Гаряча тема:
- Війна
Хочу поділитися дуже швидким способом приготування курячої грудки. Цей рецепт колись давно побачила в Олени Чекалової і з того часу користуюся лише цим способом. Тимчасових витрат мінімум, а курятина виходить ніжною і дуже соковитою! Таку грудку можна використовувати і для приготування салатів, і для других страв, і для м’ясних суфле. Тай сама по собі вона неймовірна смачна. Для бутербродів, як альтернатива шкідливим ковбасним виробам, це взагалі знахідка!
Інгредієнти:
На 2-3 курячі грудки:
1 морквина,
1 цибулина,
перець горошком,
сіль, лавровий листок,
коренева селера.
Приготування:
Налити в каструлю окріп (я кип'ячу в чайнику й переливаю в каструльку), дати всі спеції, порізані овочі, закип’ятити.
Покласти курячу грудку й дати знову закипіти.
Після цього слід засікти 5 хвилин інтенсивного кипіння й вимкнути вогонь.
Залишити каструльку на гарячій плиті зі щільно закритою кришкою. Потрібно дати грудці хвилин 20-30 постояти в бульйоні, саме тоді вона буде дуже м'якою і смачною (я часто роблю це вранці, коли збираюся на роботу, а дістаю курочку з бульйону ввечері, коли повертаюся додому – дуже швидко та зручно виходить). Далі використовувати за призначенням.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: бульйон, у якому варилася грудка, в жодному разі не виливайте! Його можна розлити в силіконові формочки для кексів і заморозити. Під час приготування різних страв, заморожений бульйон стане для вас справжньою знахідкою! (дивіться: Як заготовити бульйон про запас").
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: