ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Як приготувати ягідний курд?

28 Вересня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6091
Курд може бути чудовою основою для багатьох тістечок, тарталеток та тортиків, ним можна наповнювати пісочні кошики й еклери.
Курд може бути чудовою основою для багатьох тістечок, тарталеток та тортиків, ним можна наповнювати пісочні кошики й еклери. Фото: автора

Це такий собі заварний крем, у якому замість молока використовується ягідне пюре.

Смачнішого ягідного крем-соусу я ще не куштувала! Він може бути чудовою основою для багатьох тістечок, тарталеток та тортиків, ним можна наповнювати пісочні кошики й еклери (я, до прикладу, використовувала його в десерті «Павлова»). Зі складових, вказаних у рецепті, виходить дуже багато курду. Його можна перелити в контейнер і зберігати декілька днів у холодильнику. Потім поливати ним млинці, оладки чи сирники.

Інгредієнти:

150 г свіжої чи замороженої малини (можна брати будь-яку кисленьку ягоду),

70 г цукру (кількість коригуйте на свій смак),

20 мл лимонного соку,

2 яйця,

50 г вершкового масла.

Приготування:

Ягоди змішати з лимонним соком та збити блендером. Потім протерти крізь сито, щоб позбутися насінин (заморожені попередньо наполовину розморозити).

Яйця збити вінчиком із цукром та ваніліном. Перелити обидві суміші в сотейник із товстим дном, перемішати.

Додати вершкове масло й поставити на маленький вогонь. Варити, постійно помішуючи вінчиком, до згущування (за консистенцією курд має бути як соус чи кисіль).

Зняти каструльку з вогню й накрити масу «в контакт» харчовою плівкою (щоб не утворилася на поверхні плівочка).

Залишити до повного охолодження й використовувати за призначенням.

десерт, порадник, соуси, соус, крем, креми, порадник, десерти, курд, ягідний курд

Коментарі:

  Так  Ні, дякую