Гаряча тема:
- Війна
Якщо ви вже куштували томатний салат з базиліковою заправкою тоді й цей повинен сподобатися! Дуже смачно й ароматно! Солодкість/кислоту заправки можна коригувати під свій смак. А перці краще брати різнокольорові. Чоловік сказав, що це «страшно смачно»:) Від душі рекомендую!
ІНГРЕДІЄНТИ:
4-5 невеликих томатів (краще домашніх, зі свого городу, а не промислових),
3 болгарських перці,
1 червона цибулина,
250 г сиру фета.
Заправка:
4 ст. л. оливкової олії,
1 ст. л. яблучного оцту (нічим не замінювати!),
1 ч. л. меду,
1-2 зубки часнику,
сіль,
суміш перців мелена за смаком,
щедра жменя листя зеленого базиліку,
середземноморські трави.
ПРИГОТУВАННЯ:
Болгарський перець запекти в духовці при 180ºС.
Охолодити, зав’язавши в поліетиленовий пакет (так шкірочка з легкістю відділятиметься від м’якоті). Потім зняти шкірку та видалити насіння.
Перець порізати смужками, помідори — великими часточками, цибулю — півкільцями, сир — великими кубиками.
Заправка: змішати всі інгредієнти для заправки та подрібнити за допомогою блендера до однорідності (куштуйте заправку й коригуйте під свій смак сіллю, оцтом або медом).
Полити готовою заправкою салат.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: заправки буде чимало, можна зберігати її в холодильнику 3-4 дні й використовувати для інших салатів. Соковиті помідори, солодкий м'ясистий перець і ароматна кисло-солодка заправка — це дуже смачно! Можна подавати як гарнір до риби або м'яса.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: