clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
5 Грудня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 627

Шоколадний пиріг-торт «Три молока» від Енді Рудькова

Бісквіт виходить вкрай пишним, як губка, з великими порами й пружною текстурою.
Бісквіт виходить вкрай пишним, як губка, з великими порами й пружною текстурою. Фото: автора

Обережно! Навіть сам ритуал поїдання цього десерту викликає звикання!

Я обожнюю готувати десерти за рецептами кулінарного блогера Андрія Рудькова, більше відомого в кулінарних колах як ЕндіШеф. Всі складові його авторських десертів вивірені до міліграма, тому смаколики  виходять просто приголомшливо смачними. Вони без перебільшення ідеальні!

Що ж до цього десерту, то я уже готувала його класичний варіант (пиріг «Три молока»). Якщо коротко, то це найпростіший пористий бісквіт, який просочується сумішшю з різних типів молока! Але Енді пішов далі й зробив пиріг ШОКОЛАДНИМ! Його бісквіт, більше схожий на губку – фантастично повітряну, з величезними порами. Після просочення смаколик швидше мокрий, а не просто соковитий! Всі види молока підсилюють одне одного, роблять основну текстуру десерту яскравішою і багатшою. А в поєднанні з терпким смаком шоколаду ми отримуємо справжню райську насолоду! Єдине моє відхилення від рецепта Андрія – я зробила класичне просочення «молоко+вершки+згущенка», замість запропонованого автором «молоко+згущене молоко+кокосове молоко». Цитую ЕндіШефа: «Погано одне, грань довічного звикання до цього десерту настільки тонка, що, швидше за все, ви її порушите!».

Інгредієнти:

Бісквіт:

4 яйця,

100 г борошна,

150 г цукру,

10 г розпушувача,

5 г соди,

15 г какао (якісного!).

Просочення:

200 мл жирних вершків,

200 мл згущеного молока,

250 мл молока,

ванільний екстракт.

Форма діаметром 21 см.

Приготування:

Відокремити білки від жовтків. Збити білки міксером до стану пишної піни. Додати 75 г цукру та збивати до стійких піків (обов'язково починайте збивати на низькій швидкості й поступово підвищуйте її до максимуму).

З’єднати разом і просіяти борошно, какао, розпушувач та соду (щоб суміш стала однорідною, до просіювання змішайте складові вінчиком).

Цукор, який залишився, ретельно збити з жовтками за допомогою міксера (не лінуйтеся, збивайте поки маса не побіліє і не виросте в об'ємі).

Додати в жовтки третину збитої білкової маси.

Акуратно перемішати силіконовою лопаткою знизу догори. Ввести половину сухої суміші й ще третина білків, знову перемішати. Потім другу половину сухих інгредієнтів.

Наприкінці ввести білки, які залишилися.

Обережно вимішати тісто до однорідного стану лопаткою (воно повинно бути пишним і повітряним, немов піна).

Перекласти тісто в роз’ємну форму (стінки нічим не промащувати, можна встелити їх та дно пергаментом, попередньо зволоживши його водою).

Дати тісту постояти на столі 15 хвилин.

Потім відправити в духовку, розігріту до 160°С (режим «верх-низ»). Випікати приблизно 45 хвилин.

Коли бісквіт охолоне, поколоти його шпажкою.

Просочення: збити разом звичайне молоко, згущене та вершки. За бажанням додати ванільний екстракт (можете використовувати будь-які пропорції і інгредієнти на ваш смак. Тут важливо, щоб у соусу була консистенція густого кефіру, щоб він обволікав десерт, а не просто стікав вниз).

Залити частиною заливки й дати просочитися.

Прикрасити десерт на свій смак.

Порізати пиріг на потрібні порції, налити трішки просочення в високу піалу, так, щоб смаколик можна було повністю занурити в нього (в крайньому разі наполовину, щоб потім перевернути й занурити знову). Дайте десерту 40-50 секунд, після чого подавайте з хорошою виделкою!

Можна вирізати його у вигляді кружальця й сервірувати їх у соусі (естетика бічних стінок тут не важлива).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: бісквіт повинен вийти вкрай пишним, як губка, з великими порами й пружною текстурою. Особливий шик подавати його з кухликом ледь теплого молока або гарячого какао. Замість однієї великої форми можна використовувати порційні формочки, навіть осередки для капкейків. Енді запевняє, що якщо загорнути бісквіт у харчову плівку й заховати в холодильник, можна буде насолоджуватися ним протягом п'яти днів.

шоколадний бісквіт, пиріг-торт, солодка випічка, Андрій Рудьков, Енді Шеф, три молока, пиріг, пиріг-торт, торти, шоколадний пиріг-торт три молока

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Пиріг «Три молока»
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 1655
Класична латиноамериканська смакота, улюблений десерт судді кулінарного шоу «Майстер-Шеф» Ектора Хіменеса-Браво
Пляцок «Хвилі Дунаю»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 3575
Ніжне бісквітне тісто вдало доповнює пудинговий крем, а вишня надає неповнторної кислинки. Дуже смачний торт — легкий, не солодкий, практично невагомий!
Брауні «Червоний оксамит» («Red Velvet») із вишнею
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1187
Це поєднання двох моїх найулюбленіших смаколиків — брауні та бісквіту «Червоний оксамит». В результаті вийшло дуже смачне тістечко, з насиченим шоколадним смаком та красивим червоним відтінком!
Торт «Шоколадний купол» із вишнею
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1936
Шоколадно-медовий бісквіт, терпкуватий смак шоколадного заварного крему, вишня і коньяк – дивовижне поєднання!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: