Гаряча тема:
- Війна
До складу салатика входять звичайні продукти, а саме приготування не займає багато часу. Звісно, якщо зварити квасолю напередодні. Або ж можна скористатися вже готовою консервованою. Саме такі страви з мінімальними трудовитратами у вигляді тривалого нарізання всіх інгредієнтів подобаються мені найбільше. Крім того, не дивлячись на свою простоту, салат дуже смачний і ситний. Велику роль тут відіграє соус. Саме завдяки йому смак виходить незвичним та цікавим.
ІНГРЕДІЄНТИ:
3 яйця,
250 г крабових паличок,
1-2 свіжих огірки,
200 г готової білої квасолі (краще вареної, але можна й консервованої),
червона цибулина.
Соус:
3 ст. л. домашнього майонезу,
2 ст. л. пастоподібного плавленого сиру (на кшталт «Янтар»),
карі,
сіль,
мелений чорний перець.
ПРИГОТУВАННЯ:
Квасолю замочити на декілька годин та відварити до готовності (я не замочувала, адже використовувала молоду заморожену).
Відкинути на сито, щоб стекла рідина, повністю охолодити (як я уже зазначала, дуже зручно, якщо робити це напередодні).
Зварити яйця, охолодити та почистити. Нарізати їх у формі півмісяців.
Цибулю подрібнити півкільцями та замаринувати в лимонному соку, солі та цукрі, щоб позбутися гіркоти. Огірок нарізати середніми шматочками довільної форми.
Додати до нього крабові палички.
Покласти всі інші інгредієнти та перемішати.
Приготувати соус: домашній майонез з’єднати з пастоподібним плавленим сиром, сіллю та спеціями. Збити суміш блендером до однорідності.
Перемастити салат соусом безпосередньо перед подачею.
Прикрасити за бажанням зеленню.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: майонез для салату легко зробити самостійно або ж замінити його на сметану, натуральний йогурт або інші соуси.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: