Гаряча тема:
- Війна
Для цього тортика коржі краще приготувати заздалегідь за будь-яким своїм улюбленим рецептом, або ж купити вже готові в магазині. Я пекла за рецептом «Наполеон на пиві».
ІНГРЕДІЄНТИ:
Готові коржі для торта з листкового тіста (якщо магазинні, 4-5 шт., якщо домашні, то 8-10. Останні набагато тонші).
Заварний крем:
1 л молока,
100 г вершкового масла,
8 ст. л. цукру,
8 ч. л. борошна,
ванілін,
4 яйця.
Для начинки:
3-4 банани.
ПРИГОТУВАННЯ:
Заздалегідь приготувати коржі з листкового тіста.
Для заварного крему: цукор, борошно і ванілін залити невеликою кількістю молока (перемішати вінчиком, щоб не було грудочок). Вбити яйця, перемішати. Молоко, яке залишилося, вилити в каструльку й закип’ятити. Коли закипить, зробити мінімальний вогонь і тоненькою цівкою влити яєчно-борошняну суміш у гаряче молоко. Варити при постійному помішуванні вінчиком (молочна суміш швидко гусне!).
Додати в гарячий крем вершкове масло й мішати до повного його розчинення.
Накрити крем харчовою плівкою «в контакт» (щоб не утворилася шкірочка) та дати крему охолонути (він має бути злегка теплим і трішки загуснути).
На корж викладати щедрий шар крему, рівномірно його розподілити. На крем — нарізаний кружальцями банан.
Продовжувати так до самого верху.
Прикрасити торт крихтою з тіста.
Дати просочитися мінімум 6 годин (краще залишити в холодному місці на ніч).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: