ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Постимо смачно: Лимонний рис із горошком

7 Грудня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 8202
Заморожений лимон кардинально змінює звичний смак рису!
Заморожений лимон кардинально змінює звичний смак рису! Фото: автора

Швидка в приготуванні й дуже свіжа на смак пісна страва.

Родзинка цього гарніру, звісно, в лимоні. Звертаю окрему увагу, що його потрібно обов'язково попередньо заморозити, оскільки свіжий може гірчити в готовій страві (в «Гурмані» навіть є окрема тема, як це зробити: «Готуємо натуральну приправу з лимона»). Цитрина в такому вигляді абсолютно змінює звичний смак рису!

Інгредієнти:

2 повні склянки готового вареного рису (для цієї страви я купую пропарений),

1 цибулина,

1 велика морквина,

200-250 г замороженого горошку,

2 болгарських перці,

заморожений лимон (за смаком),

сіль, перець за смаком,

дрібка цукру,

карі, куркума,

1-2 ст. л. оливкової олії.

Приготування:

Рис зварити до готовності як зазвичай для гарніру.

На сковорідці розігріти оливкову олію та обсмажити порізану дрібними кубиками цибулю 1-2 хвилини. Потім додати нарізану брусочками моркву.

Болгарський перець порізати півкільцями чи довгими смужками. Коли морква та цибуля будуть майже готовими, додати в сковорідку перець. Посолити, поперчити, присмачити цукром та смажити до м'якості.

Горошок розморозити наполовину.

Додати його до готової засмажки, перемішати та готувати разом 2-3 хвилини.

Потім викласти до овочів готовий рис.

Додати карі та куркуму, все знову ретельно перемішати. Потримати на вогні ще 1-2 хвилини.

Готову страву викласти на порційні тарілки й зверху натерти на дрібній тертці заморожений лимон (розморожувати попередньо не потрібно!).

Подавати відразу.

рис, страви з рису, різотто, рис, піст, пісні страви, крупи та страви з борошна, каші, страви для посту, лимонний рис із горошком

Коментарі:

  Так  Ні, дякую