Гаряча тема:
- Війна
Кабачковий сезон триває і мене в чергове потягнуло на експерименти. Ця оригінальна страва з кабачків і м'ясного фаршу може бути чудовою альтернативою повсякденним котлетам. Готується вона швидко і всіх приємно здивує як смаком, так і своїм апетитним зовнішнім виглядом. До речі, серединки можна підсмажити як звичайні кабачки, запанірувавши їх попередньо в борошні. Що ж до м'ясного фаршу, то до нього можна додати зелень, ароматні трави або улюблені спеції (орегано, базилік, зіру).
ІНГРЕДІЄНТИ:
5-6 молоденьких кабачків (я обожнюю цукіні, тому використовувала саме їх),
500 г фаршу (будь-якого на ваш смак),
1 велика цибулина,
скибочка сухого батона (+молоко для замочування),
1 яйце,
сіль,
суміш перців мелена,
прованські трави,
мускатний горіх,
сухий гранульований часник.
Для соусу:
200-250 мл сметани,
100 г твердого сиру,
1 плавлений сирок «Дружба»,
2-3 ст. л. домашнього майонезу,
сіль,
2-3 зубки часнику,
дрібка цукру.
ПРИГОТУВАННЯ:
Кабачки помити й нарізати кружальцями завтовшки 1,5-2 см.
За допомогою підручних засобів видалити серединку (якщо кільця великого діаметра, згодиться звичайна стопка; якщо кабачки у вас маленькі, то можна скористатися пристосуванням для видалення насіння в болгарського перцю):
У фарш (у мене курячий навпіл зі свинячим) додати терту на тертці цибулину, сіль, спеції, трави, замочений в молоці батон та яйце. Ретельно вимішати до однорідності.
Готовим фаршем заповнити серединки кабачкових заготовок. Викласти фаршировані кільця на деко, встелене пергаментом чи силіконовим килимком для випікання.
Приготувати соус: плавлений та твердий сири натерти на тертці. Вичавити часник. Змішати всі інгредієнти зі сметаною, майонезом, сіллю та цукром.
Змастити кожен фарширований шматочок кабачка приготованим соусом.
Відправити деко в розігріту духовку й запікати при 200ºС протягом 20-30 хвилин.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: