Гаряча тема:
- Війна
Мені брауні нагадує вологий кекс зі смаком шоколадних цукерок. Класичний варіант цього популярного смаколика я готувала уже багато разів і його рецепт є в Гурмані. Проте існують тисячі варіацій брауні: кекс брауні, торт брауні, печиво брауні, чізкейк брауні, сирний брауні, десерт брауні, тістечко брауні й навіть мафіни брауні… Мене неабияк зацікавили сирні брауні з фруктами. Задля експерименту я обрала консервовану сливу. Скажу чесно – це межа мрій ласуна! Ви ж можете використовувати інші наповнювачі – горіхи, вишню, полуницю, банани, чорнослив тощо.
Інгредієнти:
100 г гіркого шоколаду,
120 г вершкового масла,
150 г цукру,
4 яйця,
150 г борошна,
1 ч. л. розпушувача,
300 г домашнього сиру,
пакетик ваніліну,
300 г консервованої (свіжої чи замороженої) сливи,
сіль (дрібка).
Форма: 21 см в діаметрі.
Приготування:
Для тіста: шоколад поламати шматочками й розтопити разом із маслом на водяній бані.
2 яйця і 50 г цукру збити міксером, додати дрібку солі й ванільний цукор. У збиті з цукром яйця додати охолоджений розтоплений шоколад, перемішати міксером. Додати розпушувач і просіяне борошно. Перемішати міксером на найнижчій швидкості (я перемішала лопаткою).
Для сирного крему: сир змішати з цукром (100 г) і яйцями, які залишилися (2 шт.). Збити в блендері до кремоподібного стану.
У форму з високими бортиками, змащену вершковим маслом, вилити 1/3 частину тіста. Розподілити рівним шаром у формі. Викласти половину сирної маси.
На неї – сливи (половину від усієї кількості).
Далі: тісто, сирна маса, слива, тісто (тісто слід намагатися розподілити рівномірно).
Випікати 40-50 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Охолодити у формі.
Потім брауні вийняти.
Нарізати шматочками й полити шоколадним топінгом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: