clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Вересня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1336

Варена куряча грудка для салатів за 5 хвилин

Таку грудку можна використовувати і для приготування салатів, і для других страв, і для м’ясних суфле. Тай сама по собі вона неймовірна смачна.
Таку грудку можна використовувати і для приготування салатів, і для других страв, і для м’ясних суфле. Тай сама по собі вона неймовірна смачна. Фото: автора

З цим рецептом ви забудете про те, що філе курятини може бути прісним та сухим!

Хочу поділитися дуже швидким способом приготування курячої грудки. Цей рецепт колись давно побачила в Олени Чекалової і з того часу користуюся лише цим способом. Тимчасових витрат мінімум, а курятина виходить ніжною і дуже соковитою! Таку грудку можна використовувати і для приготування салатів, і для других страв, і для м’ясних суфле. Тай сама по собі вона неймовірна смачна. Для бутербродів, як альтернатива шкідливим ковбасним виробам, це взагалі знахідка!

Інгредієнти:

На 2-3 курячі грудки:

1 морквина,

1 цибулина,

перець горошком,

сіль, лавровий листок,

коренева селера.

Приготування:

Налити в каструлю окріп (я кип'ячу в чайнику й переливаю в каструльку), дати всі спеції, порізані овочі, закип’ятити.

Покласти курячу грудку й дати знову закипіти.

Після цього слід засікти 5 хвилин інтенсивного кипіння й вимкнути вогонь.

Залишити каструльку на гарячій плиті зі щільно закритою кришкою. Потрібно дати грудці хвилин 20-30 постояти в бульйоні, саме тоді вона буде дуже м'якою і смачною (я часто роблю це вранці, коли збираюся на роботу, а дістаю курочку з бульйону ввечері, коли повертаюся додому – дуже швидко та зручно виходить). Далі використовувати за призначенням.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: бульйон, у якому варилася грудка, в жодному разі не виливайте! Його можна розлити в силіконові формочки для кексів і заморозити. Під час приготування різних страв, заморожений бульйон стане для вас справжньою знахідкою! (дивіться: Як заготовити бульйон про запас").

 

куряче філе, куряча грудка, м`ясо та субпродукти, порадник, страви з курятини, курятина, куряча грудка за 5 хвилин

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Щаслива підкова» з чорносливом і куркою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 2891
Він настільки цікавий і смачний, що навіть забуваєш про зайву калорійність майонезної заправки!
Куряче філе «Екзотика» з вершково-апельсиновим соусом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1294
Своїм ароматом, яскравістю і неповторним смаком ця страва точно змусить усміхнутися й підніме вам настрій.
Курячі січеники
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2092
Дуже соковиті й ніжні котлетки-оладки, які буквально тануть у роті!
Французькі «жаб’ячі лапки» з курячої грудки
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2072
Українська інтерпретація всесвітньовідомого делікатесу.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: