clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Лютого 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 1005

Оселедець у норвезькій «шубці»

Ні яєць, ні картоплі в салаті немає.
Ні яєць, ні картоплі в салаті немає. Фото: автора

Дуже незвичне поєднання продуктів, проте цікаве, оригінальне й смачне!

В Україні оселедець любить накинути «шубу». Хоча і в інших країнах у нього не менш привабливий «гардероб». Це рецепт принца Еугена, герцога Нерського, молодшого сина норвезького короля Оскара II. Ні яєць, ні картоплі в салаті немає. Все дуже стримано й елегантно, як і личить королівським особам!

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 філе малосолоного оселедця,

2 кисло-солодких яблука,

100 г мигдалю (або інших горіхів – волоських, лісових тощо),

лимонний сік.

Заправка:

1 ст. л. жирних вершків (30%),

1 ст. л. натурального йогурту (у мене «Грецький»),

1 ст. л. домашнього майонезу,

мелений перець чилі – на кінчику ножа.

ПРИГОТУВАННЯ:

Філе оселедця почистити від кісток та нарізати подовгастими смужками. Розділити на дві частини. Викласти одну частину на оселедницю, формуючи фігурку «рибки».

Мигдаль підсмажити на сухій сковорідці, охолодити та подрібнити качалкою. Яблука почистити від шкірки та насіння та натерти на тертці з великими вічками. Змішати разом із подрібненими горіхами.

Скропити суміш лимонним соком та перемішати. Викласти «шубку зверху на оселедець.

Приготувати соус, змішавши всі компоненти.

Змастити ним салат.

Всі шари повторити в тій самій послідовності. Зверху знову змастити салат соусом.

Прикрасити за бажанням – меленими та цілими горішками.

Можна покласти кибочку лимона та зелень.

Бажано залишити салат просочитися на годинку.

 

оселедець, страви з оселедця, салати, салат, салати з оселедця, риба та морепродукти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Натхнення» з оселедцем, маринованими огірками та горішками
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1358
Класичне поєднання картоплі з оселедцем дарує дивовижний, ніжний і несподівано яскравий смак, особливо якщо додати незвичні продукти.
«Оселедець в банці» – малосольний пряний короп без маринаду
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1378
Такий рецепт приготування домашнього оселедця з річкової риби вирізняється своєю ніжністю, соковитістю та витонченим пряним смаком.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Закуска з оселедця в картопляних «стаканчиках»
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 3494
Класичне поєднання, яке може стати прикрасою будь-якого святкового столу.
Домашній оселедець, засолений із головою
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1279
Ця малосольна, ніжна та пряна рибка дасть фору будь-якому, навіть найсмачнішому оселедцю, купленому в магазині.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: