Гаряча тема:
- Війна
Як людина, яка полюбляє куштувати щось нове та незвичне, я поспішила приготувати цей рецепт і... дуже пошкодувала. Пошкодувала про те, що приготувала так мало реберець! Гадаю, що влітку, в сезон барбекю, я його обов'язково повторю. Ну а поки страву можна готувати в духовці. Це також неймовірно смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ:
800 г свинячих реберець,
180 мл яблучного пюре (можна використовувати пюре для дитячого харчування або приготувати своє домашнє яблучне пюре),
2 ст. л. томатної пасти,
3 ст. л. цукру,
сік половини лимона,
3-4 ст. л. соєвого соусу,
перець чорний мелений,
1/2 ч. л. паприка солодка,
1/2 ч. л. часнику (сухого в порошку),
1/2 ч. л. меленої кориці,
хмелі-сунелі.
ПРИГОТУВАННЯ:
Реберця розрізати так, щоб на порцію доводилося по одному ребру (якщо шматки великі, можна ще розрубати їх навпіл).
Змішати томатну пасту з лимонним соком, цукром, соєвим соусом, сіллю, травами та спеціями. Покласти м'ясо в соус, ретельно перемішати, змащуючи кожен шматок. Додати яблучне пюре.
Знову ретельно перемішати та відправити в холодильник мінімум на 30 хвилин для маринування. Мариновані ребра викласти на деко разом із соусом-маринадом.
Накрити фольгою і запікати протягом години при 200ºС. Потім фольгу зняти й запекти м'ясо до рум'яної скоринки (ще 20-25 хвилин).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати реберця разом із соусом до будь-якого гарніру.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: