clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
25 Липня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 3127

Кабачки, мариновані з кетчупом

Цукіні виходять хрумкими, злегка солодкуватими. Маринад просто ідеальний!
Цукіні виходять хрумкими, злегка солодкуватими. Маринад просто ідеальний! Фото: автора

Цукіні виходять хрумкими, злегка солодкуватими. Маринад просто ідеальний!

В «Гурмані» є подібна тема з огірками з кетчупом чилі, але цього року я вирішила зробити цю заготовку з кабачками цукіні.

ІНГРЕДІЄНТИ:

кабачки (у мене цукіні),

часник,

петрушка,

перець горошком,

запашний перець,

лавровий листок.

Маринад на 5 л баночок:

6 склянок води (250 мл),

1 склянка (250 мл) цукру,

2 ст. л. без гірки солі,

1 склянка (250 мл) оцту,

1 упаковка кетчупу «Лагідний» (250 мл).

ПРИГОТУВАННЯ:

Кабачки нарізати брусочками, видаливши попередньо м’якуш із насінням (я не зрізала шкірку, оскільки мої цукіні були дуже молоденькими).

На дно стерилізованих банок покласти зелень, спеції, зубки часнику, лавровий лист.

Щільно скласти смужки кабачків. Зверху знову зелень петрушки.

Приготувати маринад: змішати в каструлі воду, цукор та сіль. Довести до кипіння. Наприкінці влити оцет та кетчуп, ретельно перемішати. Дати ще раз закипіти та вимкнути вогонь.

Залити маринадом кабачки, прикрити кришками банки.

Стерилізувати 10 хвилин (в каструлі вода має доходити до половини банок):

Після стерилізації банки закатати, перевернути догори дном і вкутати до повного охолодження.

домашні заготовки, заготовки на зиму, кабачки, кабачки мариновані з кетчупом, кабачки на зиму

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Мариновані чері з морквяним бадиллям
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1174
Такі пікантні ароматні помідори доповнять будь-який гарнір взимку!
Помідори на зиму в медовому маринаді
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 156
Ароматна пікантна заготовка з приємними медовими нотками.
Соте з баклажанів та кабачків (+заготовка на зиму)
овочеві страви, домашні заготовки, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1016
Популярна вегетаріанська страва на кшталт нашого овочевого рагу, яку приготувати досить просто. Овочі можна додавати на свій смак!
Помідори «в снігу» з часником (на зиму)
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1427
Цікава консервація: приємний солодкий смак томатів із ненав’язливим часниковим ароматом.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: