clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
12 Лютого 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 1039

Капкейки «Червоний оксамит» – ідеальний десерт до Дня Святого Валентина

Найкращий у світі капкейк – це «Червоний оксамит»!
Найкращий у світі капкейк – це «Червоний оксамит»! Фото: автора

Капкейк – це найніжніше та найпухкіше тісто в категорії десертів. А найкращий у світі капкейк – це «Червоний оксамит»!

Вологі й соковиті капкейки, з красивим червоно-вишневим кольором і насиченим шоколадним смаком… Ви закохаєтеся в цей десерт із першого укусу! По-перше, вони такі ароматні, що просто зносить дах від одного запаху! По-друге, настільки м'які, соковиті, вологі, розсипчасті й, справді, немов оксамитові, що можна втратити свідомість! Я навіть не можу підібрати точних слів, щоб описати свій захват. Це точно той десерт, який здатний зробити кожного щасливим! І навіть, якщо ви ще не куштували мій торт "Червоний оксамит", з якихось причин боялися його готувати, або не розуміли, чому так багато людей захоплено пищать від цих дивовижних червоних коржів, то ці капкейки ви точно повинні спробувати!

ІНГРЕДІЄНТИ:

Тісто:

200 г борошна,

10 г какао (якісного алкалізованого),

150 г цукру,

5 г розпушувача,

90 мл рослинної рафінованої олії,

70 г яєць,

150 мл кефіру,

червоний гелевий барвник.

Крем:

75 г цукрової пудри,

90 г вершкового масла (82,5%),

200 г вершкового сиру,

10 г екстракту ванілі,

2-3 ст. л. смородинового джему.

ПРИГОТУВАННЯ:

Капкейки: з'єднати всі сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, цукор і какао (дуже важливо взяти алкалізоване какао для того, щоб отримати яскравий смак із цих 10 г. Візьмете звичайне — присмаку шоколаду не відчуєте!).

У другій чаші змішати рідини: кефір, олію, яйця (доведеться вам розбити декілька й влити в чашу рівно 70 г).

Сюди ж додайте червоний барвник (стільки, щоб колір вас задовольнив; у мене «Criamo» «Червоний» спочатку дав яскравий насичений відтінок, але після додавання чорного какао колір став більше вишневим, ніж червоним).

Збити все міксером масі багато жирів і їм потрібно трохи допомогти об'єднатися).

Висипати одразу ВСІ сухі інгредієнти в чашу з рідкими.

З'єднати все силіконовою лопаткою. Має вийти красиве однорідне та не густе тісто.

Перекласти його в кондитерський мішок е найчистіший і найправильніший спосіб, ложка не допоможе вам викладати тісто рівномірно й акуратно).

У металеві формочки вставити паперові рифлені для кексиків. Заповнити їх за допомогою кондитерського мішка на третину. Щоб зробити це правильно, опустіть мішок на саме дно формочки й тримайте його вертикально. Почніть відсаджувати тісто, при цьому мішок повинен залишатися внизу.

Тоді тісто буде підніматися вгору рівним шаром і у вас буде менше проблем із випіканням.

Поки перша партія кексів випікатиметься, мішок із тістом, яке залишилося прибирайте в холодильник (це важливо!).

Випікати в духовці, розігрітій до 175ºС, режим — «верх-низ». Головне не пересушити капкейки, тому після 10-12 хвилин почніть перевіряти їх кожну хвилину. Просто натискайте на них зверху пальцем, якщо вони трохи пружинять, значить тісто запеклось і вироби можна виймати.

Дати відпочити їм декілька хвилин у формі, а потім перекласти в металевий чи скляний контейнер, закрити кришкою. Через 3-4 години капкейки стануть м'якшими, волога всередині розподілиться і м’якуш буде соковитішим (від них чудово відстає папірець: можна його знімати, а можна й залишити):

За допомогою спеціальних формочок вирізати по центру сердечка, виймаючи зайвий м’якуш.

Наповнити заглиблення, які утворилися кремом.

Крем: вершкове масло, цукрову пудру й натуральний екстракт ванілі збити міксером до стану гладкою пасти.

Після цього додати вершковий сир («Хохланд», «Альметте», «Креметте», «Філадельфія» тощо). Збити суміш міксером до однорідності. Додати смородиновий джем та перемішати.

Наповнити кремом кондитерський мішок.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: капкейки добре стоять (без крему) в холодильнику 2-3 дні. З кремом 1-2 дні. Їх можна заморозити (без крему), а потім начинити й дати відтанути в холодильнику. Тісто вийде яскравим, якщо додати потрібну кількість барвника. Думаю, якщо ви вже вирішили фарбувати випічку, то не скупіться! Адже в природі немає натурального продукту, який дав би таку ж яскравість і насиченість.





капкейки, червоний оксамит, день закоханих, солодка випічка, кекси, мафіни, день валентина, капкейки червоний оксамит

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Брауні «Червоний оксамит» («Red Velvet») із вишнею
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1528
Це поєднання двох моїх найулюбленіших смаколиків — брауні та бісквіту «Червоний оксамит». В результаті вийшло дуже смачне тістечко, з насиченим шоколадним смаком та красивим червоним відтінком!
Торт «Червоний оксамит» («Red Velvet») - улюблений десерт американців і канадців
торти
Світлана ЯСЬКОВА 4288
Яскраво-червоні вологі та пористі коржі, які просто тануть у роті, обрамленні найніжнішим білосніжним сирно-вершковим кремом… Цей смаколик хочеться куштувати знову і знову!
Капкейки — це маленькі порційні тортики, які прикрасять будь-яке свято
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 10021
Все про ці мініатюрні кулінарні шедеври знає хмельничанка Наталя Сова, яка ось уже три роки займається випіканням тортів на замовлення.
Горіхові кекси з грушами та в’яленою вишнею (пісні)
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 3403
У цій випічці вдало поєднується солодкість горіхового тіста, соковитість фруктів та кислинка ягід.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: