Гаряча тема:
- Війна
Родзинка цього гарніру, звісно, в лимоні. Звертаю окрему увагу, що його потрібно обов'язково попередньо заморозити, оскільки свіжий може гірчити в готовій страві (в «Гурмані» навіть є окрема тема, як це зробити: «Готуємо натуральну приправу з лимона»). Цитрина в такому вигляді абсолютно змінює звичний смак рису!
Інгредієнти:
2 повні склянки готового вареного рису (для цієї страви я купую пропарений),
1 цибулина,
1 велика морквина,
200-250 г замороженого горошку,
2 болгарських перці,
заморожений лимон (за смаком),
сіль, перець за смаком,
дрібка цукру,
карі, куркума,
1-2 ст. л. оливкової олії.
Приготування:
Рис зварити до готовності як зазвичай для гарніру.
На сковорідці розігріти оливкову олію та обсмажити порізану дрібними кубиками цибулю 1-2 хвилини. Потім додати нарізану брусочками моркву.
Болгарський перець порізати півкільцями чи довгими смужками. Коли морква та цибуля будуть майже готовими, додати в сковорідку перець. Посолити, поперчити, присмачити цукром та смажити до м'якості.
Горошок розморозити наполовину.
Додати його до готової засмажки, перемішати та готувати разом 2-3 хвилини.
Потім викласти до овочів готовий рис.
Додати карі та куркуму, все знову ретельно перемішати. Потримати на вогні ще 1-2 хвилини.
Готову страву викласти на порційні тарілки й зверху натерти на дрібній тертці заморожений лимон (розморожувати попередньо не потрібно!).
Подавати відразу.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: