ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Свинячі реберця по-канадськи

25 Листопада 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 9035
Подавати реберця разом із соусом до будь-якого гарніру.
Подавати реберця разом із соусом до будь-якого гарніру. Фото: автора

Такий ароматний солодкий соус-маринад подають до реберець-барбекю в одному з відомих ресторанів у Монреалі.

Як людина, яка полюбляє куштувати щось нове та незвичне, я поспішила приготувати цей рецепт і... дуже пошкодувала. Пошкодувала про те, що приготувала так мало реберець! Гадаю, що влітку, в сезон барбекю, я його обов'язково повторю. Ну а поки страву можна готувати в духовці. Це також неймовірно смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ:

800 г свинячих реберець,

180 мл яблучного пюре (можна використовувати пюре для дитячого харчування або приготувати своє домашнє яблучне пюре),

2 ст. л. томатної пасти,

3 ст. л. цукру,

сік половини лимона,

3-4 ст. л. соєвого соусу,

перець чорний мелений,

1/2 ч. л. паприка солодка,

1/2 ч. л. часнику (сухого в порошку),

1/2 ч. л. меленої кориці,

хмелі-сунелі.

ПРИГОТУВАННЯ:

Реберця розрізати так, щоб на порцію доводилося по одному ребру кщо шматки великі, можна ще розрубати їх навпіл).

Змішати томатну пасту з лимонним соком, цукром, соєвим соусом, сіллю, травами та спеціями. Покласти м'ясо в соус, ретельно перемішати, змащуючи кожен шматок. Додати яблучне пюре.

Знову ретельно перемішати та відправити в холодильник мінімум на 30 хвилин для маринування. Мариновані ребра викласти на деко разом із соусом-маринадом.

Накрити фольгою і запікати протягом години при 200ºС. Потім фольгу зняти й запекти м'ясо до рум'яної скоринки (ще 20-25 хвилин).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати реберця разом із соусом до будь-якого гарніру.

реберця, свинячі реберця, ребра, м`ясо та субпродукти, свинина, страви зі свинини, м`ясо, канадська кухня, свинячі реберця по-канадськи

Коментарі:

  Так  Ні, дякую