ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат з печеною куркою, оливками та фетою

24 Січня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3947
Апетитний салат із оригінальною горіховою заправкою.
Апетитний салат із оригінальною горіховою заправкою. Фото: автора

Апетитна страва з оригінальною горіховою заправкою.

Салат виходить із яскравим та насиченим смаком. Поєднання фети, запеченого курячого м’яса та оливок дуже вдале! Спробуйте, вам обов’язково сподобається!

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 куряче філе,

150 г фети (або подібний м'який сир),

пів банки чорних оливок (без кісточки),

листя салату, 

кунжут.

Для маринаду:

1 ст. л. гострої гірчиці,

1/3 ч. л. солі,

1/3 ч. л. суміші середземноморських трав,

6 ст. л. оливкової олії,

2 ст. л. соєвого соусу.

Для соусу:

45 г почищених та підсмажених волоських горіхів,

70 мл оливкової олії,

2 ст. л. лимонного соку,

дрібка цукру,

сіль.

ПРИГОТУВАННЯ:

Для маринаду змішати гірчицю, соєвий соус, сіль і спеції, влити олію та перемішати.

Куряче філе помити, обсушити паперовими рушниками, обмастити маринадом і залишити на 15 хвилин.

Потім покласти в рукав для запікання й зав’язати з обох боків.

Запекти в духовці при температурі 180ºС протягом 30 хвилин.

Для соусу волоські горіхи подрібнити в блендері. Влити олію, сік лимона, додати сіль та цукор і збити все разом до однорідності. Покрокові фото приготування горіхового соусу можна подивитися ТУТ.

Фету нарізати кубиками.

Листя салату помити, обсушити, порвати руками та викласти на тарілку.

Охолоджене куряче філе вийняти з рукава та нарізати його не тонкими слайсами.

На листя по середині тарілки викласти запечене куряче філе.

З одного боку викласти м'який сир, а з іншого — оливки.

Полити салат приготовленим горіховим соусом та посипати кунжутом.



салати без майонезу, салат, салати, салат з печеною куркою оливками та фетою, горіховий соус, горіховий майонез

Коментарі:

  Так  Ні, дякую