Гаряча тема:
- Війна
Як на мене, найсмачніше сало – запечене! Його подають як смачну закуску на святковий стіл, або ж у вигляді канапок, виклавши на хліб. Воно чудово доповнить борщ і зробить трапезу справжнім задоволенням. Сало, запечене у фользі, можна приготувати про запас і зберігати в морозильній камері для слушної нагоди. До прикладу, на випадок, якщо до вас несподівано прийшли гості.
Інгредієнти:
На 1 кг сала:
декілька ложок домашнього майонезу,
6-7 зубків часнику,
1,5 ст. л. солі,
1 ч. л. суміші перців меленої,
1 ст. л. паприки,
0,5 ч. л. карі,
0,5 ч. л. хмелі-сунелі.
Приготування:
Сало розрізати на декілька частин, щоб у вас вийшли подовгасті прямокутники (найкраще запікати підчеревину з таким добрячим прошарком м’ясця, але можна й звичайне, як, до прикладу, в мене). Зробити надрізи за допомогою ножа. Шкірочку краще не знімати.
Посолити, поперчити й присмачити спеціями та травами.
У майонез (не відкрию Америку, якщо скажу, що краще використовувати домашній) додати подрібнений часник і ретельно перемішати. Цим соусом щедро змастити шматки сала з усіх боків, ніби втираючи його.
Відразу щільно загорнути сало у фольгу й покласти в холодильник на годину-дві.
Потім, не розгортаючи фольги, скласти брусочки на невеличке деко шкіркою донизу (вона слугуватиме своєрідним бар’єром, який не дасть салу надто підсушитися й зашкваритися знизу; після приготування шкірку можна буде легко зняти й викинути).
Відправити в розігріту до 180ºС духовку на 35-40 хвилин (режим «верх-низ»). Після приготування дати салу охолонути у фользі й лише тоді зняти її.
Далі можна нарізати тонкими скибочками, притрусити кмином або коріандром та споживати. А можна покласти в морозильну камеру, не знімаючи фольгу, й діставати безпосередньо перед споживанням (за 10-15 хвилин, цього часу цілком достатньо, аби закуска трішки відтанула й легко й красиво різалася).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: із чорним «Бородінським» хлібчиком виходять смачнючі бутерброди. З жодною магазинною ковбасою навіть близько не порівняти!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: