clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Лютого 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 1450

Оселедець у норвезькій «шубці»

Ні яєць, ні картоплі в салаті немає.
Ні яєць, ні картоплі в салаті немає. Фото: автора

Дуже незвичне поєднання продуктів, проте цікаве, оригінальне й смачне!

В Україні оселедець любить накинути «шубу». Хоча і в інших країнах у нього не менш привабливий «гардероб». Це рецепт принца Еугена, герцога Нерського, молодшого сина норвезького короля Оскара II. Ні яєць, ні картоплі в салаті немає. Все дуже стримано й елегантно, як і личить королівським особам!

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 філе малосолоного оселедця,

2 кисло-солодких яблука,

100 г мигдалю (або інших горіхів – волоських, лісових тощо),

лимонний сік.

Заправка:

1 ст. л. жирних вершків (30%),

1 ст. л. натурального йогурту (у мене «Грецький»),

1 ст. л. домашнього майонезу,

мелений перець чилі – на кінчику ножа.

ПРИГОТУВАННЯ:

Філе оселедця почистити від кісток та нарізати подовгастими смужками. Розділити на дві частини. Викласти одну частину на оселедницю, формуючи фігурку «рибки».

Мигдаль підсмажити на сухій сковорідці, охолодити та подрібнити качалкою. Яблука почистити від шкірки та насіння та натерти на тертці з великими вічками. Змішати разом із подрібненими горіхами.

Скропити суміш лимонним соком та перемішати. Викласти «шубку зверху на оселедець.

Приготувати соус, змішавши всі компоненти.

Змастити ним салат.

Всі шари повторити в тій самій послідовності. Зверху знову змастити салат соусом.

Прикрасити за бажанням – меленими та цілими горішками.

Можна покласти кибочку лимона та зелень.

Бажано залишити салат просочитися на годинку.

 

оселедець, страви з оселедця, салати, салат, салати з оселедця, риба та морепродукти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Малосольна експрес-скумбрія
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1190
За таким рецептом можна маринувати не лише скумбрію, але й ставриду чи оселедець.
Холодний «жучок» зі скумбрії по-санжіївськи
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1993
Розкішна малосольна рибка за фірмовим капітанським рецептом.
Скумбрія сухого пряного експрес-посолу
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2865
Рибка виходить в міру солоною, ніжною та дуже смачною!
Салат «Оселедець у відрядженні»
салати
Світлана ЯСЬКОВА 6437
Якщо вам хочеться чогось незвичного та нестандартного й при цьому ви любите салати з оселедця, то ця страва вам точно сподобається.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: