ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Кабачки, мариновані з кетчупом

25 Липня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 21146
Цукіні виходять хрумкими, злегка солодкуватими. Маринад просто ідеальний!
Цукіні виходять хрумкими, злегка солодкуватими. Маринад просто ідеальний! Фото: автора

Цукіні виходять хрумкими, злегка солодкуватими. Маринад просто ідеальний!

В «Гурмані» є подібна тема з огірками з кетчупом чилі, але цього року я вирішила зробити цю заготовку з кабачками цукіні.

ІНГРЕДІЄНТИ:

кабачки (у мене цукіні),

часник,

петрушка,

перець горошком,

запашний перець,

лавровий листок.

Маринад на 5 л баночок:

6 склянок води (250 мл),

1 склянка (250 мл) цукру,

2 ст. л. без гірки солі,

1 склянка (250 мл) оцту,

1 упаковка кетчупу «Лагідний» (250 мл).

ПРИГОТУВАННЯ:

Кабачки нарізати брусочками, видаливши попередньо м’якуш із насінням (я не зрізала шкірку, оскільки мої цукіні були дуже молоденькими).

На дно стерилізованих банок покласти зелень, спеції, зубки часнику, лавровий лист.

Щільно скласти смужки кабачків. Зверху знову зелень петрушки.

Приготувати маринад: змішати в каструлі воду, цукор та сіль. Довести до кипіння. Наприкінці влити оцет та кетчуп, ретельно перемішати. Дати ще раз закипіти та вимкнути вогонь.

Залити маринадом кабачки, прикрити кришками банки.

Стерилізувати 10 хвилин (в каструлі вода має доходити до половини банок):

Після стерилізації банки закатати, перевернути догори дном і вкутати до повного охолодження.

домашні заготовки, заготовки на зиму, кабачки, кабачки мариновані з кетчупом, кабачки на зиму

Коментарі:

  Так  Ні, дякую