clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
3 Листопада 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 995

Швидкий крабовий салат з болгарським перцем «Червоний принц»

Не зважаючи на мінімальну кількість складових, салат неймовірно смачний!
Не зважаючи на мінімальну кількість складових, салат неймовірно смачний! Фото: автора

Нічого не потрібно попередньо варити-смажити-парити, лише нарізати, заправити смачнющою заправкою та перемішати!

Такий салат можна зробити усього за декілька хвилин, тому він завжди стане у пригоді в разі несподіваного приходу гостей. Не зважаючи на мінімальну кількість складових, страва неймовірно смачна! Саму ідею поєднати крабові палички, перець та сир я підгледіла в Інтернеті, а ось заправка – моя авторська. Останнім часом мені дуже подобаються фруктові чи ягідні нотки в класичних майонезних соусах для салатів. Як на мене, цей варіант досить вдалий та заслуговує на вашу увагу. Головне, щоб майонез був ДОМАШНІЙ (це і для здоров’я корисніше, і в рази смачніше!).

ІНГРЕДІЄНТИ:

240 г крабових паличок,

200 г твердого сиру (у мене зі смаком «пряжене молоко»),

3 червоні болгарські перчини,

1 червона цибулина.

Для соусу-заправки:

2 зубчики часнику,

3 ст. л. домашнього майонезу,

0,5 ст. л. не гострої гірчиці (у мене готова апельсинова; якщо ж у вас такої немає, то дуже рекомендую додати до звичайної трішки тертої апельсинової цедри – смак салату вас здивує!),

1-2 ч. л. абрикосового джему чи конфітюру (за бажанням – з ним салат дуже цікавий, але без нього теж смачно).

ПРИГОТУВАННЯ:

Червону цибулю нарізати дуже тонкими півкільцями та замаринувати у солі, цукрі та винному оцті. Залишити на 5-10 хвилин.

Крабові палички нарізати подовгастою соломкою, додати до цибулі.

Твердий сир теж нарізати соломкою, як і болгарський перець. Відправити підготовлені інгредієнти у салат.

Приготувати заправку: часник пропустити через прес. З'єднати всі підготовлені продукти, додати домашній майонез, перемішати.

Заправити салат соусом та ретельно перемішати (я страву не солю, оскільки складові заправки, крабові палички та твердий сир уже містять сіль, але ви орієнтуйтеся на свій смак).

Подавати одразу ж, краще порційно.

морепродукти, крабовий салат, крабові палички, салати, салат, крабовий салат з болгарський перцем, червоний принц, салати з крабовими паличками

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Локшина Сомен по-тайськи з мідіями та болгарським перцем за мотивами Пад Тай
риба та морепродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1664
Страва з азійським акцентом, яка зімпровізована мною випадково. З того часу це один із найулюбленіших варіантів обідів-вечерь.
При приготуванні крабових паличок жоден краб не постраждав
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2324
«Сімейна газета» вирішила дізнатися, який виробник реалізує смачніші крабові палички, і влаштувала серед працівників редакції дегустацію цього біло-червоного замороженого продукту
Дегустаційна зала: які крабові палички найкраще смакують у піст? (відео)
порадник, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 2135
Працівники редакції продегустували один із найпопулярніших продуктів українських салатів й обрали найсмачніший
Салат із пекінською капустою, морепродуктами та гранатом
салати, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2784
Це дуже простий рецепт, але сам салатик виходить смачним, легким і найголовніше корисним.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: