clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Серпня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 681

Банановий «Наполеон»

Нетрадиційна, незвична, проте дуже смачна інтерпретація всіма улюбленого десерту.
Нетрадиційна, незвична, проте дуже смачна інтерпретація всіма улюбленого десерту. Фото: автора

Нетрадиційна, незвична, проте дуже смачна інтерпретація всіма улюбленого десерту.

Для цього тортика коржі краще приготувати заздалегідь за будь-яким своїм улюбленим рецептом, або ж купити вже готові в магазині. Я пекла за рецептом «Наполеон на пиві».

ІНГРЕДІЄНТИ:

Готові коржі для торта з листкового тіста (якщо магазинні, 4-5 шт., якщо домашні, то 8-10. Останні набагато тонші).

Заварний крем:

1 л молока,

100 г вершкового масла,

8 ст. л. цукру,

8 ч. л. борошна,

ванілін,

4 яйця.

Для начинки:

3-4 банани.

ПРИГОТУВАННЯ:

Заздалегідь приготувати коржі з листкового тіста.

Для заварного крему: цукор, борошно і ванілін залити невеликою кількістю молока (перемішати вінчиком, щоб не було грудочок). Вбити яйця, перемішати. Молоко, яке залишилося, вилити в каструльку й закип’ятити. Коли закипить, зробити мінімальний вогонь і тоненькою цівкою влити яєчно-борошняну суміш у гаряче молоко. Варити при постійному помішуванні вінчиком олочна суміш швидко гусне!).

Додати в гарячий крем вершкове масло й мішати до повного його розчинення.

Накрити крем харчовою плівкою «в контакт» (щоб не утворилася шкірочка) та дати крему охолонути (він має бути злегка теплим і трішки загуснути).

На корж викладати щедрий шар крему, рівномірно його розподілити. На крем — нарізаний кружальцями банан.

Продовжувати так до самого верху.

Прикрасити торт крихтою з тіста.

Дати просочитися мінімум 6 годин (краще залишити в холодному місці на ніч).



заварний крем, мільфей, наполеон, торт, торти, банановий наполеон, листкове тісто

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Торт «Шоколадний Наполеон» із двома видами крему
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1181
Смаколик виходить дуже незвичним – одночасно розсипчастий, трохи хрусткий, листковий, не сильно вологий та не сухий. Але незмінно та беззаперечно неймовірно смачний!
Торт «Наполеон» на пиві із заварним кремом та вишнею
торти
Світлана ЯСЬКОВА 3067
Для всіх солодкоїжок ще одна варіація улюбленого всіма тортика.
Сирний торт із яблучним кремом
торти
Світлана ЯСЬКОВА 4470
Дуже смачний смаколик, у якому гармонійно поєднуються ніжні коржі й крем із легкою кислинкою.
ВЕЛИКОДНІЙ СТІЛ: «Наполеон» закусочний
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2814
Рецепт з розряду — «просто готувати смачно з’їсти».
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: