ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
12 Серпня, 2020

Мариновані огірки з кетчупом «Чилі» без стерилізації

30 Липня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1191
Спробувавши мариновані огірочки в кетчупі
Спробувавши мариновані огірочки в кетчупі "Чилі" лише раз, неодмінно закохуєшся у них на все життя! Фото: автора

Незмінний хіт та справжній еталон смаку серед заготовок з огірків на зиму!

Ця консервація вже декілька років поспіль не здає своїх перших позицій у рейтингу найкращих рецептів на багатьох кулінарних форумах та сайтах. Здобули «Огірочки, мариновані з кетчупом «Чилі» своїх прихильників і в нашому «Гурмані», зібравши близько 300 тисяч переглядів! Я вже не один сезон роблю цю заготовку та щоразу радію, що колись відкрила її для себе. І тут немає нічого дивного: спробувавши огірочки в кетчупі лише раз, неодмінно закохуєшся у них на все життя й усі інші «огіркові маринади» підсвідомо порівнюєш зі своїм улюбленим. Сьогодні з радістю ділюся з вами «полегшеним» рецептом, який дозволяє зробити цю заготовку без стерилізації. Огірки, завдяки цій технології, залишаються хрумкішими, а що найприємніше – готуються вони в рази швидше, ніж за класичним рецептом.

ІНГРЕДІЄНТИ:

В кожну 1 л банку:

огірки (скільки увійде в банку),

суцвіття кропу,

листя хрону,

2-3 зубки часнику,

перець горошком,

лавровий листок.

Маринад на 4 л банки:

6 склянок води (1,2 л),

1,5 склянки цукру,

1 склянка оцту,

2 ст. л. солі з гіркою,

150 г кетчупу «Чилі».

ПРИГОТУВАННЯ:

Огірки ретельно помити та замочити в холодній воді мінімум на 4 години. Потім обрізати кінчики з обох сторін та розфасувати в різні ємності за розміром (так баночки виглядають привабливіше та потім їх простіше використовувати відповідно до потреб: найдрібніші – до святкового столу як закуску, середні – для повсякденного споживання в колі сім’ї, більші – для нарізання у салати\супи).

На дно банок покласти суцвіття кропу, листя хрону і зубки часнику (я розрізаю їх навпіл).

Підготовлені огірки щільно скласти в банки.

Зверху покласти лавровий листок, перець горошком та шматочок суцвіття кропу.

Залити банки з огірками окропом, накрити кришками та дати постояти приблизно 4-5 хвилин.

Потім обережно злити воду в каструлю (стежте, щоб вміст банок у них і залишався) та знову закип’ятити її. Процедуру із заливкою повторити, але цього разу залишити окріп в банках уже на 15 хвилин.

В каструлю покласти сіль, цукор та кетчуп.

Вилити до цих складових заливку з банок, перемішати та довести майбутній маринад до кипіння. Коли цукор та сіль повністю розчиняться, додати в каструлю оцет.

Все ще раз перемішати і вимкнути вогонь. Залити гарячим маринадом огірки в банках й одразу ж закрити металевими кришками (цілком підійдуть гвинтові). Перевернути банки догори дном та вкутати теплою ковдрою. Залишити заготовку до повного охолодження.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: за бажанням можна заготовляти в такий спосіб і різані огірки. Смак у них теж буде відмінним!

 

огірки, мариновані огірки, домашні заготовки, соління, консервація на зиму, заготовки на зиму, огірки на зиму, мариновані огірки з кетчупом чилі, домашній погрібець, мариновані огірки без стерилізації, огірки з кетчупом, консервовані огірки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую