ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Німецький суп із квасолею, грибами та кльоцками шпецле

8 Січня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 13690
. Головна перевага такого супу в тому, що після нього уже не потрібно думати про другу страву.
. Головна перевага такого супу в тому, що після нього уже не потрібно думати про другу страву. Фото: автора

Дуже навариста перша страва, в зимову пору року просто казка!

Супчик виходить смачним та ароматним. Особливо подобаються кльоцки. Завдяки мінеральній воді вони м’які-м’якесенькі й повітряні. Готувати дуже легко. Головна перевага такого супу в тому, що після нього уже не потрібно думати про другу страву. Він дуже ситний і однієї тарілочки вистачає, щоб смачно пообідати.

Інгредієнти:

3 л курячого бульйону (або будь-якого іншого),

2 склянки світлої квасолі (у мене заморожена молода, стару слід відварити заздалегідь),

1 велика цибулина,

1 велика морквина,

3 ст. л. томатного соусу,

300 г грибів (у мене лісові заморожені, але можна й печериці),

5-6 картоплин,

зелень петрушки і кропу,

чорний мелений перець,

лавровий листок,

сіль,

3 зубки часнику.

Для шпецле:

1 яйце,

70-80 мл мінеральної води з газом,

борошно (скільки візьме — тісто має бути, як густа сметана),

сіль.

Приготування:

Яйце збити з мінеральною водою та сіллю, всипати борошно, постійно помішуючи (тісто не має бути дуже густим, за консистенцією воно нагадує густу сметану або грецький йогурт, кремоподібне; коли його розмішуєш виделкою, воно немов тягнеться за нею).

В каструлі з киплячим бульйоном зварити квасолю до напівготовності.

Моркву натерти на тертці, цибулю — нарізати кубиками.

Гриби підсмажити на сковорідці.

Картоплю натерти на грубій тертці й додати до грибів, посолити. Смажити разом 7-10 хвилин.

Додати цибулю й моркву, перемішати й готувати все разом до напівготовності овочів.

Додати томатний соус.

Знову ретельно розмішати, покласти вичавлений часник, перець і протушкувати 5 хвилин.

Засмажку покласти в киплячий суп. Додати лавровий листок. Якщо потрібно посолити.

Тісто в суп пропустити через грубу тертку або друшляк із великими вічками (я робила через каструльку від пароварки з дірочками, як в рецепті шпецле).

Як тільки кльоцки спливуть, суп готовий.

При подачі посипати зеленню.

кльоцки, галушки, шпецле, перші страви, супи, німецька кухня, німецьккий суп з квасолею грибами та шпецле, гриби, страви з грибами

Коментарі:

  Так  Ні, дякую