Гаряча тема:
- Війна
Супчик виходить смачним та ароматним. Особливо подобаються кльоцки. Завдяки мінеральній воді вони м’які-м’якесенькі й повітряні. Готувати дуже легко. Головна перевага такого супу в тому, що після нього уже не потрібно думати про другу страву. Він дуже ситний і однієї тарілочки вистачає, щоб смачно пообідати.
Інгредієнти:
3 л курячого бульйону (або будь-якого іншого),
2 склянки світлої квасолі (у мене заморожена молода, стару слід відварити заздалегідь),
1 велика цибулина,
1 велика морквина,
3 ст. л. томатного соусу,
300 г грибів (у мене лісові заморожені, але можна й печериці),
5-6 картоплин,
зелень петрушки і кропу,
чорний мелений перець,
лавровий листок,
сіль,
3 зубки часнику.
Для шпецле:
1 яйце,
70-80 мл мінеральної води з газом,
борошно (скільки візьме — тісто має бути, як густа сметана),
сіль.
Приготування:
Яйце збити з мінеральною водою та сіллю, всипати борошно, постійно помішуючи (тісто не має бути дуже густим, за консистенцією воно нагадує густу сметану або грецький йогурт, кремоподібне; коли його розмішуєш виделкою, воно немов тягнеться за нею).
В каструлі з киплячим бульйоном зварити квасолю до напівготовності.
Моркву натерти на тертці, цибулю — нарізати кубиками.
Гриби підсмажити на сковорідці.
Картоплю натерти на грубій тертці й додати до грибів, посолити. Смажити разом 7-10 хвилин.
Додати цибулю й моркву, перемішати й готувати все разом до напівготовності овочів.
Додати томатний соус.
Знову ретельно розмішати, покласти вичавлений часник, перець і протушкувати 5 хвилин.
Засмажку покласти в киплячий суп. Додати лавровий листок. Якщо потрібно посолити.
Тісто в суп пропустити через грубу тертку або друшляк із великими вічками (я робила через каструльку від пароварки з дірочками, як в рецепті шпецле).
Як тільки кльоцки спливуть, суп готовий.
При подачі посипати зеленню.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: