ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Квітня, 2020

Салат «Колібрі» з ананасом, шинкою, корейською морквою та мандаринами

14 Січня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 667
Цей салатик — дуже легка й водночас вишукана страва, проста в приготуванні, але чудова на смак.
Цей салатик — дуже легка й водночас вишукана страва, проста в приготуванні, але чудова на смак. Фото: автора

Кисло-солодкі тропічні фрукти на кшталт ананасів та мандаринів ідеально поєднується з багатьма інгредієнтами.

Цей салатик — дуже легка й водночас вишукана страва, проста в приготуванні, але чудова на смак. Він виходить дуже соковитим та неординарним! Ананас можна використовувати як свіжий, так і консервований.

ІНГРЕДІЄНТИ

200 г балика чи шинки,

200 г консервованих ананасів,

200 г твердого сиру (у мене зелений з базиліком),

200 г консервованої кукурудзи,

200 г корейської моркви,

2 мандаринки,

домашній майонез.

ПРИГОТУВАННЯ:

Нарізати балик невеличкими кубиками.

Приготувати моркву по-корейськи. Для цього можете скористатися рецептом Домашня морква по-корейськи (або ж купити вже готову в магазині).

Ананас відкинути на сито, щоб стекла зайва рідина. Потім нарізати шматочками.

З мандаринів зрізати цедру разом з білими плівками, щоб у салаті їх було якнайменше. Нарізати кружальцями.

Сир подрібнити кубиками середнього розміру. З консервованої кукурудзи злити маринад.

Викладати салат смугами, бажано на тарілку овальної чи квадратної форми. Послідовність інгредієнтів не принципова (у мене — кукурудза, сир, ананаси, майонез, балик, морква).

Зверху викласти кружальця мандаринів та за бажанням прикрасити салат листочками меліси чи м’яти. Перемішувати страву безпосередньо за святковим столом перед гостями.

ананаси, салати, салат, салат з ананасами, салат з мандаринами, салат колібрі, салат з ананасом шинкою корейською морквою та мандаринами, новорічні салати, салати з корейською морквою

Коментарі:

  Так  Ні, дякую