Гаряча тема:
- Війна
Цей цікавий рецепт лежав у мене в закладках ще з минулого року, тож я з нетерпінням чекала сезону молодої кукурудзи, щоб його випробувати. Найголовніше, що не розчарував! Дуже незвичайний підхід до приготування золотавих качанів! Кукурудза, запечена в духовці, виходить дуже ароматною за рахунок свіжої зелені, спецій і часнику, соковитою - завдяки маслу. Якщо ж ви великий прихильник традиційної вареної кукурудзи, то рецепт можна використовувати, щоб розігріти вчорашні відварені качани: змастивши маслом і приправивши травами, загорніть їх у фольгу – і в духовку на 10-15 хвилин. Холодна кукурудза знову стане гарячою, ароматною і апетитною.
Інгредієнти:
3 качани молочної цукрової кукурудзи,
100 г вершкового масла,
кріп та петрушка,
перець чорний мелений,
базилік сухий,
2 зубки часнику,
1 ч. л. солі,
1 ч. л. цукру.
Приготування:
Змішати розм'якшене вершкове масло, вичавлений часник, дрібно нарізану зелень (кріп і петрушку), цукор, сіль, сухий базилік і чорний мелений перець.
Змастити з усіх боків готовою сумішшю кукурудзу (краще й зручніше це робити силіконової лопаткою).
Загорнути кожен качан пергаментом та закрутити кінці на кшталт цукерочки.
Потім – у фольгу або рукав для запікання (кінці теж добре закрутити чи зав’язати стрічкою у випадку з рукавом для запікання, щоб масло не витікало). Залишити на 5-10 хвилин у холодильнику.
Потім відправити кукурудзу в духовку й запікати при 200°C 40 хвилин.
Подавати страву гарячою, знявши попередньо «одежину», в якій вона запікалася.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: