ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Серпня, 2020

Банановий «Наполеон»

19 Серпня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1249
Нетрадиційна, незвична, проте дуже смачна інтерпретація всіма улюбленого десерту.
Нетрадиційна, незвична, проте дуже смачна інтерпретація всіма улюбленого десерту. Фото: автора

Нетрадиційна, незвична, проте дуже смачна інтерпретація всіма улюбленого десерту.

Для цього тортика коржі краще приготувати заздалегідь за будь-яким своїм улюбленим рецептом, або ж купити вже готові в магазині. Я пекла за рецептом «Наполеон на пиві».

ІНГРЕДІЄНТИ:

Готові коржі для торта з листкового тіста (якщо магазинні, 4-5 шт., якщо домашні, то 8-10. Останні набагато тонші).

Заварний крем:

1 л молока,

100 г вершкового масла,

8 ст. л. цукру,

8 ч. л. борошна,

ванілін,

4 яйця.

Для начинки:

3-4 банани.

ПРИГОТУВАННЯ:

Заздалегідь приготувати коржі з листкового тіста.

Для заварного крему: цукор, борошно і ванілін залити невеликою кількістю молока (перемішати вінчиком, щоб не було грудочок). Вбити яйця, перемішати. Молоко, яке залишилося, вилити в каструльку й закип’ятити. Коли закипить, зробити мінімальний вогонь і тоненькою цівкою влити яєчно-борошняну суміш у гаряче молоко. Варити при постійному помішуванні вінчиком олочна суміш швидко гусне!).

Додати в гарячий крем вершкове масло й мішати до повного його розчинення.

Накрити крем харчовою плівкою «в контакт» (щоб не утворилася шкірочка) та дати крему охолонути (він має бути злегка теплим і трішки загуснути).

На корж викладати щедрий шар крему, рівномірно його розподілити. На крем — нарізаний кружальцями банан.

Продовжувати так до самого верху.

Прикрасити торт крихтою з тіста.

Дати просочитися мінімум 6 годин (краще залишити в холодному місці на ніч).



заварний крем, мільфей, наполеон, торт, торти, банановий наполеон, листкове тісто

Коментарі:

  Так  Ні, дякую