clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Серпня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 397

Кукурудза, запечена з маслом та часником

Кукурудза, запечена в духовці, виходить дуже ароматною за рахунок свіжої зелені, спецій і часнику, соковитою - завдяки маслу.
Кукурудза, запечена в духовці, виходить дуже ароматною за рахунок свіжої зелені, спецій і часнику, соковитою - завдяки маслу. Фото: автора

Чи знаєте ви, що кукурудзу в качанах можна не тільки варити, але й запікати в духовці – в фользі і без, в листі й без нього. Це просто та дуже смачно, спробуйте!

Цей цікавий рецепт лежав у мене в закладках ще з минулого року, тож я з нетерпінням чекала сезону молодої кукурудзи, щоб його випробувати. Найголовніше, що не розчарував! Дуже незвичайний підхід до приготування золотавих качанів! Кукурудза, запечена в духовці, виходить дуже ароматною за рахунок свіжої зелені, спецій і часнику, соковитою - завдяки маслу. Якщо ж ви великий прихильник традиційної вареної кукурудзи, то рецепт можна використовувати, щоб розігріти вчорашні відварені качани: змастивши маслом і приправивши травами, загорніть їх у фольгу – і в духовку на 10-15 хвилин. Холодна кукурудза знову стане гарячою, ароматною і апетитною.

Інгредієнти:

3 качани молочної цукрової кукурудзи,

100 г вершкового масла,

кріп та петрушка,

перець чорний мелений,

базилік сухий,

2 зубки часнику,

1 ч. л. солі,

1 ч. л. цукру.

Приготування:

Змішати розм'якшене вершкове масло, вичавлений часник, дрібно нарізану зелень (кріп і петрушку), цукор, сіль, сухий базилік і чорний мелений перець.

Змастити з усіх боків готовою сумішшю кукурудзу (краще й зручніше це робити силіконової лопаткою).

Загорнути кожен качан пергаментом та закрутити кінці на кшталт цукерочки.

Потім – у фольгу або рукав для запікання (кінці теж добре закрутити чи зав’язати стрічкою у випадку з рукавом для запікання, щоб масло не витікало). Залишити на 5-10 хвилин у холодильнику.

Потім відправити кукурудзу в духовку й запікати при 200°C 40 хвилин.

Подавати страву гарячою, знявши попередньо «одежину», в якій вона запікалася.

кукурудза, овочі, страви з овочів, овочеві страви, запечена кукурудза, кукурудза в духовці

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Весняний салат із редиски, бринзи й кукурудзи
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1367
Крім того, що легкий та неймовірно смачний, він ще й готується буквально за 10-15 хвилин.
Салат «Божевільна редиска»
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1706
Смажена редиска це щось! Рекомендую всім спробувати!
Як смачно зварити кукурудзу? (ВІДЕО)
овочеві страви, порадник, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 2755
Ароматна, соковита та солодка — розкриваємо всі секрети приготування.
В якій бляшанці кукурудза смачніша?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1780
Яскраві й соковиті зерна “цариці полів” люблять і діти, і дорослі. Саме тому консервована кукурудза - другий за популярністю інгредієнт салатів після зеленого горошку.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: