ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Гамбургер по-домашньому

5 Вересня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2817
Для того, аби ваші гамбургери були ідеальними, слід врахувати деякі нюанси.
Для того, аби ваші гамбургери були ідеальними, слід врахувати деякі нюанси. Фото: автора

Неймовірно соковито та смачно – гамбургер виходить у рази кращим за оригінал із фаст-фуду.

Час забути про кафешки й інші заклади фаст-фуду! Купивши готові булочки, ви швидко й легко приготуєте гамбургер, який дасть фору навіть своєму побратиму з відомих закладів швидкого харчування. При цьому він буде набагато смачнішим і безпечнішим! Універсальність цієї їжі в тому, що її можна брати на роботу, навчання і пікнік, пригощати нею гостей. А довільне поєднання різних наповнювачів, особливо міксування овочів, роблять домашній гамбургер не лише ситним, але й оригінальним та корисним.

ІНГРЕДІЄНТИ:

5-6 готових булочок для гамбургерів,

3-4 помідори,

сир (найкраще для тостів, пластинками),

листя салату,

1-2 червоні цибулини.

Для котлет:

500 г яловичини,

1 яйце,

1 цибулина,

5 ст. л. панірувальних сухарів,

1 ч. л. орегано,

1 ч. л. коріандру,

чорний мелений перець,

сіль.

Для соусу:

(для гамбургерів завжди використовують фірмовий соус, який теж можна легко зробити вдома)

3 ст. л. домашнього майонезу (можна й магазинного, але він робить страву уже не такою корисною),

1 ч. л. цукру,

1 ст. л. солодкої гірчиці (діжонська, американська тощо, але не гостра),

дрібка солі,

1 ст. л. винного білого оцту (можна яблучного),

дрібка сушеного часнику,

1 ч. л. сушеної паприки.

На одну котлету потрібно приблизно 50-100 г фаршу. Рецепт розрахований приблизно на 5-6 котлет.

ПРИГОТУВАННЯ:

Червону цибулю нарізати тонкими кільцями. Посипати цукром, чорним меленим перцем і полити оцтом. Перемішати й залишити маринуватися, періодично обережно перемішуючи. Тим часом можна займатися іншими процесами.

Соус: змішати всі інгредієнти й залишити їх настоюватися на 10-15 хвилин.

Котлета: яловичину та цибулю подрібнити за допомогою м'ясорубки. Додати панірувальні сухарі, яйце, мелені спеції та сіль. Все ретельно перемішати до однорідності.

Після цього змоченими у воді руками розділити фарш на рівні частини. Сформувати з кожної кульку й розплескати її на долоні, щоб вийшли тонкі круглі пляцки. Викласти котлети на змащену невеликою кількістю олії сковорідку (я використовувала сковорідку для оладок, щоб котлетки мали ідеальну однакову округлу форму).

Смажити з обох боків до легкого зарум'янювання – близько 8-10 хвилин (надто засмажувати котлети не потрібно, інакше вони втратять соковитість).

Формування: листя салату помити й трішки обсушити. Томати нарізати тонкими кружальцями (слід обирати помідори великого розміру).

Булочки розрізати навпіл так, щоб «капелюшок» був пухкішим, ніж «підошва». Злегка обсмажити їх на сухій сковорідці зі сторони розрізу (звісно ж, найкраще підійдуть булочки з кунжутом, проте я на момент закупів таких не знайшла). На «підошву» булочок покласти по листку салату.

Зверху щедро змастити соусом.

На соус покласти котлету і на неї одразу ж пластинку сиру.

Зверху – помідорне кружальце.

Завершити формування гамбургера маринованими кільцями червоної цибулі (послідовність шарів може бути змінена, адже це не принципово; єдине що має залишитися незмінним – сир після гарячої котлети).

Накрити все «капелюшками» булочок.

За бажанням, для цікавої подачі та кращої фіксації всіх шарів можна проштрикнути гамбургер дерев’яною шпажкою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: для того, аби ваші гамбургери були ідеальними, слід врахувати деякі нюанси:

*котлети. Вони повинні бути з яловичого фаршу та обов’язково тонкими. Пам'ятайте, що при смаженні котлети трішки зменшаться у розмірі, а вони повинні бути однакового розміру з булкою (я цей нюанс, на мій превеликий жаль, не врахувала). Смажте їх безпосередньо перед складанням гамбургера, адже вони мають бути гарячими!

*соус. Інгредієнти у ньому можуть варіюватися, аж до використання овочевих, томатних й інших соусів на ваш смак.

*формування. Намагайтеся складати гамбургер його так, щоб шари були один над іншим, не виділяючись особливо. Пам'ятайте, що нарізка має бути дуже тонкою, а сир треба класти відразу на гарячу котлету, щоб він трішки розплавився.

 

3.10.2019 - ще трішки свіженьких гамбургерів у булочках з кунжутом:

 

піца, солона випічка, американська кухня, гамбургер, домашній гамбургер, м`ясо та субпродукти

Коментарі:

  Так  Ні, дякую