Гаряча тема:
- Війна
Ця консервація вже декілька років поспіль не здає своїх перших позицій у рейтингу найкращих рецептів на багатьох кулінарних форумах та сайтах. Здобули «Огірочки, мариновані з кетчупом «Чилі» своїх прихильників і в нашому «Гурмані», зібравши близько 300 тисяч переглядів! Я вже не один сезон роблю цю заготовку та щоразу радію, що колись відкрила її для себе. І тут немає нічого дивного: спробувавши огірочки в кетчупі лише раз, неодмінно закохуєшся у них на все життя й усі інші «огіркові маринади» підсвідомо порівнюєш зі своїм улюбленим. Сьогодні з радістю ділюся з вами «полегшеним» рецептом, який дозволяє зробити цю заготовку без стерилізації. Огірки, завдяки цій технології, залишаються хрумкішими, а що найприємніше – готуються вони в рази швидше, ніж за класичним рецептом.
ІНГРЕДІЄНТИ:
В кожну 1 л банку:
огірки (скільки увійде в банку),
суцвіття кропу,
листя хрону,
2-3 зубки часнику,
перець горошком,
лавровий листок.
Маринад на 4 л банки:
6 склянок води (1,2 л),
1,5 склянки цукру,
1 склянка оцту,
2 ст. л. солі з гіркою,
150 г кетчупу «Чилі».
ПРИГОТУВАННЯ:
Огірки ретельно помити та замочити в холодній воді мінімум на 4 години. Потім обрізати кінчики з обох сторін та розфасувати в різні ємності за розміром (так баночки виглядають привабливіше та потім їх простіше використовувати відповідно до потреб: найдрібніші – до святкового столу як закуску, середні – для повсякденного споживання в колі сім’ї, більші – для нарізання у салати\супи).
На дно банок покласти суцвіття кропу, листя хрону і зубки часнику (я розрізаю їх навпіл).
Підготовлені огірки щільно скласти в банки.
Зверху покласти лавровий листок, перець горошком та шматочок суцвіття кропу.
Залити банки з огірками окропом, накрити кришками та дати постояти приблизно 4-5 хвилин.
Потім обережно злити воду в каструлю (стежте, щоб вміст банок у них і залишався) та знову закип’ятити її. Процедуру із заливкою повторити, але цього разу залишити окріп в банках уже на 15 хвилин.
В каструлю покласти сіль, цукор та кетчуп.
Вилити до цих складових заливку з банок, перемішати та довести майбутній маринад до кипіння. Коли цукор та сіль повністю розчиняться, додати в каструлю оцет.
Все ще раз перемішати і вимкнути вогонь. Залити гарячим маринадом огірки в банках й одразу ж закрити металевими кришками (цілком підійдуть гвинтові). Перевернути банки догори дном та вкутати теплою ковдрою. Залишити заготовку до повного охолодження.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: за бажанням можна заготовляти в такий спосіб і різані огірки. Смак у них теж буде відмінним!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: