ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Листопада, 2019
12 Квітня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 1046

Пісний салат з червоної «кавунової» редьки з квашеними яблуками та горіхами

Салатик виходить хрустким і дуже смачним, всі складові гармоніюють ідеально.
Салатик виходить хрустким і дуже смачним, всі складові гармоніюють ідеально. Фото: автора

Смак салатів із червоної редьки багатогранний та аж ніяк не буденний. Саме тому, які б інгредієнти ви з нею не поєднували, страва вийде особливою та неординарною.

Цей рецепт – моя авторська фантазія. Народився він спонтанно. Я просто додавала продукти, які на той момент мені здалися цікавими. Експеримент вийшов таким вдалим, що не просто здивував, але буквально вразив! Салатик виходить хрустким і дуже смачним, всі складові гармоніюють ідеально. Крім того, він готується просто й швидко. Подати його можна як на обід, так і на вечерю. Він не лише урізноманітнить пісне меню, але й стане у пригоді по закінченню посту, адже чудово пасуватиме до м’яса.

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 середні червоні редьки (насичений бордовий колір вона має лише у розрізі, а зверху коренеплід абсолютно непоказний, блідо-зелений; у «народі» таку редьку ще називають «кавуновою» за її візуальну схожість із цією баштанною культурою; на смак вона ніжна, соковита й абсолютно не гостра),

4 середніх квашених яблука (я також готувала салат із маринованими яблуками і такий варіант мені навіть більше сподобався),

1 червона кримська цибулина,

щедра жменя волоських горіхів.

Заправка:

1 ч. л. меду,

1 ч. л. гірчиці (у мене лимонна з часником),

3 ст. л. оливкової олії,

сіль,

суміш перців мелена,

сушений базилік,

яблучний оцет.

ПРИГОТУВАННЯ:

Змішати всі інгредієнти для заправки. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Залити її заправкою, перемішати та залишити маринуватися на 10-15 хвилин.

Редьку почистити від шкірочки та нарізати тонкими пластинками як на чипси (це дуже зручно робити за допомогою овочечистки – шматочки виходять тонкими й прозорими, немов квіткові пелюстки).

З яблук зняти шкірочку й нарізати тонкими кружальцями

(на фото у мене сорт білий налив, маринований за рецептом «Мариновані пікантні яблука на зиму»):

Горішки підсмажити на сухій сковорідці та подрібнити середніми шматочками (ділюся корисним лайфхаком – дуже зручно робити це за допомогою звичайної металевої кришки, притискаючи нею ядерця).

Змішати всі підготовлені складові.

Ретельно перемішати та можна подавати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: салат симпатично виглядає як у порційній подачі, так і в загальному салатнику. Наступного дня він стає ще смачнішим, оскільки всі інгредієнти маринуються у соках одне одного.

 

 

пісні страви, страви для посту, піст, овочеві салати, пісні салати, салати з редькою, червона редька, редька, редиска, салат з червоної кавунової редьки

Коментарі:

До теми

Салат із редькою та гранатом (узбецька кухня)
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1980
Салат багатий на вітаміни, дуже соковитий та легкий.
Традиційний овочевий салат на новий незвичний лад
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1975
Напевно, кожна господиня з початком сезону ранніх овочів готує салатик із редиски, огірків та яєць, де всі інгредієнти нарізуються часточками. Але я хочу запропонувати вам іншу подачу цієї звичної всім страви.
Салат "Дует томатів та насіння"
салати
Світлана ЯСЬКОВА 2054
Легкий, свіжий, пікантний та хрусткий салатик з невеликою кислинкою.
Постимо смачно: салат із пекінської капусти з апельсином
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 6704
Чудовий варіант для пісного застілля. Страва підходить і тим, хто турбується про свою фігуру й прагне схуднути.
Показати ще
  Так  Ні, дякую