clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
30 Липня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 918

Фаршировані кабачкові кільця під сирним соусом

Дуже проста, літня, ароматна й смачна страва!
Дуже проста, літня, ароматна й смачна страва! Фото: автора

Дуже проста, літня, ароматна й смачна страва!

Кабачковий сезон триває і мене в чергове потягнуло на експерименти. Ця оригінальна страва з кабачків і м'ясного фаршу може бути чудовою альтернативою повсякденним котлетам. Готується вона швидко і всіх приємно здивує як смаком, так і своїм апетитним зовнішнім виглядом. До речі, серединки можна підсмажити як звичайні кабачки, запанірувавши їх попередньо в борошні. Що ж до м'ясного фаршу, то до нього можна додати зелень, ароматні трави або улюблені спеції (орегано, базилік, зіру).

ІНГРЕДІЄНТИ:

5-6 молоденьких кабачків (я обожнюю цукіні, тому використовувала саме їх),

500 г фаршу (будь-якого на ваш смак),

1 велика цибулина,

скибочка сухого батона (+молоко для замочування),

1 яйце,

сіль,

суміш перців мелена,

прованські трави,

мускатний горіх,

сухий гранульований часник.

Для соусу:

200-250 мл сметани,

100 г твердого сиру,

1 плавлений сирок «Дружба»,

2-3 ст. л. домашнього майонезу,

сіль,

2-3 зубки часнику,

дрібка цукру.

ПРИГОТУВАННЯ:

Кабачки помити й нарізати кружальцями завтовшки 1,5-2 см.

За допомогою підручних засобів видалити серединку (якщо кільця великого діаметра, згодиться звичайна стопка; якщо кабачки у вас маленькі, то можна скористатися пристосуванням для видалення насіння в болгарського перцю):

У фарш (у мене курячий навпіл зі свинячим) додати терту на тертці цибулину, сіль, спеції, трави, замочений в молоці батон та яйце. Ретельно вимішати до однорідності.

Готовим фаршем заповнити серединки кабачкових заготовок. Викласти фаршировані кільця на деко, встелене пергаментом чи силіконовим килимком для випікання.

Приготувати соус: плавлений та твердий сири натерти на тертці. Вичавити часник. Змішати всі інгредієнти зі сметаною, майонезом, сіллю та цукром.

Змастити кожен фарширований шматочок кабачка приготованим соусом.

Відправити деко в розігріту духовку й запікати при 200ºС протягом 20-30 хвилин.

кабачки, овочі, овочеві страви, страви з фаршу, м`ясо та субпродукти, фаршировані кабачки, кабачкові кільця, кабачки з фаршом

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Вірменський салат із запечених овочів – класика східної кухні
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 5072
Надзвичайно смачний, корисний, ароматний і соковитий!
М’ясна запіканка з кабачковою начинкою
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 758
Без клопоту і зайвих рухів — і котлети, і гарнір!
Папарделле з кабачків або Кабачкова паста
овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 3279
А-ля дачний варіант легкої овочевої страви, яка в спекотні дні стає справжньою знахідкою у меню.
Рагу з баклажанами, кабачками та грибами в сирному соусі
гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 2645
Поєднуючи овочі та сир, ви отримаєте неймовірно смачну страву, ніжно-вершкову й поживну.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: