ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Багатошарова угорська ватрушка з пудинговою заливкою

20 Листопада 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3169
Ватрушка проста в приготуванні, швидка, напрочуд ніжна й непристойно смачна!
Ватрушка проста в приготуванні, швидка, напрочуд ніжна й непристойно смачна! Фото: автора

Просто, швидко, ніжно й шалено смачно!

У нас в «Гурмані» вже є один варіант угорської ватрушки (Тістечко «Королівський мармур», або Вдосконалена угорська ватрушка), але в тому рецепті сирний шар лише один, а заливка готується на основі сметани й згущеного молока. Цей рецепт дещо відрізняється — як технологією приготування, так і складовими начинки й заливки. Тобто результат буде абсолютно іншим, хоча обидва варіанти гідні уваги. Смаколик непристойно смачний, принаймні, ми сім'єю просто помирали від задоволення!

Інгредієнти:

Тісто:

1,5 склянки борошна,

100 г вершкового масла,

1/2 склянки цукру,

1 пакетик розпушувача (10 г).

Начинка:

500 г домашнього сиру,

3 яйця,

1 склянка цукру,

1 пакетик ванільного цукру.

Заливка:

1 пакетик карамельного пудингу (40 г),

350 мл молока,

50 г молочного шоколаду.

Форма роз'ємна 24 см в діаметрі.

Приготування:

Для тіста: всі сухі складові змішати, додати масло, нарізане шматочками, й перетерти в дрібну крихту.  

Для начинки: домашній сир перетерти в блендері з цукром та ванільним цукром. Додати по одному яйця, щоразу ретельно збиваючи.

Має вийти густа кремоподібна суміш:

Формування: дно форми встелити пергаментом. Змастити вершковим маслом разом із бортиками форми. Кільце можна також притрусити панірувальними сухарями.

Викладати шари чергуючи: на самий низ – суху суміш.

Наступний шар – сирна начинка.

Повторити шари ще раз, закінчуючи сухою сумішшю.

Поставити форму в заздалегідь розігріту до 180°С духовку. Випікати близько 50-60 хвилин.

Для заливки: приготувати пудинг згідно з інструкцією на упаковці. Окремо розтопити шоколад на водяній бані (можна додати 1 ст. л. вершкового масла та 2 ст. л. вершків).

Відразу ж, не виймаючи гарячу ватрушку з форми, залити її заливкою.

Потім у хаотичному порядку нанести розтоплений шоколад.

Дерев’яною паличкою намалювати візерунки.

Поставити ватрушку в холодильник до повного застигання, тільки тоді звільнити її від форми.

Після цього смаколик можна нарізати порційними шматочками.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: сир не купуйте знежирений, найоптимальніший варіант 9%. Якщо берете меншу жирність, то кладіть і менше яєць, інакше начинка буде надмірно рідкою, відповідно збільшується час випічки.

 

сирна запіканка, сирна випічка, ватрушка, солодка випічка, багатошарова угорська ватрушка, пудингова заливка, угорська кухня, угорська ватрушка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую