Гаряча тема:
- Війна
Смачнішого ягідного крем-соусу я ще не куштувала! Він може бути чудовою основою для багатьох тістечок, тарталеток та тортиків, ним можна наповнювати пісочні кошики й еклери (я, до прикладу, використовувала його в десерті «Павлова»). Зі складових, вказаних у рецепті, виходить дуже багато курду. Його можна перелити в контейнер і зберігати декілька днів у холодильнику. Потім поливати ним млинці, оладки чи сирники.
Інгредієнти:
150 г свіжої чи замороженої малини (можна брати будь-яку кисленьку ягоду),
70 г цукру (кількість коригуйте на свій смак),
20 мл лимонного соку,
2 яйця,
50 г вершкового масла.
Приготування:
Ягоди змішати з лимонним соком та збити блендером. Потім протерти крізь сито, щоб позбутися насінин (заморожені попередньо наполовину розморозити).
Яйця збити вінчиком із цукром та ваніліном. Перелити обидві суміші в сотейник із товстим дном, перемішати.
Додати вершкове масло й поставити на маленький вогонь. Варити, постійно помішуючи вінчиком, до згущування (за консистенцією курд має бути як соус чи кисіль).
Зняти каструльку з вогню й накрити масу «в контакт» харчовою плівкою (щоб не утворилася на поверхні плівочка).
Залишити до повного охолодження й використовувати за призначенням.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: