clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Жовтня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 533

М’ясний салат «Чоловічий каприз» або Як догодити коханому

Всі складові прості й чудово гармоніюють між собою. А родзинка страви – це соус.
Всі складові прості й чудово гармоніюють між собою. А родзинка страви – це соус. Фото: автора

Просто, швидко й шалено смачно! Після такої страви чоловіче серце у вашій кишені!

Що найголовніше у виборі їжі для більшості представників сильної статі? Правильно, щоб смачно було та сито! І бажано, щоб побільше м'яса! Саме цим критеріям і відповідає салатик «Чоловічий каприз». Принаймні, мій чоловік та син його обожнюють! Всі складові прості й чудово гармоніюють між собою. А родзинка страви – це соус. Незвичний, цікавий, із яскравим ягідним післясмаком. Навіть мені, прихильниці «безмайонезних салатів», він припав до смаку.  

Інгредієнти:

200 г балику (згодиться шинка, буженина тощо),

200 г запеченої курятини (я часто використовую для цього салату курку-гриль, яка залишилася після вечері чи обіду),

2 солодких болгарських перці (бажано різнокольорові),

4-5 томатів (у мене теж різнокольорові – жовті та чорні),

1 біла солодка цибулина,

150 г сиру моцарела.

Соус:

2-3 ст. л. домашнього майонезу,

1 ч. л. солодкої діжонської чи американської гірчиці,

1 ч. л. будь-якого ягідного сиропу (у мене цього разу малиновий),

2 зубки часнику,

сіль,

суміш перців мелена.

Приготування:

Балик та печену курятину нарізати соломкою.

Цибулю нарізати тонкими півкільцями й замаринувати в лимонному соку, солі й цукру на 15 хвилин.

Болгарський перець подрібнити не надто тонкими півкільцями.

Томати розрізати на четверо (краще використовувати для салату маленькі помідори або чері).

Всі складові скласти в глибоку миску й затерти зверху моцарелою (якщо сир у вас кульками, то просто поділити їх руками на шматочки).

Приготувати соус: в склянці змішати домашній майонез, гірчицю та ягідний сироп. Вичавити часник, посолити та поперчити.

Ретельно розмішати, щоб всі компоненти стали однорідною масою.

Полити соусом салат.

Ретельно перемішати.

Подавати одразу ж, поки овочі не встигли пустити сік.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: з компонентами можна експериментувати - додавати консервовану кукурудзу чи мариновані печериці. Головне, щоб м'ясної складової було побільше. 

салати, салати, салат, чоловічий каприз, м`ясний салат, салати з м`ясом, святкові салати

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Французький салат «15 хвилин»
салати
Світлана ЯСЬКОВА 2085
Дуже смачний і ніжний салатик. Робиться простіше-простого й витрат – мінімум.
Салат «Східний базар»
салати
Світлана ЯСЬКОВА 915
Ця страва — справжній калейдоскоп кольору, смаку та аромату.
Салат на щодень із капустою, курятиною та грушею
салати
Світлана ЯСЬКОВА 629
Буквально три інгредієнти, простота приготування, доступні, бюджетні продукти й на вашому столі чудова, легка, свіжа й соковита страва!
Теплий салат зі спаржевої квасолі з яйцями
салати
Світлана ЯСЬКОВА 805
Простий, невибагливий, проте дуже смачний.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: