій домашній майонез. Це не лише смачніше, але й в рази корисніше!

Інгредієнти:

200 г курячого філе (або пісної свинячої вирізки),

2 картоплини,

2 морквини,

2 буряки,

200 г чорного винограду (або 1 гранат),

1 цибулина (краще червона),

олія,

сіль, перець,

оцет яблучний,

цукор,

кунжут,

домашній майонез.

Приготування:

Моркву почистити від шкірки й натерти на тертці для корейської моркви. Замаринувати в олії, оцті, солі та цукрі (за бажанням додати зубок часнику для пікантності).

Додати трішки підсмаженого насіння кунжуту. Аналогічну процедуру провести із буряком (ні відварювати, ні запікати його не потрібно! Родзинка салату – саме в сирих маринованих овочах. Якщо ви ще не куштували буряк по-корейськи – наполегливо рекомендую спробувати, він анітрохи не гірший, ніж корейська морква. Не хвилюйтеся, коренеплід замаринується й специфічний «буряковий» смак зникне). Залишити терті овочі настоюватися в маринаді на декілька годин (я зазвичай мариную на ніч).

Курятину або свинину зварити в підсоленій воді та нарізати соломкою (або порвати на волокна руками). 

Картоплю почистити, нарізати соломкою як для фрі. Підсушити паперовою серветкою і, посоливши, обсмажити на сковорідці протягом 20 хвилин до зарум’янювання.

Нарізати півкільцями цибулю та також замаринувати її в суміші олії, оцту солі та цукру.

Виноград помити, розрізати кожну ягідку навпіл та вийняти зернятка (гранат розібрати на зерна).

Збирання салату: на велику салатну тарілку розкласти всі підготовлені продукти так, щоб утворилося коло (краще чергувати кольори, щоб вони не зливалися). У центр кола покласти майонез (на свій смак). Салат подавати на стіл не перемішаним, а з’єднати всі складові уже на столі перед гостями (повірте, кращої реклами не придумаєш! Усі з цікавістю спостерігають за цим кулінарним дійством і наввипередки підставляють тарілки за своєю порцією. Перевірено, салат зникає зі стола вмить!)

 

Цей "Східний базар" зі свининою, червоною цибулею та гранатом:

А цей - з курятиною, ріпчастою цибулею та виноградом:

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо ви не споживаєте майонез, то можете заправляти салат густим йогуртом. Я ж часто взагалі не заправляю його, а просто перемішую разом із маринадом, у якому маринувалися буряк, морква та цибуля. Такий салатик виходить легким, дієтичним та незмінно дуже смачним. Якщо в процесі ознайомлення з рецептом у вас постало питання, який же варіант салату кращий, то скажу одразу: "Я не знаю!". І з гранатом, і з виноградом страва мені смакує по-своєму. Обидві варіації пречудові й визначити кращий мені не вдалося ще жодного разу.

по корейськи, м`ясні салати, осінні салати, овочеві салати, салати, салат, салат східний базар, салати з курятини, овочі по-корейськи

Коментарі:

  Так  Ні, дякую