Гаряча тема:
- Війна
В Україні оселедець любить накинути «шубу». Хоча і в інших країнах у нього не менш привабливий «гардероб». Це рецепт принца Еугена, герцога Нерського, молодшого сина норвезького короля Оскара II. Ні яєць, ні картоплі в салаті немає. Все дуже стримано й елегантно, як і личить королівським особам!
ІНГРЕДІЄНТИ:
2 філе малосолоного оселедця,
2 кисло-солодких яблука,
100 г мигдалю (або інших горіхів – волоських, лісових тощо),
лимонний сік.
Заправка:
1 ст. л. жирних вершків (30%),
1 ст. л. натурального йогурту (у мене «Грецький»),
1 ст. л. домашнього майонезу,
мелений перець чилі – на кінчику ножа.
ПРИГОТУВАННЯ:
Філе оселедця почистити від кісток та нарізати подовгастими смужками. Розділити на дві частини. Викласти одну частину на оселедницю, формуючи фігурку «рибки».
Мигдаль підсмажити на сухій сковорідці, охолодити та подрібнити качалкою. Яблука почистити від шкірки та насіння та натерти на тертці з великими вічками. Змішати разом із подрібненими горіхами.
Скропити суміш лимонним соком та перемішати. Викласти «шубку зверху на оселедець.
Приготувати соус, змішавши всі компоненти.
Змастити ним салат.
Всі шари повторити в тій самій послідовності. Зверху знову змастити салат соусом.
Прикрасити за бажанням – меленими та цілими горішками.
Можна покласти кибочку лимона та зелень.
Бажано залишити салат просочитися на годинку.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: