ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

М’ясний салат «Чоловічий каприз» або Як догодити коханому

4 Жовтня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4695
Всі складові прості й чудово гармоніюють між собою. А родзинка страви – це соус.
Всі складові прості й чудово гармоніюють між собою. А родзинка страви – це соус. Фото: автора

Просто, швидко й шалено смачно! Після такої страви чоловіче серце у вашій кишені!

Що найголовніше у виборі їжі для більшості представників сильної статі? Правильно, щоб смачно було та сито! І бажано, щоб побільше м'яса! Саме цим критеріям і відповідає салатик «Чоловічий каприз». Принаймні, мій чоловік та син його обожнюють! Всі складові прості й чудово гармоніюють між собою. А родзинка страви – це соус. Незвичний, цікавий, із яскравим ягідним післясмаком. Навіть мені, прихильниці «безмайонезних салатів», він припав до смаку.  

Інгредієнти:

200 г балику (згодиться шинка, буженина тощо),

200 г запеченої курятини (я часто використовую для цього салату курку-гриль, яка залишилася після вечері чи обіду),

2 солодких болгарських перці (бажано різнокольорові),

4-5 томатів (у мене теж різнокольорові – жовті та чорні),

1 біла солодка цибулина,

150 г сиру моцарела.

Соус:

2-3 ст. л. домашнього майонезу,

1 ч. л. солодкої діжонської чи американської гірчиці,

1 ч. л. будь-якого ягідного сиропу (у мене цього разу малиновий),

2 зубки часнику,

сіль,

суміш перців мелена.

Приготування:

Балик та печену курятину нарізати соломкою.

Цибулю нарізати тонкими півкільцями й замаринувати в лимонному соку, солі й цукру на 15 хвилин.

Болгарський перець подрібнити не надто тонкими півкільцями.

Томати розрізати на четверо (краще використовувати для салату маленькі помідори або чері).

Всі складові скласти в глибоку миску й затерти зверху моцарелою (якщо сир у вас кульками, то просто поділити їх руками на шматочки).

Приготувати соус: в склянці змішати домашній майонез, гірчицю та ягідний сироп. Вичавити часник, посолити та поперчити.

Ретельно розмішати, щоб всі компоненти стали однорідною масою.

Полити соусом салат.

Ретельно перемішати.

Подавати одразу ж, поки овочі не встигли пустити сік.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: з компонентами можна експериментувати - додавати консервовану кукурудзу чи мариновані печериці. Головне, щоб м'ясної складової було побільше. 

салати, салати, салат, чоловічий каприз, м`ясний салат, салати з м`ясом, святкові салати

Коментарі:

  Так  Ні, дякую