Гаряча тема:
- Війна
Потіснивши, класичні полуничне, малинове, смородинове та вишневе варення, знайдіть почесне місце для варення «Черешня в шоколаді». Принцип варіння не унікальний, але шоколад збагачує смаколик ароматом та надає йому цікавого відтінку шоколадних цукерок. Якщо відомий десерт брауні у вас у фаворі, полюбиться і це вареннячко. Черешнево-шоколадне варення готують із червоних сортів черешні. Від ягід краще відділити кісточки, а чорний шоколад краще використовувати з високим вмістом какао-бобів. Плюс порошок какао хорошої якості. За аналогією таке варення можна зварити з вишні та зі сливи.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1,5 кг черешні,
1 кг цукру,
1,5 ст. л. лимонної кислоти,
2 ст. л. какао,
130 г чорного шоколаду (НЕ молочного).
ПРИГОТУВАННЯ:
Ягоди помити, видалити кісточки. Мякоть засипати цукром, перемішати, відставити убік, дочекатися, доки з'явиться сік.
Поставити на середній вогонь і довести до кипіння.
Потім додати лимонну кислоту і какао.
Кип’ятити 20 хвилин на маленькому вогні, періодично помішуючи. Зняти варення з вогню, додати ламаний шоколад (у мене шоколадні монетки).
Перемішати й проварити ще 5 хвилин, помішуючи.
Готове варення розлити в стерилізовані банки й закрити кришками.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: