Гаряча тема:
- Війна
Салат виходить із яскравим та насиченим смаком. Поєднання фети, запеченого курячого м’яса та оливок дуже вдале! Спробуйте, вам обов’язково сподобається!
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 куряче філе,
150 г фети (або подібний м'який сир),
пів банки чорних оливок (без кісточки),
листя салату,
кунжут.
Для маринаду:
1 ст. л. гострої гірчиці,
1/3 ч. л. солі,
1/3 ч. л. суміші середземноморських трав,
6 ст. л. оливкової олії,
2 ст. л. соєвого соусу.
Для соусу:
45 г почищених та підсмажених волоських горіхів,
70 мл оливкової олії,
2 ст. л. лимонного соку,
дрібка цукру,
сіль.
ПРИГОТУВАННЯ:
Для маринаду змішати гірчицю, соєвий соус, сіль і спеції, влити олію та перемішати.
Куряче філе помити, обсушити паперовими рушниками, обмастити маринадом і залишити на 15 хвилин.
Потім покласти в рукав для запікання й зав’язати з обох боків.
Запекти в духовці при температурі 180ºС протягом 30 хвилин.
Для соусу волоські горіхи подрібнити в блендері. Влити олію, сік лимона, додати сіль та цукор і збити все разом до однорідності. Покрокові фото приготування горіхового соусу можна подивитися ТУТ.
Фету нарізати кубиками.
Листя салату помити, обсушити, порвати руками та викласти на тарілку.
Охолоджене куряче філе вийняти з рукава та нарізати його не тонкими слайсами.
На листя по середині тарілки викласти запечене куряче філе.
З одного боку викласти м'який сир, а з іншого — оливки.
Полити салат приготовленим горіховим соусом та посипати кунжутом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: