ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Липня, 2020

Торт «Наполеон» із шоколадно-вершковим кремом і малиною

13 Вересня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1361
Торт дуже смачний, навіть найсуворіші критики оцінили його за найвищим балом!
Торт дуже смачний, навіть найсуворіші критики оцінили його за найвищим балом! Фото: автора

Десерт просто фантастичний — ніжний, шоколадний, буквально оксамитовий!

«Наполеон» — найсмачніший торт для мене. Яких тільки його варіацій я не пробувала: від класичних версій до екзотично-модернових. Цього разу пропоную приготувати «Наполеон» з фантастично смачним кремом — найніжнішим, шоколадним, оксамитовим, на основі заварного крему, вершків та справжнього шоколаду. Додавання малини — це сучасне нововведення. Але тортик із нею виходить просто неймовірним! Ягода дає кислинку й добре поєднується з шоколадним кремом. Звісно ж, торт можна робити зовсім без малини, або ж замінити її на інші ягоди чи фрукти. Цей «Наполеон» відноситься до розряду «мокрих», тобто він не хрусткий, а щедро просочений і ніжний. Десерт буквально розчиняється в роті без жування.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Готові коржі з листкового тіста (магазинні, або приготовані за улюбленим рецептом).

Крем:

1 л молока,

4 яйця,

200 г цукру,

75 г кукурудзяного крохмалю,

ванілін,

200 г шоколаду,

100 г вершкового масла,

250 мл вершків (у мене 35%),

300-400 г свіжої чи замороженої малини.

ПРИГОТУВАННЯ:

800 мл молока довести до кипіння.

Окремо в каструльці змішати вінчиком 200 мл молока, яйця, цукор, ванілін і кукурудзяний крохмаль.

Тонкою цівкою влити цю суміш в кипляче молоко (вогонь зменшити до мінімуму!). Варити до загустіння весь час помішуючи.

В гарячий заварний крем додати вершкове масло й подрібнений шоколад.

Ретельно перемішувати до повного розчинення всіх складових.

Накрити крем плівкою «в контакт», щоб уникнути утворення плівки. Залишити до повного охолодження.

Поки заварний крем охолоджується, збити холодні вершки до стійких піків.

Обережно, в кілька прийомів додати вершки в повністю охолоджений крем (перемішувати плавно, лопаткою, щоб не порушити легкість обидвох текстур).

На кожен корж нанести щедрий шар крему.

Зверху в хаотичному порядку викласти ягоди малини.

Не забудьте покришити один корж, щоб потім прикрасити торт традиційною «наполеонівською» крихтою.

На верхній шар торту малину не викладати, просто щедро змастити його кремом, ретельно промащуючи боки.

Посипати все крихтою та прикрасити малиною.

Залишити торт на кілька годин при кімнатній температурі (мені здається, що так коржі краще просочуються кремом, а в холодильнику крем відразу схоплюється). Потім вже поставити в холодильник на ніч (десерту треба просочитися як мінімум 12 годин, а краще добу).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: торт дуже смачний, навіть найсуворіші критики оцінили його за найвищим балом!

наполеон, торт, торти, наполеон з шоколадно-вершковим кремом, наполеон з малиною, торт наполеон, листкове тісто

Коментарі:

  Так  Ні, дякую