ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Серпня, 2020

Варення «Черешня в шоколаді»

7 Липня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 820
Принцип варіння не унікальний, але шоколад збагачує смаколик ароматом та надає йому цікавого відтінку шоколадних цукерок.
Принцип варіння не унікальний, але шоколад збагачує смаколик ароматом та надає йому цікавого відтінку шоколадних цукерок. Фото: автора

Покладіть на полицю зимових заготовок декілька баночок із розряду особливих десертів.

Потіснивши, класичні полуничне, малинове, смородинове та вишневе варення, знайдіть почесне місце для варення «Черешня в шоколаді». Принцип варіння не унікальний, але шоколад збагачує смаколик ароматом та надає йому цікавого відтінку шоколадних цукерок. Якщо відомий десерт брауні у вас у фаворі, полюбиться і це вареннячко. Черешнево-шоколадне варення готують із червоних сортів черешні. Від ягід краще відділити кісточки, а чорний шоколад краще використовувати з високим вмістом какао-бобів. Плюс порошок какао хорошої якості. За аналогією таке варення можна зварити з вишні та зі сливи.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1,5 кг черешні,

1 кг цукру,

1,5 ст. л. лимонної кислоти,

2 ст. л. какао,

130 г чорного шоколаду (НЕ молочного).

ПРИГОТУВАННЯ:

Ягоди помити, видалити кісточки. Мякоть засипати цукром, перемішати, відставити убік, дочекатися, доки з'явиться сік.

Поставити на середній вогонь і довести до кипіння.

Потім додати лимонну кислоту і какао.

Кип’ятити 20 хвилин на маленькому вогні, періодично помішуючи. Зняти варення з вогню, додати ламаний шоколад (у мене шоколадні монетки).

Перемішати й проварити ще 5 хвилин, помішуючи.

Готове варення розлити в стерилізовані банки й закрити кришками.



варення, домашні заготовки, джем, конфітюр, варення черешня в шоколаді, черешня в шоколаді, варення з шоколадом, незвичне варення, консервація, домашній погрібець

Коментарі:

  Так  Ні, дякую