clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Листопада 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 6532

Найсмачніші мариновані печериці по-домашньому

Мариновані грибочки за цим рецептом виходять пряними, в міру кисленькими, з ідеальним співвідношенням цукру та солі.
Мариновані грибочки за цим рецептом виходять пряними, в міру кисленькими, з ідеальним співвідношенням цукру та солі. Фото: автора

Рецепт просто бомба! Всі знайомі, які куштували цю закуску, запевняють, що магазинні мариновані гриби нервово курять у кутку!

Хочу поділитися черговим варіантом домашнього маринування печериць (як ще цікаво приготувати цю популярну грибну закуску, читайте ТУТ).  Така їхня нескромна назва цілком виправдана, оскільки стовідсотково відповідає дійсності! Грибочки виходять в міру кисленькими, а співвідношення цукру й солі взагалі, як на мене, ідеальне. Але найбільше мені подобається, що вони мають приємну пряну нотку. Нещодавно замаринувала за цим рецептом кілограм печериць і мої рідні вмить «позмітали» все до останнього шматочка! А я своїм домашнім «дегустаторам» звикла довіряти й пусті тарілки та їхні задоволені фізіономії вважаю найкращими свідченнями того, що страва смачна й рецепт вдалий.

Інгредієнти:

1 кг свіжих печериць,

1 л маринаду (на цю кількість можна й 1,5 кг печериць).

Маринад:

1 л води,

3 горошини запашного перцю,

2-3 бутони гвоздики,

мелена кориця (на кінчику ножа),

2-3 лаврових листки,

3 ч. л. солі,

3 ст. л. цукру,

150 мл світлого винного оцту.

Приготування:

Свіжі гриби ретельно помити й почистити, якщо великі, то розрізати (найкраще маринувати дрібні печериці, вони на столі виглядають апетитніше; якщо ж вам, як і цього разу мені, такі знайти не пощастило, то можете сміливо використовувати великі грибочки – розмір на смак ніяк не впливає).

Поставити варити їх на 10 хвилин. Потім відкинути на друшляк і промити під проточною водою.

Для маринаду всі складові, окрім оцту, змішати в каструлі й закип’ятити.

Викласти туди підготовлені печериці. Проварити 10 хвилин. Влити оцет і готувати ще 10 хвилин.

Вимкнути вогонь і залишити гриби охолоджуватися в маринаді. У ньому їх і зберігають (можна перекласти в скляну тару чи пластиковий контейнер зі щільною кришкою). В холодильнику мариновані печериці лежать 1-1,5 тижні.

За потреби діставати необхідну кількість шумівкою. Перед подачею заправити олією і півкільцями цибульки.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в аналогічний спосіб можна маринувати гливи, а також підосичники, підберезники та білі гриби! Тільки у випадку з лісовими грибами тривалість попереднього відварювання слід збільшити до 40-50 хвилин.

страви з грибів, печериці, гриби, мариновані печериці, закуска, закуски, пісні страви, піст, страви для посту, найсмачніші мариновані печериці

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Мариновані печериці з часником та зеленню
закуски, гриби, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2953
Чудові грибочки, як для закуски, так і для салатів.
Опеньки з картоплею, запечені в духовці
гриби
Світлана ЯСЬКОВА 3879
Рецепт простий, проте дуже смачний.
Ідеальний маринад для білих грибів
закуски, закуски, гриби, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 14766
Популярнішої та смачнішої закусочки на святковому столі вам не знайти!
Лісові гриби в сметані — універсальна, ситна й дуже смачна страва
гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1348
Ароматні, корисні дари лісу, доповнені найніжнішим, густим соусом – ідеальне поєднання.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: