Гаряча тема:
- Війна
Хочу поділитися черговим варіантом домашнього маринування печериць (як ще цікаво приготувати цю популярну грибну закуску, читайте ТУТ). Така їхня нескромна назва цілком виправдана, оскільки стовідсотково відповідає дійсності! Грибочки виходять в міру кисленькими, а співвідношення цукру й солі взагалі, як на мене, ідеальне. Але найбільше мені подобається, що вони мають приємну пряну нотку. Нещодавно замаринувала за цим рецептом кілограм печериць і мої рідні вмить «позмітали» все до останнього шматочка! А я своїм домашнім «дегустаторам» звикла довіряти й пусті тарілки та їхні задоволені фізіономії вважаю найкращими свідченнями того, що страва смачна й рецепт вдалий.
Інгредієнти:
1 кг свіжих печериць,
1 л маринаду (на цю кількість можна й 1,5 кг печериць).
Маринад:
1 л води,
3 горошини запашного перцю,
2-3 бутони гвоздики,
мелена кориця (на кінчику ножа),
2-3 лаврових листки,
3 ч. л. солі,
3 ст. л. цукру,
150 мл світлого винного оцту.
Приготування:
Свіжі гриби ретельно помити й почистити, якщо великі, то розрізати (найкраще маринувати дрібні печериці, вони на столі виглядають апетитніше; якщо ж вам, як і цього разу мені, такі знайти не пощастило, то можете сміливо використовувати великі грибочки – розмір на смак ніяк не впливає).
Поставити варити їх на 10 хвилин. Потім відкинути на друшляк і промити під проточною водою.
Для маринаду всі складові, окрім оцту, змішати в каструлі й закип’ятити.
Викласти туди підготовлені печериці. Проварити 10 хвилин. Влити оцет і готувати ще 10 хвилин.
Вимкнути вогонь і залишити гриби охолоджуватися в маринаді. У ньому їх і зберігають (можна перекласти в скляну тару чи пластиковий контейнер зі щільною кришкою). В холодильнику мариновані печериці лежать 1-1,5 тижні.
За потреби діставати необхідну кількість шумівкою. Перед подачею заправити олією і півкільцями цибульки.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в аналогічний спосіб можна маринувати гливи, а також підосичники, підберезники та білі гриби! Тільки у випадку з лісовими грибами тривалість попереднього відварювання слід збільшити до 40-50 хвилин.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: