clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
25 Жовтня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 943

Секрет приготування найсмачнішого сала у фользі

Із чорним «Бородінським» хлібчиком виходять смачнючі бутерброди. З жодною магазинною ковбасою навіть близько не порівняти!
Із чорним «Бородінським» хлібчиком виходять смачнючі бутерброди. З жодною магазинною ковбасою навіть близько не порівняти! Фото: автора

Така закуска дасть фору навіть найкращій ковбасі!

Як на мене, найсмачніше сало – запечене! Його подають як смачну закуску на святковий стіл, або ж у вигляді канапок, виклавши на хліб. Воно чудово доповнить борщ і зробить трапезу справжнім задоволенням. Сало, запечене у фользі, можна приготувати про запас і зберігати в морозильній камері для слушної нагоди. До прикладу, на випадок, якщо до вас несподівано прийшли гості.

Інгредієнти:

На 1 кг сала:

декілька ложок домашнього майонезу,

6-7 зубків часнику,

1,5 ст. л. солі,

1 ч. л. суміші перців меленої,

1 ст. л. паприки,

0,5 ч. л. карі,

0,5 ч. л. хмелі-сунелі.

Приготування:

Сало розрізати на декілька частин, щоб у вас вийшли подовгасті прямокутники (найкраще запікати підчеревину з таким добрячим прошарком м’ясця, але можна й звичайне, як, до прикладу, в мене). Зробити надрізи за допомогою ножа. Шкірочку краще не знімати.

Посолити, поперчити й присмачити спеціями та травами.

У майонез (не відкрию Америку, якщо скажу, що краще використовувати домашній) додати подрібнений часник і ретельно перемішати. Цим соусом щедро змастити шматки сала з усіх боків, ніби втираючи його.

Відразу щільно загорнути сало у фольгу й покласти в холодильник на годину-дві.

Потім, не розгортаючи фольги, скласти брусочки на невеличке деко шкіркою донизу (вона слугуватиме своєрідним бар’єром, який не дасть салу надто підсушитися й зашкваритися знизу; після приготування шкірку можна буде легко зняти й викинути).

Відправити в розігріту до 180ºС духовку на 35-40 хвилин (режим «верх-низ»). Після приготування дати салу охолонути у фользі й лише тоді зняти її.

Далі можна нарізати тонкими скибочками, притрусити кмином або коріандром та споживати. А можна покласти в морозильну камеру, не знімаючи фольгу, й діставати безпосередньо перед споживанням (за 10-15 хвилин, цього часу цілком достатньо, аби закуска трішки відтанула й легко й красиво різалася). 

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: із чорним «Бородінським» хлібчиком виходять смачнючі бутерброди. З жодною магазинною ковбасою навіть близько не порівняти!

 

 

свинина, очеревина, паштет, нарізка, підчеревина, закуски, сало, закуска, порадник, секрет смачного сала, запечене сало, сало у фользі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Печінковий паштет в пакеті
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 3876
Цей рецепт звідкись із глибокого дитинства: шматок свіжого білого хліба, намащеного вершковим маслом, і ціла гора м’якого й смачнющого печінкового паштету.
Данський печінковий паштет (Dansk leverpostej)
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1100
Дуже популярна страва скандинавської кухні, без якої, напевно, не обходиться жоден сніданок.
Свиняча рулька з яблуками та чорносливом за рецептом Ігоря Місевича
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1349
Дехто вважає, що свиняча рулька – це жорстке м'ясо. Однак, якщо ви приготуєте її за фірмовим рецептом учасника проекту «МайстерШеф», то вона вийде у вас м'якою, соковитою, ніжною, ароматною і на диво смачною!
Куряча запіканка-хлібець «Три кольори»
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1967
Ніжна запіканочка з трьома смаками – ситна й не калорійна.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: