Гаряча тема:
- Війна
У нас в «Гурмані» вже є один варіант угорської ватрушки (Тістечко «Королівський мармур», або Вдосконалена угорська ватрушка), але в тому рецепті сирний шар лише один, а заливка готується на основі сметани й згущеного молока. Цей рецепт дещо відрізняється — як технологією приготування, так і складовими начинки й заливки. Тобто результат буде абсолютно іншим, хоча обидва варіанти гідні уваги. Смаколик непристойно смачний, принаймні, ми сім'єю просто помирали від задоволення!
Інгредієнти:
Тісто:
1,5 склянки борошна,
100 г вершкового масла,
1/2 склянки цукру,
1 пакетик розпушувача (10 г).
Начинка:
500 г домашнього сиру,
3 яйця,
1 склянка цукру,
1 пакетик ванільного цукру.
Заливка:
1 пакетик карамельного пудингу (40 г),
350 мл молока,
50 г молочного шоколаду.
Форма роз'ємна 24 см в діаметрі.
Приготування:
Для тіста: всі сухі складові змішати, додати масло, нарізане шматочками, й перетерти в дрібну крихту.
Для начинки: домашній сир перетерти в блендері з цукром та ванільним цукром. Додати по одному яйця, щоразу ретельно збиваючи.
Має вийти густа кремоподібна суміш:
Формування: дно форми встелити пергаментом. Змастити вершковим маслом разом із бортиками форми. Кільце можна також притрусити панірувальними сухарями.
Викладати шари чергуючи: на самий низ – суху суміш.
Наступний шар – сирна начинка.
Повторити шари ще раз, закінчуючи сухою сумішшю.
Поставити форму в заздалегідь розігріту до 180°С духовку. Випікати близько 50-60 хвилин.
Для заливки: приготувати пудинг згідно з інструкцією на упаковці. Окремо розтопити шоколад на водяній бані (можна додати 1 ст. л. вершкового масла та 2 ст. л. вершків).
Відразу ж, не виймаючи гарячу ватрушку з форми, залити її заливкою.
Потім у хаотичному порядку нанести розтоплений шоколад.
Дерев’яною паличкою намалювати візерунки.
Поставити ватрушку в холодильник до повного застигання, тільки тоді звільнити її від форми.
Після цього смаколик можна нарізати порційними шматочками.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: сир не купуйте знежирений, найоптимальніший варіант 9%. Якщо берете меншу жирність, то кладіть і менше яєць, інакше начинка буде надмірно рідкою, відповідно збільшується час випічки.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: